| ciucurel22 a întrebat:

Hei TPU

1. Se va putea calatori vreodata cu viteza luminii? ma refer la calatori cu ajutorul dispozitivelor de zbor ci nu la mici particule pe care sa le propulsam cu acea viteza cum se face la CERN!

2. De cata energie este nevoie pentru a calatori cu viteza luminii? Am putea reusi sa calatorim cu o asemenea viteza folosindune de antimaterie ca si combustibil?

3.Credeti ca exista civilizatii extraterestre care sunt atat de avansate incat au reusit sa calatoreasca cu acea viteza?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Probabil ca nu. Masa unui corp creste direct proportional cu viteza, la viteze ce tind spre viteza luminii masa tinde spre infinit. Prin urmare e nevoie de o canitate infinita de energie ca sa misti din loc un corp cu o masa infinita.
Apoi spatiul e plin de praf cosmic, la asa viteza fuselajul oricarei nave ar fi gaurit.

Nu cred ca exista alte civilizatii extraterestre care au descoperit secretul.

8 răspunsuri:
| ZEU93 a răspuns:

Da, da si o sa te miri dar da. Am vazut viitorul aseara

| Musique a răspuns:

Dacă într-adevăr se va ajunge cândva la asta, aunci teleportarea va fi posibilă.

| Vvistula a răspuns:

Daca ar fi asa multi ingineri care intra pe TPU sa raspunda oamenilor, tot ce pot sa iti spun e ca exita extraterestri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se poate si nici in viitor nu se va putea. Se dezintegreaza orice nava la viteza luminii. Nu exista niciun material usor din care sa fie facuta nava ca sa reziste fortei de frecare la acea viteza.

| ciucurel22 explică (pentru Inferno):

Hei as vrea sa iti dau tie funda dar nu imi apare in dreptul tau! Ce sa fac?

| Inferno a răspuns (pentru ciucurel22):

Nu am nevoie de funda, am raspuns pentru a te ajuta nu pentru a primi funda.

| ciucurel22 explică (pentru Inferno):

Stiu dar voiam sa imi arat recunostinta pentru faptul ca m-ai ajutat si ti-ai facut timp sa imi dai un raspuns! Oricum mi-a aparut funda. Nu stiu care era problema.

| relian a răspuns:

DA.Desi astazi lucrul asta pare imposibil cindva undeva se poate realiza. Oamenii acum spun ca nu pentru ca atit stiu, atit pot, atit cunosc, au stabilit niste legi pe care cred ca nu pot fi depasite.Insa cam tot ce mintea umana gindeste se poate realiza, pentru ca altfel nu le-am gindi nu? Nu poti gindi ceva ce nu exista, ceva ce nu se poate realiza. Faptul ca nu putem acum nu arata ca este imposibil.Nu de combustibil ar fi vorba ci de tehnologie si manevrarea unor legi fizice cred eu. Daca sint civilizatii care sa fi reusit chestia asta, tot ce se poate, universul este mare niciodata nu ai de unde sti.Si chiar de unia au reusit nu poti folosi asta pentru ca nu ai de ce. Poate in cazul in care te deplasezi de la o galaxie la alta si in spatiul dintre este vid, ceea ce iarasi nu stim. Iara frecare nu pera este, apropooo de cine a spus ca nava respectiva se va dezintegra datorita frecarii.Frecarii cu cine cu ce? Poate daca ar zbura intr-un mediu terestru ca al nostru sigur se va dezintegra, dar nu poti zbura pe pamint cu aceasta viteza, pentru ca nu prea ai loc.