Daca pui intreabarea asta, cel mai probabil nu ai ajuns in clasa a xviii-a inca. In momentul in care o sa ajungi acolo si o sa incepi a face geometrie spatiala o sa inveti teoreme mai multe teoreme care o sa te invete sa vezi lumea mult mai "matematic" . Pana atunci, fa exercitii la mate si fizica si o sa vezi ca totul vine de la sine!
Dar tu esti sigur ca vrei sa vezi doar forme, unghiuri si culoare?
Dupa mine, daca iti place matematica, fa-o din materie in "cult", dedica-te ei.
Este bine ca ai atitudinea asta, este bine si ca vrei sa vezi lucrurile intr-un mod diferit, dar daca esti in clasele mai mici... in clasele mari este deja multa truda iar in clasa a 9-a deja sperantele se pierd.
Dar hei, trebuie doar sa ai vointa.
Sper sa nu fie indus in eroare cand va citi "clasa a treisprezecea", sau ai scris intentionat?
Învață cât mai multă matematică, dar nu te concentra pe chestiile inutile! Și da, află că sunt și chestii inutile în matematică. Învață despre lucrurile cu adevărat folositoare și practice (în special cele cu aplicabilitate în fizică și chimie). Apoi, pune-le cap la cap, adaugă niște geometrie, trigonometrie, noțiuni de analiză matematică, funcții, grafice etc. Totodată, îți trebuie un pic de simț practic + intuiție. Încearcă să ghicești la început; uită-te la un copac, frunzele lui se înclină în bătaia vântului. Câte grade se înclină frunzele? Câți radiani înseamnă asta? Ce traiectorie urmează ele? Deseneaz-o mintal într-un sistem de coordonate. Este copacul plasat perpendicular pe plan? Nu este? La câte grade este orientat trunchiul copacului față de sol. Câte ramuri se desprind din copac și ce unghiuri formează între ele? Cât de înalt e copacul, ce circumferință are trunchiul? Ce volum ocupă în spațiu? etc.
Simplu deseneaza-le pe foaie și analizează din punct de vedere matematic și fizic.Fa chestia asta de mai multe ori pana și probabil vei fi capabil sa o faci și în cap.
anonim_4396 întreabă: