Habar nu am, chiar nu știu ce aș putea răspunde eu. Bănuiesc că că primul care a fost în istoria evoluționară. Oul, primul, clar. Formă alungită și asimetrică cu o coajă tare a apărut cu mult înainte ca păsările să se separe din dinozauri acum aproximativ 100-150 milioane de ani.
La inceput zici "Habar nu am, chiar nu stiu ce as raspunde", iar mai apoi spui "Oul, primul, clar"; deci, nu numai ca stii, dar stii clar. Ori stii, ori nu stii?
Avicola!
E a mia oara cand vad intrebarea asta! O sa le propun adminilor un program care s-o elimine automat de pe site, ca nu mai pot! E deja spam.
Cui îi pasă, omleta și carnea de găină e la fel de bună și dacă nu știu care a fost primul.
Gaina. Cum sa fie oul? Oul are nevoie de protectie materna, si daca nu existau gaini, cine il incalzea? gandacii? Deci a fost gaina.
Si dinozaurii nu faceau oua?
Si din dinozaur iesea oul de gaina? Sa o luam logic.
In intrebare este specificat ce fel de ou? Nu.Deci raspunsul cu dinozaurii este valabil.
Creierul meu nu proceseaza atat de mult.
Gainile sunt urmasii dinozaurilor.
Da, si eu vin de pe Antares.
Http://people.eku.edu/ritchisong/554images/nature-archaeopteryx.jpg
Te cred omule, doar glumeam si eu.
Pai prima data a fost omul si dupa aia copilul, deci Gaina si dupa aia Oul. Logic nu?
Asta e o intrebare fara un raspuns concret, deci o dau la plesneala. Cocosul a fost prima data.
Pe Oul il stiu dintr-a 4-a, avea cele mai penale tricouri cu scrisuri gen "Sparkless for You", "Show you sweet me" si chinezarii d'astea din targ, cumparate de maica-sa cu blugi mulati (traia ofticata pentru ca n-a iesit fata saraca), a venit si cu o rochie de cateva ori pana l-am mai agitat noi putin, ca ajungea "Floricica" pana la urma. Pe Găina am luat-o dintr-un club mai demult, parca nu mai vasuse. in fine. Deci asa sta treaba, tu in ce ordine ii stii?
frumusica01 întreabă: