Rar se intalnesc persoane care sa nu fie geloase pe cealalta, gelozia vine din tradare sau din neicrederea in partenerul de viata.Si da, asa este:,, Gelozia este sora cu iubirea" deoarece des gelozia se naste din iubire.
Nu a existat nu exista si nici nu va exista persoana care sa nu fie geloasa
Intr-un fel la asta m-am gandit cand am pus intrebarea, la un moment dat in viata fiecare va face cunostinta cu ea si va trebui sa stie cum s-o stapaneasca, cu cat incepi mai devreme cu atat mai bine, caci vei sti apoi cum sa nu-ti mai faci griji din nimicuri, sau dimpotriva sa pui.
Daca iubesti esti gelos, un gram de gelozie e buna intr-o relatie dar nu aia dusa la extrem
Sunt multe persoane care spun ca ele nu sunt geloase, dar nu fac altceva decat sa-si ascunda gelozia foarte bine. Pentru ca oricine iubeste, este si gelos!
Este precum un cutit in spate, iar cand durerea sa este mai puternica decat iubirea, atunci poti spune ca nu mai iubesti ci doar esti gelos, trebuie sa STAPANESTI, sa-ti imblanzesti gelozia, cam asa vad eu situatia.
Daca exista, persoana pe care o iubeste cel care nu este gelos nu se simte neiubita?
Da gelozia este o boala, iar singurul ei antidot este iubirea mult mai puternica, vezi tu, de fapt ambele sunt boli, iar una pentru cealalta este un fel de remediu,
doua "surori" complicate.
Chiar foarte complicate! Din nefericire, din iubire, se poate naste ura si gelozie extrema.Foarte rar,gelozia poate fi vindecata de o iubire adevarata,poate un soc emotional, dar si acesta are multe riscuri, pentru ca te poate darima psihic, de multe ori, iremediabil.As putea spune, ca sa te parafrazez, ca gelozia este "sora" cea rea si periculoasa a iubirii.
"Gelozia" este specifica omului, precum invidia, dorinta de razbunate s.a.m.d.
Si de ce spun ca doar omului? Pentru ca la animale baza gandirii se rezuma doar la instinct, si prea putin la evolutie.
Si am sa dau exemplu cainii. Spunem ca un caine isi iubeste stapanul. Nu, el doar il considera pe stapan/a "Masculul/ Femela Alfa" al "haitei" din care face parte. Si atata timp cat stapanul ii ofera hrana si si un loc (functie) in "haita", hai sa zicem ca acest caine doar isi protejeaza doar "interesele", si aici nu este vorba de iubire.
Si sa revin la gelozie. Gelozia pot spune ca este acea stare preconceputa de "frica", in ideea ca "POTI" pierde ceva ce iti place, iti face bine atat fizic, cat si pe plan sentimental de la partenera/partenerul tau.
Aici intervine si o mica/mare doza de egoism, care o avem toti in gene, ca si gelozia, care s-a intiparit in mintile noastre odata cu evolutia creierului nostru.
Cat despre persoanele care nu "recunosc" ca sunt geloase, am mai discutat pe tema asta, dar ma repet si aici, probabil nu au descoperit inca persoana, sau "acel ceva" la o persoana care sa declanseze aceasta stare de gelozie.
AvalohAlyn întreabă: