Sigmund Freud a fost un medic neuropsihiatru austriac de etnie evreiască (Wikipedia!).
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud
Iata ce il lega pe el de comunitatea evreiasca!
La fel si eu ma simt legat de romani si mai ales de Romania. Punct!
Iubirea pentru limba noastră, pentru geografia și istoria noastră, pentru tradițiile noastre, pentru ambiția noastră de a fi mai mult oameni decât altceva.
Https://www.youtube.com/watch?v=I0BRlf1K3aw
sabin89 Minoritățile sunt mai unite ca majoritățile, plus ca erau asupriți de nazsti.
"Ce vă leagă de comunitatea românească?"?
Tot ce am experimentat in acești 31 de ani, chiar daca voi pleca in Deuschland tot o sa fiu legat genetic si prin cunoasterea limbi Romane
Eu sunt un cetatean al lumii si sunt mai mult dedicat cunoasterii obiective (stiintei de carte) decat unei tari anume.
Interesant este că pe noi ne atrage şi ţara însăşi, ca entitate fizică; cum ai spus şi tu, geografia ei; sau cum spune Eminescu, tot ce mişcă în ea - "râul, ramul" - ne sunt prieteni, pe când ţarului de la Răsărit îi sunt...nu chiar prieteni. Freud nu avea o ţară când a făcut afirmaţiile alea şi totuşi se simţea atras irezistibil spre o anumită colectivitate. Deci noi, faţă de el, am avea motive în plus.
Cu bunicii unul sarb, una nemtoaica, alta unguroaica, nu ar fi ceva care sa ma lege de comunitatea românească. Poate doar faptul ca m-am născut în Timișoara, dar și acel loc a aparținut cindva de imperiul austro-ungar . Totuși, ma cred a fi un roman pursinge, poate doar pentru ca sunt strins legat de țărișoara asta, toate neamurile și mai toți prietenii îmi sunt plecati pe dincolo, dar eu am rămas aici.
Pe mine copilăria ma leagă de România. În general, copilăria generează niște sentimente care nu prea au explicație și care nu pot fi explicate din cauza intensității lor. Nu are nici o legătură cu tara în sine pentru mine (oamenii sunt peste tot la fel), este doar locul în care am copilărit.