Da,asa este.Practic,aceste placeri sunt motoul vietii, al dezvoltarii noastre.
Au fost oameni care au fost foarte destepti si nu au avut parte de placeri sexuale sau materiale ci de spirituale.Aceste persoane se implicau atat de mult in munca lor incat "ajungea sa le putrezeasca mancarea pe masa".
Noi oamenii simpli le folosim pe toate 4.Cate putin din toate.Sunt asa zisii "maniaci" care abuzeaza de primele 2 pentru ca ori au vreo boala mintala ori pentru ca nu se pot stapani.
Cat despre spirituala si emotionala...acestea sunt cele mai importante satisfactii pe care le poate avea o persoana in viata insa, nu oricine.Cum am zis,doar cei care depuneau un efort nespus de mare pentru indeplinirea muncii lor,pentru ca lumea sa devina un loc mai pun, pentru ca sa nu mai exista atatea mistere.
Indeplinirea spirituala nu era doar pentru oamenii destepti ci si pentru cei care mureau pe front.Ei mureau aici dar reinviau pe plan spiritual cat si emotional pentru ca stiau ca lupta pentru o cauza bine definita care, odata inceputa, never turns back.
Trist, pot spune dar cam asta e adevarul.
Dar nu traim doar pentru a ne indeplini placerile noastre ci si pentru a le indeplini ale altora.
Mno bine, dar plantele de ce traiesc? Si ele se adapteaza mediului pentru a supravietui.
Daca n-ai o tinta in viata o sa ratacesti prin ea traind degeaba.
"Nici un vant nu este favorabil, unei corabii fara destinatie"-Seneca
''agent Cooper, the problems of our entire society are of a sexual nature. The ancient Hawaiians often turned to the soothing rhizome of the ginger plant to case the pain of profound confusion which, more often than not, was sexual.''
dar uneori suntem chiar prosti cand ne gandim la cuvantul sex, obisnuim sa ne batem joc de cuvantul isteric, sau sex, gandindu-l ca pe ceva secundar. evola spunea ca doar zeul il poate adora pe zeu, noi ne-am rupt de cultura in nu stiu ce fel, ne-ar trebui un zeu din vechiul testament care sa ne dispere cu sexul lui pentru ca suntem totalitar capitalisti, punem totul in raport cu dezvoltarea personala.
Ma gandeam azi la ceva. Daca traim pentru a ne satisface nu stiu ce nevoi, de ce aveam acele nevoi? Mie imi pare ca avem nevoile pentru a trai, nu traim pentru a avea nevoi, de exemplu, mananci pentru a trai, de ce sa traiesti pentru a manca? la fel in cazul reproducerii, mai ales ca exista o specie de ceva soricei care fac sex pana mor. De cand ma tot contrazic cu unu care se tot lauda ca l-a citit pe Freud, incepe sa ma enerveze marele psihanalist, nu poti lua mot-a-mot ce a zis unul acum cateva sute de ani despre corpul sau creierul uman.
Mada uite in alta persectiva,in multe experiemente facute pe animale au dovedit ca motivatia creste vointa,acelasi lucru s-a observat la oamenii, daca unui om i dai putin nu va avea vointa ca la ceva mai mult sau care vrea, sa nu uitam ca traim din vici, unui drogat daca i promiti o doza isi va da orice, muncim pentru ca avem o motivatie, orice facem avem o motivatie.un leu nu alerga dupa o girafa de plictiseala si pentru mancare
Vointa de a trai se datoreaza celui de langa tine.
Un om devine neom daca nu are un semen langa el.
Un om devine animal daca il izolezi de toti oameni din jurul lui si de la ideiile invatate de la acestia.
Dorintele sexuale, materiale, spirituale, emotionale dispar daca nu ai pe nimeni in jurul tau.
"Eu nu fiintez decat impreuna cu celalalt; singur, nu sunt nimic"
Freud punea energia sexuala la baza dorintelor omului ...in viziunea lui, actiunile omului erau conduse, inconstient, de acea energie.
Eu una nu cred ca e chiar asa ...nu sunt de acord.
In legatura cu cele de natura spirituala,emotionala da,cred ca asa e. Cred ca sunt mult mai numeroase decat cele sexuale.
Pana la urma,toate,fara exceptie,compun spectrul fiintei umane,gandirea,actiunea, sentimentele. Toate ne compun numai ca fiecareia ii corespunde o anumita parte, categorie de oameni.
Unii pun accentul pe cele sexuale, altii pe cele materiale iar altii pe spirituale.
Cate dorinte atatea tipuri de oameni, cred eu.
Nu este aşa!
Existenţa noastră şi voinţa de a trăi se datorează faptului că avem impregnată în A.D.N.-ul nostru, în codul nostru genetic amintirea Raiului pierdut, iar noi trăim pentru a-l redobândi. De-asta avem o voinţă de-a trăi atât de puternică şi fără egal la alte specii.
Freud e de domeniul trecutului. Chiar daca e unul dintr parintii psihologiei. Exista multi psihologi mult mai buni decat el, desi e celebrul Freude pe acea vreme era o mentalitate si gandire total diferita. Deci daca cauti rapunsul in tine nu te mira ca nu ajungi la acelasi raspuns.
Scopul omului in viata este sa supravietuiasca si sa se reproduca.Tot ceea ce face omul o face pentru a-si mari sansele de supravietuire si inmultire.