Cred ca ar trebui sa ajungi tu singur la o concluzie...Eu una sunt de parere ca e bine si normal sa iti recunosti propriile greseli si, bineinteles, sa inveti din ele. Stii cum e, daca faci o greseala o data, asta e, daca o faci si a doua oara inseamna ca nu ai invatat din prima, dar daca o faci si a treia oara inseamna ca iti place sa repeti greseala, iti place consecinta s.a.m.d. Si apoi, ce poti avea de castigat in viata daca dai vina pentru altii pentru ce alegi? Da, in unele alegeri, e drept ca suntem influentati de alte persoane poate, dar pana la urma nu ei ne obliga sa luam o decizie.
Se aplica si la sfaturi. Eu daca vreau dau un sfat, daca persoana cealalta mi-l ia in considerare e bine, daca nu, tot bine. Dar daca imi pune sfatul in aplicare si pana la urma nu ajunge la rezultatul dorit, sa nu dea vina pe mine ca eu i-as fi spus sa faca asa. Eu mi-am dat cu parerea, nu e nimeni obligat sa faca ce spune altul. Nu crezi?
Am citit acum mult timp. Mai, depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile. Eu consider ca nu are nicio vina directa, cum s-ar zice, pentru ca nu a facut nimic sa il oblige in vreun fel pe Faust. Daca e vinovat pentru ceva, e ca i-a influentat alegerile. Cred ca la fel e si in viata.
Si eu, de exemplu, am luat o decizie care mi-a schimbat viata pentru ca m-am lasat influentata de mama mea si foarte mult timp am dat vina pe ea, ca din cauza ei s-au intamplat toate. Dar dupa un timp mi-am dat seama ca alegerea mi-a apartinut mie in totalitate, si puteam sa fac opusul a ceea ce imi spunea ea sa fac, de exemplu... Cred ca cel mai bine e sa ne infruntam greselile si sa acceptam consecintele deciziilor pe care le luam, sa trecem peste si sa invatam din ele.
''Daca nu-ti asumi responsabilitatea si-o asuma alti pentru tine. Asa devii sclav''
Fiecare greseala din viata este o lectie, daca tu arunci rezultatul pe altcineva vei repeta lectia iar si iarasi la infinit pana vei accepta si iti vei asuma responsabilitatea pentru acea greseala.
Universul nu te lasa sa treci la urmatorul test si sa evoluezi daca nu-ti faci toate ''temele de casa''
''Orcine poate gresti, si doar un idiot persita in propriile greseli''
Aceasta este neghiobia şi ignoranţa insuflate de unele religii - neasumarea responsabilităţilor; găsirea unui ţap ispăşitor pentru propriile greşeli şi defecte; atitudine de struţ...
alexaalexandraa întreabă: