Banii sunt o unealta, daca ii folosesti pentru a obtine sau a face lucruri care te fac fericit, da
Nu exista un raspuns net la intrebarea ta. Conteaza cum vezi fericirea si de ce ai nevoie ca sa simti ca esti fericit. Unele lucruri sunt materiale, deci le poti cumpara si pentru asta iti trebuie bani. Unele nu pot fi cumparate nici pentru toti banii de pe Pamant. Ca de obicei in viata, adevarul este undeva la mijloc!
Banii aduc fericirea, cu toate ca sunt multe cazuri in care nu, Steve Jobs, era bolnav de cancer, avea bani, crezi ca era foarte fericit? Freddie Mercury, avea HIV, avea si bani, crezi ca era fericit?
Nu toti care au bani se pot bucura de ei pe deplin, acum mai vin si aia care au facut rost de bani pe cale ilegala si sunt urmariti (te poti uita la cei de la conducerea tarii care schimba legi sa scape de pedepse), crezi ca ei dorm bine noaptea? Au bani dar imediat stau sa cada, daca s-ar confisca averile odata cu vizita la Jilava ar fi mult mai stresati.
Acum s-o luam cu polul opus, poti fi nefericit si cand n-ai bani, tot asa, da un necaz peste tine sau peste o persoana foarte apropiata si nu ai cum sa rezolvi problema ca nu ai bani, sau pur si simplu, nu prea ai bani si iti doresti mai multe de la viata, regreti ca la timpul potrivit nu ai facut unele lucruri ce-ti puteau schimba viitorul in bine.
In ziua de azi banii pot aduce sau nu fericirea, depinde de fiecare.
Cat despre lipsa banilor, arata-mi un om al strazii care sa fie fericit ca n-are bani sau unul care are datorii mari la banca si ii este foarte greu sa le plateasca.
Parerea mea, daca faci rost de bani prin munca cinstita atunci te bucuri pe deplin de ei si ii cheltui intr-un mod util, banii pleaca asa cum vin, de obicei.
Am castigat 2 bilete la Untold anul trecut, nu aveam de gand sa ma duc asa ca le-am vandut, la nici 2 zile dupa, mi s-a stricat masina, cat m-am bucurat de bani?
Inca un exemplu, astia care castiga la loterie sau mai stiu eu pe unde, devin bogati peste noapte si risipesc banii fara sa-i duca mintea apoi ajung la sapa de lemn, crezi ca aia-s oameni fericiti? Cat au avut bani au fost fericiti dar acum regreta deciziile luate!
Personal, cred ca in ziua de azi banii aduc fericirea, insa nu tuturor!
Banul e un...vehicul al materiei.
Cumperi cu el exact ce vehiculeaza: materie, nu fericire.
Esti mai frumos avand bani?
E o impresie.
Esti mai inteligent avand bani?
Deloc.
Esti mai iubit?
Niciodata.
Cine te iubeste pentru ca ai bani, ii iubeste pe ei, NU pe tine.
Will Gates cu miliardele lui iti pare tie mai fericit decat un pescar din Martinica?
Da?
Bine.
Te compatimesc putin, caci nu cunosti CE este fericirea.
In general nu, daca traiesti cu adevarat bine (la tara singur izolat si cresti singur animale si ai gradina ogor vie etc) nu, si traiesti de 1000 de ori mai sanatos.
Dar daca traiesti in societatea urbana normal ca depinzi de bani si automat cu bani poti sa-ti imbunatatesti traiul si viata si sa fii mai "fericit".
Banii fara fericire sunt inutili dar si fericirea fara bani este destul de ciudata, cel putin pentru mine.
Sa explic. Sa zicem ca ai alaturi de tine niste persoane extraordinare, ai o stare de sanatate foarte buna dar nu ai bani.
Tu, precum si acele persoane la care tii, nu puteti sa rezistati fara anumite resurse care costa bani, deci o sa te vezi obligat/a sa te angajezi si sa pierzi foarte mult timp pe care l-ai putea petrece alaturi de ei daca ai avea bani.
Ok, daca iti place job-ul tau extrem de mult atunci ar fi perfect dar, de cele mai multe ori nu este cazul. Cui ii place mai mult la job decat acasa? Sa fim seriosi.
In alta ordine de idei, daca ai avea bani ai putea sa calatoresti prin lume, sa faci fel si fel de experiente la care altii pot numai sa viseze sau chiar sa faci un bine altora daca asta te face fericit/a.
Ai atat de multe posibilitati! Evident, poti sa fii fericit si fara bani dar din cand in cand apar anumite situatii nefericite care se rezolva mult mai usor cu bani.
E complicat.
Nu poti fi fericit fara bani.
Adica eu nu pot, praduitorilor!
Dar poti sa fii trist, cu tot cu bani.
Banii sunt la fel de necesari ca si sanatatea.