Consumul de carne e o mostenire, suntem facuti pentru asta, altfel nu am avea dentitia in acest fel iar aparatul digestiv ar fi si el diferit.
Carnea se consuma in principal pentru aportul de grasimi si proteine, o gasim peste tot, in timp ce pentru un vegetarian este dificil sa procure de oriunde, de exemplu: spanac, fasole, quinoa, tempeh, migdale si alte vegetale ce contin proteine.
Daca mai pui la socoteala si factorul climatic vei avea raspuns la de ce un vegetarian nu ar putea sa supravietuiasca intr-un mediu sub-arctic sau polar.
Daca oamenii nu mancau carne si ar fi fost erbivore n-ar fi dezvoltat niciodata un creier ca cel actual. Chestie de necesitati energetice, e un film din seria Through the wormhole pe tema asta, arata cata iarba ar trebui sa mananci daca ai manca precum oaia (pont: nu ti-ar ajunge 24 ore/zi sa o mesteci). Abundenta de mancare a fost din punct de vedere istoric un privilegiu al nobililor si bogatanilor, doar din anii '50 a devenit valabila pentru masele largi populare.
Carnivorii vor gasi intotdeauna zeci de motive ca sa omoare animale si sa le inmormantaze in burta lor.
Imi place cum pune problema tipul asta
http://www.youtube.com/watch?v=nAu_TxmvCEg
Chiar e nevoie ca oamenii sa manance vegetale? https://www.youtube.com/watch?v=vk-12s7tB_Y
Atata timp cat consumi cu masura, poti consuma cam orice, sau ai de gand sa mergi prin paduri sau jungle sa bati animalele care mananca alte animale? Doar cu suferinta nu sunt de acord; bagi cutitul intr-un porc si il lasi o ora sa zaca, sau cum fac chinezii, trag blana de pe un caine viu si il prajesc asa, ca e mai crocanta carnea. :| Croncă-i-ar cainii!
Indiferent de ce spun vegetarienii, organismul uman are nevoie de proteinele din carne pentru a se dezvolta si functiona normal asa ca da, este nevoie sa consumam si carne. Produsele animale (cum ar fi laptele) nu contin suficiente proteine. Daca nu consumam carne ne imbolnavim si putem chiar sa si murim (asta intr-un caz mai extrem)
Ar putea, daca vor sa ducă lipsă de proteine, să leșine și să amețească constant.
Corpul nostru nu si-ar mai regenera celulele atat de rapid
de ce? carnea si produsele ce provin de la animale contin proteine animale "complexe"; complexe deoarece dispun de o cantitate considerabila de aminoacizi de care corpul uman are nevoie
nu tu ii spui organismului tau ce sa manance, el iti spune tie!
eu sunt partial vegetarian si mananc carne max de 2 ori/saptamana, nu pentru ca vreau sau imi da cineva cu forta, ci pentru ca simt dorinta sa mananc putin peste sau..peste; mananc doar peste
Dar carnea din comerţ? Consider că e otravă curată decât un beneficiu pentru corpul uman?
Nu cred ca e nevoie, avem la dispozitie miloacele de a crea mancarea care sa contina destule substante care se gasesc in carne.
Intrebarea mea este: de ce ar inceta oamenii in a mai consuma carne? care ar fi logica? ne hranim cu carne din cele mai vechi timpuri, carnea ne-a permis sa ne dezvoltam creierele, fara carne nu am fi nici pe aproape din punct de vedere evolutiv.
Nu vad logica. Exista multi mahniti care considera carnea ca si un aliment care nu e necesar dar toate dovezile ii contrazic. Oamenii au mancat dintotdeauna si vor mai manca produse din carne.
Exista un motiv argumentat pentru care militezi pentru o viata vegana?
Nu tind spre o viaţă vegană. Ştiu că trebuie să avem un program corect de alimentaţie unde trebuie să alterăm alimentele.
Dar am o problemă cu carnea din comerţ şi modul în care ajunge în alimentare.Am văzut nişte documentare despre modul de hrănire şi întreţine a acestor animale care m-au pus pe gânduri.Nu e prea sănătos ce mâncăm. De asemenea şi multe vegetale.
Corect, dar daca ar fi sa abordam asa problema atunci nu ar mai trebui sa mancam nimic. Si plantele sunt manipulate genetic, le sunt injectate tot felul de substante care le forteaza cresterea. Majoritatea legumelor pe care le cumperi dintr-un hipermarket, de exemplu, vor fi nesanatoase pentru ca au fost alterate, intr-un mod sau altul. In piete exista sansa mai mare sa gasesti ceva mai natural dar si cei care au propriile productii de legume tot mai folosesc ingrasamant artificial.
Daca vrei sa te hranesti sanatos iti faci propria gradina si iti cresti propriile animale. Totusi, sunt atatea lucruri care ne pun in pericol sanatatea, de la apa pe care o bem, calculatoarele la care lucram zi de zi, hainele pe care le purtam si pana la aerul respirat. Motiv pentru care eu nu ma agit atunci cand vine vorba despre nutritie. Asa cum exista nefumatori care sufera de cancer in gat exista oricand sansa sa ti se intample ceva neplacut tocmai din directia din care te-ai astepta cel mai putin.
In ciuda a ceea ce au raspuns majoritatea mai jos omul nu are absolut deloc nevoie de carne ca sa traiasca, omul a fost creat vegetarian, toti cei care au raspuns spun prostii mai mari ca ei si ridicole pana la Dumnezeu.
Sunt vegetarian de cand m-am nascut, nu am consumat niciodata carne si ma simt mai bine decat orice carnivor.
Cei care o dau in ridicol cu proteine si alte asemenea prostii sa vizioneze acest video https://www.youtube.com/watch?v=SxOQ13G4y-s
Cine este dupa aceea interesat sa caute ca sunt inca vreo 3-4 ca acesta in continuare