Da pentru că, calota glaciară se topeşte apa oceanului se răceşte iar curentii ce vin dinspre ocean cauzeaza scăderea temperaturii.Cum se întâmplă acum la noi cu aerul rece venit dinspre rusia adica oceanul arctic dar si din oceanul atlantic.
Mie mi se pare ca nu mai exista incalzirea globala, si doar racirea globala. Voi nu vedeti ca la Bucureti deja ninge?
La mine in clasa, daca se facea prea cald deschideam un geam. Pana se ducea profesorul la tabla, spunea "Este frig" si se intorcea sa inchida geamul, deja inghetam cu totii de frig. Sunt in Braila, si aici e firg...
Conform studiilor mai recente, inca nu suntem in stadiul de incalzire globala, ci inca in faza de racire.
Doamne de aţi pune pe carte sau de aţi citi măcar puţin pe google câteva articole.
E o MARE diferenţă între climă şi vreme.
Vremea e haotică şi e foarte greu de prezis şi reprezintă clima pe o perioadă scurtă de timp, în schimb clima înseamnă un tipar al vremii pe un timp îndelungat, cum ar fi milioane de ani, se urmăreşte tiparul.
Ia frumuşel temperaturile medii din pe tot Pământul din 1880 până în 2014 vreau să îmi spui dacă vezi vreo diferenţă.
Eliminăm mult dioaxid de carbon prin arderea combustibililor fosili în atmosferă. Dioxidul de carbon e un element crucial în reglarea temperaturii Pământului, fără el Pământul ar fi o minge de gheaţă, dar dacă e prea mult, accentuează efectul de seră şi va destabiliza de tot clima, carbonul e absorbit de oaceane în mare parte, oceanele se încălzesc, rezultă şi calota glaciară se topeşte, în acea gheaţă se află carbon şi tot mai mult se încălzeşte, iar calotele sunt albe, cea mai naturală culoare ce respinge razele solare, deci rezultă cu topirea calotelor mai puţină lumină solară respinsă, etc. Toate se leagă.
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: