Întrebare recomandată | usuk a întrebat:

Hi all;
vreau cat mai multe pareri cu privire la: zodiac(in general)
-cum se face ca oameni nascuti in perioade asemanatoare ale anului pot fi similari cu alti?
-se poate ca miscarea astrelor sa ne afecteze in vreun fel?(intrebare ridicola, deoarece eu unul tind sa nu cred)
cum s-au constatat aceste lucruri si cat sunt ele de adevarate?
mersi pentru pareri

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

-cum se face ca oameni nascuti in perioade asemanatoare ale anului pot fi similari cu alti?

similiari fizic,comportament,limba,religie?
si pot spune ca cea ce fac eu face miliarde de persoane unele nascute in acelasi zi cu mine altele nu,poate in china,Germania etc cineva seamana cu mine si ne-am nascut in acelasi zi asta inseamna ca stelele au facut asta?
desi propabilitatea tinde spre zero

-se poate ca miscarea astrelor sa ne afecteze in vreun fel?(intrebare ridicola, deoarece eu unul tind sa nu cred)
stelele nu ne afecteaza viata persoanala,poate aia financiara aurul provenit din ele ne influnenteaza

cum s-au constatat aceste lucruri si cat sunt ele de adevarate?

astea sunt pesudo-stiinte,lucruri care ce vor adevarate,si cum omul e credul, lipsit de ratiunea, suntem si propgramati sa credem in supranatural, apoi e chestia pshiologica de a putea cunoste viitorul, de a il controla

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.Coincidenta, am intalnit si oameni din aceeasi zodie cu mine si am zis ca vomit.Probabil ca inca nu m-am regasit eu, am vreo criza de identitate si inca ma mai caut.
2.Nu cred ca astrele au vreo influenta asupra noastra.Eu pot da zodiacul peste cap prin insistenta.Asa ca cel mai bine nu-l citesti, te poate influenta!
3.Nu s-a constatat, e un job pana la urma care s-a dezvoltat.Nu merg asa de departe incat sa-l asociez cu religiile, dar nici nu-i dau prea multa importanta.
Cu placere! eu am crezut ca vorbim de Zodiac Killer...era mai interesant. Poate descifram aici unele din scrisorile criptate.Dar se pare ca astrele n-au vrut azi...

| Lizzu a răspuns:

1. Nu poate influenta si mai ales determina o planeta din univers starea nimanui de spirit. Nu-i poate influenta deciziile, alegerile, viata.

2. O persoana nu poate tine cont si nu se poate ghida dupa prezicerile din zodiac.

3. Caracteristicile infatisate acolo sunt interpretate la modul general. Populatia nu poate fi impartita pe simple linii trase, pe caractere, modul de gandire, modul de a actiona etc.

4. Zodiacul e doar un alt mod de separare a oamenilor si delimitare intre ei.( "Tu ce zodie esti? -- Balanta. ---Aaa, voi balantele bla, bla, bla...")
(Voi si noi )

5. Prezicerile din zodiac sunt luate in calcul doar atunci cand persoana este de acord cu ele, adica daca sunt in favoarea ei si sunt pozitive, le ia in considerare si le spune credibile. Daca sunt negative(ex.o nenorocire, bani putini, intalnire de gradul III), atunci persoana nu va mai crede in ele si le va considera instant gresite laughing

6. Zodiacul e o iluzie.

7. Zodiacul nu exista.

Parerea mea happy

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

Asteapta sa se inventeze a 13a si te vei regasi cu succes laughing

NOname
| NOname a răspuns (pentru Lizzu):

Prea târziu. S-a inventat deja. :))
http://stirileprotv.ro/......elile.html

NOname
| NOname a răspuns:

În opinia mea, zodia e doar o altă etichetă menită să ne limiteze şi să ne dezbine. Şi suntem influenţaţi nu atât de astre (influenţa, care chiar dacă există, oricât de mică, nu o vom reuşi să înţelegem precis niciodată), ci de autosugestie şi atenţie selectivă.
Găsim ceea ce căutăm şi ne mulăm (involuntar) după caracteristicile zodiei şi prezicerile astrologilor.

Cazul sextupleţilor din "Jon & Kate Plus 8", care au fost născuţi în aceeaşi zi şi crescuţi în acelaşi mediu, dar au personalităţi complet diferite, este cel mai bun exemplu. I-am putea lejer potrivi zodiilor diferite, opuse poate ca şi caracteristici, temperament...

Aşa că sunt foarte sceptică în ceea ce priveşte zodiile şi horoscopul. După părerea mea, este doar o altă himeră şi o metodă de a separa oamenii în grupuri şi a le lipi etichete, privându-i astfel de individualitate şi libertate.

| Lizzu a răspuns (pentru NOname):

Superb raspuns happy
Ca de obicei, complet.

- "Da' eu nu vreau sa fiu Leu!"
- "Tu ce erai inainte? Rac? Si ce esti acum?"
- "Pai si eu cu ce zodie ma potrivesc?"
- "Si cum sunt aia nascuti in Ophiuchus?"

Rezulta ca vestile socante creeaza confuzie laughing

NOname

Da, şi am făcut şi eu pe piromana.;))
http://www.tpu.ro/......arsator_3/
Unele răspunsuri sunt savuroase. :))

Răspuns utilizator avertizat

Mda... am vazut laughing

Ce tine toata lumea cu dintii de zodia lor laughing parca ar fi mancare.
Imposibil.

NOname

Da, LiZa, s-au îndrăgostit de descrierile măgulitoare ale zodiei şi nu vor să renunţe la ele, de parcă fără ele, n-ar mai fi ei.

În loc să scape de etichete, să-şi dezvolte individualitatea, spontaneitatea, să fie liberi, ţin cu dinţii de ele, vor să fie influenţaţi, nerealizând că dacă se pot schimba oricând, înseamnă că nu au aproape nimic în comun cu realitatea.

Ne etichetăm şi etichetăm din inerţie...nu ştiu de unde atâta dorinţă de a urma anumite tipare...dar poate încet-încet ne vom elibera.

http://youtu.be/fn4JPGGzftU

http://www.tpu.ro/......nare-ca-o/

| Latinmoon a răspuns:

Fiecare luna cu semificatia ei, la fel si zodiile.
Good luck! big hug :*