| ChrisNemo a întrebat:

Hei! Ma intereseaza filozofia si as vrea sa incep sa citesc dar nu prea stiu cu ce carti sa incep asa ca as aprecia daca mi-ati recomanda cateva carti care nu sunt asa "grele".Si inca o intrebare conteaza ce liceu termini pentru a intra la facultatea de filozofie? Mersi.

Răspuns Câştigător
| michelia a răspuns:

Nu poti sa citesti alandala filosofii, cind esti un novice.
Intii familiarizeaza-te cu conceptele acestei stiinte, cautind un manual de liceu sau un curs universitar introductiv in filosofie.
Dupa ce vezi notiunile de baza, iti recomand un soi de ABC in materie de istoria filosofiei, si anume cartea lui Betrand Russell aparuta la Humanitas:
http://www.librarie.net/......L-Bertrand

Volumele sint cuprinzatoare si trateaza de la filosofia vechilor greci pina in prezent.
Dupa ce iti vei descoperi preferatii o sa le cauti si operele, pe rind.

16 răspunsuri:
| EMike a răspuns:

Mergi la biblioteca si cauta manualul de filozofie de clasa a 12-a. E un inceput foarte foarte bun. Iti recomand. Spor la citit.

| NumelePublicExistaInBazaDaDate a răspuns:

In cautarea fericirii - bertrand russell

| Shammal a răspuns:

Conteaza, du-te pe profil uman, filologie..., uitete unde ai mai multe ore de filosofie, logica, romana-istorie; iti formezi stilu de comunicare si interpretare, retorica; Adrian Nuta - Ghidul Iluminarii Pentru Lenesi, Don-Miguel-Ruiz-Al-Cincelea-Legamant sunt doua carti bune pentru tine, nu e chiar ce o sa inveti in scoala despre asta poti citi, platon, socrate, aristotel, thales din milet

| ChrisNemo explică (pentru Shammal):

Mersi de raspuns dar daca ai putea sa-mi dai niste titluri exacte ale cartilor pentru ca am mai fost la librarii si nu gasesc nimic de aristotel, socrate doar carti scrise de alti autori.

| 22SWAG22 a răspuns (pentru ChrisNemo):

Citeste Friederich Nitzesche, ii cel mai interesant dintre toti.

| Shammal a răspuns (pentru ChrisNemo):

Http://www.scribd.com/doc/7220733/Platon-Dialoguri-04
http://www.scribd.com/doc/394631/Platon-Opere-complete-Vol-1
nici nu o sa gasesti :) ei nu au scris, alti au scris ce au spus ei;
de Constantin Noica poti sa mai cauti lucrari

| ChrisNemo explică (pentru 22SWAG22):

Am cumparat recent o carte de-a lui "Ecce Homo Cum sa devii ceea ce esti" dar am aflat ca e o auto-biografie nu o carte de filosofie.Ma poti ajuta cu niste titluri de carti?

| RAY a răspuns:

Http://www.scribd.com/doc/22865250/Friedrich-Nietzsche-Antichristul

cartii de filozofie, daca vrei putem si discuta imi place filozofia

| ChrisNemo explică (pentru michelia):

Mersi mult dar nu gasesc nici un site de pe care sa o cumpar :-(

| michelia a răspuns (pentru ChrisNemo):

Acum m-am uitat si eu, a cam disparut din librarii.
Iti sugerez sa suni la editura Humanitas, la Relatii cu publicul si sa afli daca mai au ratacit vreun exemplar pe stoc, sau cind se reediteaza ( are deja 8 ani de la aparitie si sint sanse clare la reeditare).
Am gasit totusi 5 seturi la pret insa dublu fata de cel initial : 149 de lei, si cred ca e mult prea mult.

http://www.anticariatdalles.ro/......olume.html
Eu volumele astea le am, dar o sa ma interesez zilele astea si despre alta varianta de compendiu.

| ChrisNemo explică (pentru michelia):

Mersi mult!

Răspuns utilizator avertizat
| ChrisNemo explică (pentru bluebutterfly2013):

Sunt constient de asta, inseamna dragostea de intuneric. Oricum stiu ca cele mai noi norme DOOM accepta si filosofie si filozofie.

| ChrisNemo explică (pentru bluebutterfly2013):

Pai?