| ewfwefwe a întrebat:

Hei TPU

de ce nu se gasesc informatii in legatura cu alchimia? nu dau decat de clovni penibili care vorbesc povesti nemuritoare

nu explica nimeni inteligent si concret
vreau sa stiu daca este considerata o stiinta, daca are vreo relevanta, de ce cunostinte e nevoie pentru a o practica sau daca este doar o bazaconie precum magia!

de ce nu se mai practica? ce rol aveau alchimistii in antichitate, descoperiri facute de alchimisti!

imi poate raspunde cineva va rog la aceste intrebari? ( scurt sau dezvoltat ) cum doriti

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este o stiinta, nu are suport stiintific si nu respecta regulile demonstrate ale fizicii si ale chimiei. Este, precum magia, o legenda, o poveste frumoasa, care a fost crezuta la un moment dat, dar acre a aczut in desuetudine. In trecut, se credea ca se vor descoperi niste legi care sa o sustina, fiindca asta nu s-a intamplat, ba chiar a fost contrazisa de descoperirile reale, a fost abandonata. Alchimistii nu au descoperit nimic voluntar, doar din greseala cateva chestii. Nu o poti practica cu vreun rost, poti sa te joci, mai ales daca esti copil, dar e ca si cum ai practica magia sau ghicitul in stele (poti, eventual, doar sa escrochezi niste creduli, asa cum fac vrajitoarele din neamul mamei Omida)

3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Mcprv are ideatie paranoida.

| doctorandus a răspuns (pentru Brigaela):

Http://press.uchicago.edu/ucp/books/book/chicago/S/bo12335123.html

Pe scurt, alchimia a fost copilaria chimiei. Retetele erau criptice pentru ca alchimistii erau suspecti de erezie sau de falsificat bani si puteau fi condamnati la inchisoare, la moarte sau linsati de mase. Newton a fost alchimist (a scris mai mult despre alchimie si teologie decat despre matematica si stiinte naturale). http://www.youtube.com/watch?v=IbmvwelGBLs

| T0T a răspuns:

Pentru că o poveste nu are nevoie de explicații logice și inteligente. Mi se pare penibil să stau acum să caut cum de Făt-Frumos a reușit să bată balaurul de 100 de ori mai mare ca el.