Cum nu te-ai născut din vina/cauza/dorinţa/voinţa ta, înseamnă că-ţi revine ŢIE plăcuta sarcină de a-i conferi vieţii tale un sens anume
De la stânga la dreapta, adică de la nastere spre moarte. Ăsta ar fi răspunsul cel mai natural, fără nicio filosofie.
Sensul vieții este acela de a trăi, și a lăsa în urmă un urmaș pentru a duce tradiția românească mai departe.
Căutarea fericirii. O căutăm în permanență. Și chiar daca o găsim, nu ne dăm seama și încă o căutăm.
Sensul vieții...din perspectiva mea,este acela de a-ti croi propriul drum,de a-ti îndeplini visele,de a merge mai departe indiferent de greutățile care apar in viata,de a duce mai departe tradițiile familiei, de a-ti întocmi o familie, de a fi creativ, de a te distra, de a trece prin toate cele 5 mari perioade ale vieții,cand esti bebelaș,când esti copil,când esti adolescent, când esti adult, și în vârstă, viata nu are un,, scop" anume...trebuie doar sa gândești rational,fara a tine cont si de a baga in seama ce scrie pe internet sau ce spun altii,scopul vieții il creezi tu,omul,deoarece fiecare in viata are propriul sau drum,pe care îl va parcurge,astfel creeandu-și propriul sau sens in viata!
Ceea ce faci tu,ca persoana,iti croieste propriul sens al vieții,însă nu uita ca MEREU o poti lua de la început,fiecare prin felul sau,spre exemplu,învățând din greșeli,pentru mine,un alt sens al vieții,mai exact eu mi-am creat alt concept al vieții,dorința mea fiind de a-mi schimba radical modul de viata,și de a începe unul nou din toate punctele de vedere,religios, comportamental, din punct de vedere al limbajului si a unor obiceiuri începe atunci in momentul in care ies din biserica, proaspăt împărtășit!
Această e opinia mea proprie, aceste lucruri le-am învățat pe propria mea piele.
Deci in concluzie...DOAR TU STAI LA BAZA CREARII PROPRIULUI TAU SENS AL VIETII!
Sa faci ce vrei din ea, sens nu are doar daca ai planuri de familist sa induri greutati si necazuri. Singur ai parte de obstacole mai usor de trecut peste si nu ai multe griji sau stres pe cap
Sensul vietii este de a trai pentru ceva sau cineva, in paralel cu evolutia ta
Asta e viata nu cred eu in fericere sau noroc
nu stiu ce inseamna
Sa te simti bine si sa faci cam tot ce vrei in viata asta. Nu ezita sa faci ceva, n-o sa mai ai a doua sansa.
Asta înseamnă pentru tine tradiție? Da costumul popular cei? Da muzica noastră populară cei? Da obiceiurile tradiționale românești : mersul cu, colinda, capra, ursul etc. Da ignatul? Că noi romanii mâncăm pilele dp porc adică şoricul și ceilalți europeni nu. Și multe altele ce ne definește pe noi poporul roman ca tradiție. Asa ca nu prea știi despre ce vorbeam...
Evolutia - ca om, ca profesionist, ca fiu, ca sot, ca tata. in cat mai multe domenii posibil dar focusat pe cele cateva care consider eu ca merita atentia mea (si acestea s-au schimbat dea lungul timpului)
In mod obiectiv cred ca viata nu are sens, din punct de vedere biologic are un scop si anume sa se perpetueze. In rest tu ii dai sens vietii tale, un scop, facand ceea ce iti place, sa fii fericit.
Sa invatam sa ne iubim aproapele, oricat de rau este. Sa incepem sa iertam oricat de greu ne-ar fi, sa fim niste oameni buni, sa oferim iubire, speranta, ajutor. Pare o chestie aproape imposibila, dar cu putina rabdare si perseverenta se poate ajunge la asa ceva.
Pentru mine viata inseamna un test, la sfarsit depinde doar de mine daca iau testul sau nu, si nu ma astept la nimic in schimb. Adica nu astept nimic in schimbul iubirii si ajutorului pe care il ofer.
Nu are sens și nu aș spune că te naști ca să mori pentru că nu se întâmplă asta în toate cazurile, de exemplu există o specie de meduză nemuritoare.
Ne naștem fiindcă am avut șansa de a ne naște. Dacă vrei să-i dai sens, dă-i, dar nu ești obligat.
Sensul vietii si-l face fiecare. Pentru mine daca ajut pe cineva sau daca plantez niste flori, ingrijesc un animal simt ca am un sens. Atata timp cat contribui cu ceva la societate si planeta ma simt implinita.
Alfur întreabă: