| Solothar a întrebat:

Hmm.Care-s cei mai mari filosofi romani/cei mai impresionanti?

Răspuns Câştigător
| ILadyInBlack a răspuns:

Petre Tutea si Emil Cioran...

12 răspunsuri:
| MidnightLady a răspuns:

Asta: http://www.tpu.ro/utilizator/ajdou
Uite si o mostra de intelepciune: "SergiuMD, din cauza ta si a celor care gandesc ca tine, adevaratii romani din Basarabia nu vor putea sa-si vada visul implinit, adica a face parte din Romania mare. Lasa moldovenii adevarati sa faca postari pertinente!

P. P. Daca imi puneam mintea la primul contact sexual aveam copil de varsta ta, bai masturbationistule. Dupa ce ca esti prost, mai si claxonezi!"
Zi si tu, n-am dreptate?

| francesca48 a răspuns:

Blaga, Noica

| mihaibrasov a răspuns:

Emil Cioran ramane primul dupa parerea mea.
Urmeaza Petre Tutea si Constantin Noica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mircea Eliade, Emil Cioran, Petre Tutea, Constantin Noica.

April
| April a răspuns:

Constantin Noica, Emil Cioran, Mihai Ralea dar si Constantin Antoniade, cel care mie imi place cel mai mult.Noica poate parea inaccesibil dincolo de studiile sale despre rostirea romaneasca, Cioran este poetic dar sceptic si, uneori sumbru, Ralea pare a fi platit tribut unor influente materialiste.Antoniade imi pare echilibrat, deschis realitatii materiale si spirituale in egala masura.Nu stiu cum gandesc altii despre el, dar aceasta este perceptia mea.Numai bine.

| Hombre a răspuns:

Emil Cioran, C. Noica. Foarte multi il cred pe Tutea mare filozof. Este doar un tarcovnic mai evoluat si atat, filozofia lui era etalata prin viziunea lui Sf. Petre si nimic mai mult si si-a ratat cariera de pustnic intru rugaciune la cele sfinte ca oricum mare lucru nu a ramas in urma s-a la pretentiile pe care unii il slavesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Harciog

| Hombre a răspuns:

Mersci pentru stupid, te pricepi la filozofie precum la continutul de gaze al basinilor.

| Solothar explică:

Ms si eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din punct de vedere al standardului academic cei mai mari sunt Constantin Noica si Lucian Blaga!

| Ovidiu_Nitzu_1991 a răspuns (pentru Hombre):

Esti sigur de ce spui? Ar fi bine sa reiei in studiul tau personal toata filosofia, sa o meditezi si apoi sa te afirmi in privinta unor oameni cu adevarat plini de spirit filozofic asa cum a fost Tutea. Te deranjeaza spiritualitatea lui? vrei sa o decsoperi si tu si nu ai cum? Atunci punete la scoala acestor mari maestri ai filozofiei, daca nu adopta filosofia lui Cioran si poate vei afla ceea ce nu vrei sa afli adica nimic.

Răspuns utilizator avertizat