O mare parte din omenire s.ar sinucide.Asta pentru ca multi slabi de inger traiesc pentru asa zisa fericire edenica.Sinucideri in masa, deci.
ANa, pana cand sa-l duca cineva pe Papa la "socola", mai bine te-ai duce tu la scoala si asta fiindca ortogramele de clasa a III-a iti sunt necunoscute. Am vazut o postare a ta in care erai suparata ca ai primit stupizi. Dar toate raspunsurile tale sunt agramate, iar continutul lor lasa de dorit. Stiu ca te vei supara si ma vei umple de stupizi, dar crede-ma ar fi spre binele tau sa mai inveti sa scrii.
Unii ar fi revoltati, altii ar fi indiferenti, altii ar fi uimiti dar ar accepta noua situatie, altii s-ar intreba daca Papa n-a inebunit etc. Dar e clar ca ar fi zdruncinata destul de puernic comunitatea catolica, celelalte religii ar profita rapid sa spuna ca "iata, dupa cum vedeti ati avut o falsa credinta, veniti alaturi de noi, noi propovaduim adevarata religie". Oricum in scurt timp Papa ar fi inlocuit si lucrurile s-ar calma.
Apropo, ca o completare, lucrul asta nu se va intimpla in veci, deoarece biserica scoate multi bani de pe urma credinciosilor si nimeni din sinul ei nu ar renunta la puterea si bunastarea pe care i le confera aceasta. Sa ne gindim ce bine o duc popii cind sint botezuri, nunti si inmormintari, ar fi nebun un popa sa accepte o asa declaratie, imediat ar spune ca Papa e posedat sa-u s-a scrintit. Nu risca popa sa-i scada burta doar pentru ca Papa a inceput sa rationeze
Hmmmm, hai ca la asta ma bag si eu.
Nu s-ar intampla mare lucru. Oamenii au dovedit ca sunt capabili sa-si gaseasca zei oricand, nu pot trai (destul de multi) fara asta. deci isi vor gasi alt zeu, asa cum s-a intamplat cu Osiris, Mithra sau Baal, toti inlocuiti de o sosie de-a lor, pe nume Hristos.
Nu stiu, insa, un lucru, cand va iesi papa sa recunoasca aceasta realitate, va da publicitatii si arhivele Vaticanului? Nu de alta, dar trebuie sa aduca si dovezi, iar cele mai bune dovezi se gasesc in acele arhive, vechi de sute de ani (unele).
@enigma - masele sunt usor de prostit (exemplele incep cu totemurile si continua cu dumnezeii), drept urmare, nu m-ar mira sa existe aceeasi limitare in gandire ca si acum, incat sa elimine factorul de proba al arhivelor, deci sa se arunce cu pietre in bietul om.
Pe de alta parte, e de admirat cum ideea de dumnezeu e in stare sa inrobeasca atatea minti; banuiesc ca asta a fost modelul pentru politica. De altfel, se stie ca oamenii sunt mai usor de manipulat in masa decat individual, deci ce alte modalitati mai bune decat promisiunile (viata vesnica spiritual - SF la greu, dar vad ca tine; viata fara griji materiale - campanii electorale ) care sa faca oamenii sa realizeze dorinte ale altora.
Sustin in continuare ca ideea de "dumnezeu", banul si politica sunt cele mai mari plagi ale umanitatii.
S-ar crea haos, scandal si revolte intre religii si multi oameni ar ramane dejamagiti. Sper totusi sa nu se intample asta niciodata!
Asta dah
Acest lucru ar avea si partzile ei negative(pentru uni)dar si pozitive (pentru alti)