| BATTLEGROUND a întrebat:

Hei TPU

inteligenta artificiala va putea avea vreodata sentimente si constiinta avand in vedere ca sentimentele pe care le traim sunt provocate de reactii chimice? eu cred ca ceea ce e facut de natura nu va putea fi egalat niciodata!

9 răspunsuri:
| Tyberiu2000 a răspuns:

Un calculator funcționează aproape exact ca un creier uman, iar creierul uman e acționat tot prin reacți chimice.Doar că dacă am transpune puterea unui creier la un computer,am putea obține cel mai puternic computer din lume la ora actuală.Dar tehnologia e în continuă evoluție,totul e mai ușor de folosit,mai puternic dar și mai inteligent. Părerea mea este că rezultatul unor reacții pot fi create artificial. Evident nu va funcționa printr-un algoritm,dar totuși se poate găsi e metodă de a o imita. Părerea mea e că dacă așteptăm, întrebarea asta va fi echivalentă cu:pot computerele să facă un calcul? Nu prea știu cum ar putea reuși, dar sunt convins că o s-o facă. Totuși, e doar o părere, nu te baza pe ceea ce spun.

| doctorandus a răspuns:

Cum sa spun: exista emulari de retele neuronale, dar nu la capacitatea unui creier uman. In viitor o simulare de creier uman ar putea emula constienta si sentimente, atat ca nu avem nicio garantie ca ele sunt sentimente reale ale unei fiinte reale si nu doar sentimente simulate. Mai concret, ar putea eventual trece testul Turing, dar nu am avea garantia ca acel calculator e in mod real constient. Vezi de ex. http://plato.stanford.edu/entries/zombies/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si daca tu crezi in Mos Craciun, inseamna ca Mos Craciun exista? Ce relevanta are ce crezi tu? Sa fim seriosi, orice descult isi poate da cu parerea cu privire la orice dar asta nu inseamna ca il va lua in serios vreun om inteligent...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Ce inseamna "sentimente reale"? Sentimentele noastre sunt doar substante. Nu e nimic real in "a simti" ceva, este doar mecanismul naturii pentru a determina un individ sa faca un anumit lucru, intr-o anumita situatie. Sentimentele sunt doar instincte upgradate si nimic mai mult.

| BATTLEGROUND explică (pentru anonim_4396):

Da... dar noi putem simti! avem simturi care nu pot fi redate de tehnologie happy la asta ma refer! ce nu intelegi ca un robot nu va pipai niciodata ceva si sa il simta cu adevarat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru BATTLEGROUND):

Ce te face sa spui asta? Dupa logica ta calculatoarele nu ar putea vedea, mirosi sau auzi. Asta in timp ce avem deja instrumentele ca sa inregistram imagini video, sa detectam substantele din aer si sa inregistram sunete la frecvente diferite. Simtul tactil este doar urmatorul pas. Un calculator, in viitor, va face si va simti toate lucrurile pe care le faci si le simti tu. Doar ca el va fi mult mai bun la toate.

| FastAndRelaxed a răspuns:

Va avea toate simturile unui om normal numai ca mult mai ascutite.

| BATTLEGROUND explică (pentru FastAndRelaxed):

Nu va avea niciodata constiinta ..constiinta e ceea ce ne da noua viata si un pc nu va avea asa ceva niciodata!

| Radu284 a răspuns:

Nu exista dovezi conclusive ca sentimentele, constienta, etc. sunt cauzate de creier. Exista multe studii care indica exact opusul, ca poate exista constienta cand creierul este oprit.