| Hawking a întrebat:

Http://www.descopera.ro/......reier-uman

In acest articol e mentionat,ca o persoana care suferea de depresie de grad inalt,avea celulele gliale sau cum o fi, afectate.Stiind ca modificarea structurii intr-un fel sau altul a acestor celule a dus la depresie,credeti ca se vor gasi metode pentru a induce stari precum fericirea? Altfel spus, credeti ca in viitor se va realiza conservarea sentimentelor? Si mi se pare nostim.Multi am auzit macar o data-n viata ca sentimentele fac parte din firea noastra,ca-s de la Dumnezeu,ca orice-am face nu le vom intelege niciodata,n-au o cauza specifica, pur si simplu exista si n-avem ce le face :)).Ei bine aceasta mica descoperire demonstreaza ca sentimentele sunt o latura a stiintei determinate de neuroni.

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

"...credeti ca se vor gasi metode pentru a induce stari precum fericirea?"

Păi s-au găsit demult. Numai se cam numesc "droguri" (crează dependenţă).

Şi ce ziceai de sentimente?
http://i.imgur.com/h4ISIj1.jpg

| Hawking explică (pentru NOname):

Dar raspunde-mi totusi la intrebarea propriu-zisa.O opinie de a ta.Crezi ca sentimentele se vor conserva peste ani buni? Ele sunt substante pana la urma, care sunt secretate de creier dac anul ma insel.Sa zicem:5 mg de dopamina=100 LEI
10 mg de serotonina(facand referire la depresie):150 LEI.
s.a.Dar fara efecte adverse asupra organismului, doar daca sentimentul propriu zis este daunator.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Hawking):

Păi, există şi acum tot felul de antidepresive şi... droguri, care îţi pot induce o stare euforică de moment. Numai efectele negative pe termen lung le fac să nu merite osteneala...decât dacă este absolut necesar (şi recomandat de medic).

În viitor poate se vor inventa şi ceva cip-uri, care se vor implanta în creier şi îl vor face pe om să fie 24/7 fericit (probabil s-au şi inventat deja), dar asta nu înseamnă că vor fi şi mulţi doritori să le încerce şi să se transforme în nişte roboţei veseloşi, incapabili să simtă tot spectru emoţional la intensitatea lui naturală (...tot drogul preferat al majorităţii va rămâne religia).

Or substante,dar fara sa fie daunator pentru organism.Iar daca va fi asa doritprii vor fi numerosi,foarte numerosi.Iar mie mi se pare cam trist, ca astfel se va ajunge la conservarea sentimentelor si pe bani inca, si multi dintre noi, nu vom mai fi,, in esenta,,.De asemenea si un motiv foarte clar ca iisus si d zeu sunt povesti de adormit copii.Lucrurile s au schimbat foarte mult, iar inocenta rssei umane e pe cale de disparitie.Natura debine tot mai distrusane inmultim prea repede, parca am fi paraziti, iar esecurile umane devin tot mai multe.La TV sunt destule.Industria armamentului se dezolta extrem de tare, drewwwpt dovada ca s a inventat bomba care dezintegreaza materia organica.Parerea mea e ca totul este prea rece si precis. Fuga dupa faima si bani, razbunare(razboaie) sunt prea mari, iar prea multi dintre noi am uitat sa ne iubim aproapele sau suntem prea orbiti de aceste vicii ca s o facem. Cata dreptate am in privinta acestor spuse nu stiu, dar viitorul il vom avea, dar n o sa stim sa ne bucuram de el.

Scriu prin clickur deci scuze pentru greseli.