Lumea este forta care intretine raul astfel ca eu reprezint scarba fata de umanitate
Ne impiedica propriile noastre programe mentale... Obisnuinta de a fi ca turma, frica de a fi diferit, frica de prejudecatile sau batjocorile celorlalti, faptul ca nu prea vei fi apreciat pentru ca esti un "bun samaritean" s-a.m.d (desigur ca mai fac greseli, pe care le constientizez si de multe ori imi pare rau, dar e firesc sa te mai enervezi si sa mai intri in conflicte uneori).
Eu aleg sa nu arunc pe jos, sa nu scuip, sa nu las in urma mea mizerie sau vorbe urate. Aleg sa fac curatenie in jurul blocului unde locuiesc pentru ca am vecini care arunca gunoaie de la geamurile lor, adun curcubeele pe care le face cainele cand mergem la plimbare, cand vad o situatie neplacuta pe strada sau se intampla ceva, caut sa actionez cumva si merg in directia dorintelor mele si ii las in urma pe cei care nu se potrivesc cu gandirea si viata mea.
Ca să încerc asta, trebuie mai întâi să mă conving de adevărul transmis de cei doi filosofi (nu știu dacă Johnson e și el filosof sau te referi la fostul președinte american, care a urmat după Kennedy). Deci să mă conving, să nu cumva să fie o utopie ideea că prin schimbarea mea contribui la schimbarea lumii. Uite, chiar aici pe topic au afirmat câțiva useri că ei au început deja. Și câți or mai fi ca ei! Vezi vreo schimbare în lume spre bine? China continuă să amenințe Taiwan-ul, Coreea de Nord o amenință pe cea din sud, Rusia amenință cu folosirea armei nucleare etc. Schimbarea în bine a mea ca individ poate fi de folos mie personal și celor câțiva apropiați, dar la nivelul lumii întregi nu schimbă nimic. Pentru motivele de care am zis, și eu încerc să fac binele, fii convinsă de asta. Dar fără să am vreo speranță că, făcând asta și că la fel ca mine mai fac și alții, vom vedea lumea, la nivel global, schimbată în bine.
Aoleu,da ce-ai pãțit?! "Lumea" de cine-i condusã și controlatã : de religioși, credinciosi, sau atei? De ce-ar fi interesate Puterile Lumii de bunãstarea omului, echitate, moralitate, sau implicarea socialã?! Ca doar nu se ghideaza dupa principii Crestine. Deci sa-nteleg ca ti-e scarba de propriile principii ateiste, de fapt?
Eu le-am luat din cartea "Mintea..." de Daniel Siegel. Dar am căutat despre Johnson 2005 și am găsit doar in limba engleza pe care nu o cunosc. Caută și tu 'Johnson 2005 academica" poate te descurci bine la engleza. E posibil sa fie fostul președinte SUA, am găsit multe citate pe care eu nu le pot traduce. Daca afli ceva anunță-mă și pe mine. Sunt curioasa daca e vorba de el sau nu.
Președintele american e mort din '73. Deci nu e el. Celălalt pare a fi un profesor sau jurnalist.
anonim_4396 întreabă: