Salut. E cu mult mai convenabil sa procuri acetat de sodiu in magazine speciale, decat sa-l prepari. Totusi, a 2-a metoda e realizabila: luam soda de mancare si otet(ar fi mai bine esenta de otet, in orice caz daca sa calculam atunci soda de mancare trebuie ca constituie 30%, iar otet 70%), atent le amestecam si asteptam reactia( aici e princialul sa nu ne grabim). Cand reactia a luat sfarsit, luam un vas adaugam substanta si o punem la foc incet. Dupa turnam substanta in alt vas(in nici intr-un caz nu turnam substanta in vesela de aluminiu) si asteptam un pic sa se racoreasca sau putem sa o punem chiar in frigider, daca nu avem rabdare. Si "minune" dupa asta se primeste o bucata de monolit. Daca deasupra substantei intarite a ramas lichid, atunci o varsam. Tot ceea ce ramane este acetat de sodiu, mai bine zis cristalohidrat.
Soda de mancare=bicarbonat de sodiu.
Si?
Clar ca trebuie sa fii atent. Locul unde vei produce experimentul si vasele trebuie sa fie curate. Succes.
NimeniCuActe întreabă:
LisaJulie întreabă: