O mare parte din omenire s.ar sinucide.Asta pentru ca multi slabi de inger traiesc pentru asa zisa fericire edenica.Sinucideri in masa, deci.
Probabil se va ajunge si aici, dar Slava Domnului ca o parere este singulara, nu universala. Dumnezeu exista chiar daca este renegat, Dumnezeu ne ajuta neconditionat chiar daca nu-i suntem 100% abinegati, Dumnezeu este iubire - Iubirea este Dumnezeu.
Un astfel de raspuns poate fi crezut doar de cei care merg pe principiul holismului, in niciun caz de cei cu spirit analitic. Pt. a nu crede in Dumnezeu trebuie sa suferi de cecitate psihogena (ochi duhovnicesti perfect intunecati) indusa subliminal de forte supranaturale malefice (ingeri "cazuti" din Eden) care au tot interesul sa faca ce fac, ca doar asa maresc randurile Iadului, nu? Asta isi doresc, asta fac si munca lor fructifica pe zi ce trece - multe, multe mere ("credinciosi" diletanti)...pacat, Dumnezeu sa-i intoarca pe toti catre lumina. Intunericul nu are nicio sansa in confruntarea cu LUMINA, chiar daca apeleaza la tot felul de conjuratii...
Si da, ar provoca "ceva" haos, dar dupa furtuna iese soarele si mai ales CURCUBEUL pentru cei care sunt imuabili in credinta, nu si pentru ceilalti, pentru ceilalti iese un "demon personificat" in ambianta apocaliptica - ANTIHRIST pe care foarte multi il vor sustine si alege in "functia" de imparat... din fericire, IMPARAT este HRISTOS, asa a fost, asa este si asa va fi in vecii vecilor. AMIN!
Cititi: http://www.razbointrucuvant.ro/......ulti-orbi/
S-ar crea haos, scandal si revolte intre religii si multi oameni ar ramane dejamagiti. Sper totusi sa nu se intample asta niciodata!
Hmmmm, hai ca la asta ma bag si eu.
Nu s-ar intampla mare lucru. Oamenii au dovedit ca sunt capabili sa-si gaseasca zei oricand, nu pot trai (destul de multi) fara asta. deci isi vor gasi alt zeu, asa cum s-a intamplat cu Osiris, Mithra sau Baal, toti inlocuiti de o sosie de-a lor, pe nume Hristos.
Nu stiu, insa, un lucru, cand va iesi papa sa recunoasca aceasta realitate, va da publicitatii si arhivele Vaticanului? Nu de alta, dar trebuie sa aduca si dovezi, iar cele mai bune dovezi se gasesc in acele arhive, vechi de sute de ani (unele).
Habar n-am.La asta nu m-am gandit chiar niciodata. E o intrebare foarte buna.
Presupun ca lumea ar fi debusolata.
Nu ar mai stii ce sa creada, pe cine sa creada si pe cine nu.
Fiind Papa posibil unii sa-l creada altii nici sa nu-l bage in seama.Parerea unora nu poate fi schimbata doar dintr-un simplu fapt ca Papa spune ca nu exista Dumnezeu.Depinde de gandirea fiecarui om.Desi cred ca oamenii s-ar gandii de 2 ori daca Dumnezeu chiar exista sau nu si daca ce e scris in Biblie e adevarat scris.
Cred ca ar fi o perioada dificila pentru credinta oamenilor.
@enigma - masele sunt usor de prostit (exemplele incep cu totemurile si continua cu dumnezeii), drept urmare, nu m-ar mira sa existe aceeasi limitare in gandire ca si acum, incat sa elimine factorul de proba al arhivelor, deci sa se arunce cu pietre in bietul om.
Pe de alta parte, e de admirat cum ideea de dumnezeu e in stare sa inrobeasca atatea minti; banuiesc ca asta a fost modelul pentru politica. De altfel, se stie ca oamenii sunt mai usor de manipulat in masa decat individual, deci ce alte modalitati mai bune decat promisiunile (viata vesnica spiritual - SF la greu, dar vad ca tine; viata fara griji materiale - campanii electorale ) care sa faca oamenii sa realizeze dorinte ale altora.
Sustin in continuare ca ideea de "dumnezeu", banul si politica sunt cele mai mari plagi ale umanitatii.
Asta dah
Acest lucru ar avea si partzile ei negative(pentru uni)dar si pozitive (pentru alti)
Ce drept ar avea papa sa nege existenta lui Dzeu? Vedem si recunoastem singuri existenta Lui, in tot ce ne inconjoara...Nu am avea soare fara Dzeu, lumina, aer, natura atat de frumoasa, animale, pestii din mare, stelele pe un cer asa de minunate si cate altele...Doar disperatii ar lua o masura drastica, dar cred ca nici aceia, pentru ca daca ar avea credinta, nu ar fi asa...Sinuciderea vine de la diavol...
Poate s-ar verifica sanatatea mentala a papei; in mod obisnuit papa nu ar anunta asta. Si probabil s-ar alege altul.
Asta e, unii mai "slab" dezvoltati ar incepe sa pacatuiasca pentru ca stiu ca nu-i asteapta nimic dincolo. altii mai civilizatii, ar continua sa traiasca ca si inainte, doar ca fara mers la biserica sau altele de gen. un om a zis-o mai bine: "Cu sau fara Dumnezeu, un om bun face lucruri bune, un om rau, lucruri rele."
Eu cred ca cei mai multi ar spune ca e o gluma.
Altii ar spune: "E imposibil" si ar crede in continuare chiar daca asa a spus Papa.
Iar altii s-ar comporta normal.
Cu omenirea nu s-ar intampla nimic. Doar crestinii catolici ar fi cam bulversati. Dar nu e problema, sunt destule religii din care sa-si aleaga.