Salut. E cu mult mai convenabil sa procuri acetat de sodiu in magazine speciale, decat sa-l prepari. Totusi, a 2-a metoda e realizabila: luam soda de mancare si otet(ar fi mai bine esenta de otet, in orice caz daca sa calculam atunci soda de mancare trebuie ca constituie 30%, iar otet 70%), atent le amestecam si asteptam reactia( aici e princialul sa nu ne grabim). Cand reactia a luat sfarsit, luam un vas adaugam substanta si o punem la foc incet. Dupa turnam substanta in alt vas(in nici intr-un caz nu turnam substanta in vesela de aluminiu) si asteptam un pic sa se racoreasca sau putem sa o punem chiar in frigider, daca nu avem rabdare. Si "minune" dupa asta se primeste o bucata de monolit. Daca deasupra substantei intarite a ramas lichid, atunci o varsam. Tot ceea ce ramane este acetat de sodiu, mai bine zis cristalohidrat.
Clar ca trebuie sa fii atent. Locul unde vei produce experimentul si vasele trebuie sa fie curate. Succes.
NimeniCuActe întreabă: