Nu te supara dar mereu au fost pandemii. Cauta sa vezi cele din evul mediu. Acum e bine, nu mai stau mortii pe strazi. Atunci tratatu babeste orice boala. Deci si atunci ar fi putut veni armaghedonul. Boli au fost si vor mai fi. Nimic nu e nou sub soare dupa cum spune si eclesiastul. Trecutul se intoarce. Asta nu inseamna ca vine sfarsitul lumii. Mai mor cativa oameni si ceilalti isi vad mai departe de viata. Asa a functionat lumea de la inceputuri. Mergi in cimitir si vezi cate morminte nu au nici macar un nume asa sunt de vechi. Cine stie ce boli au avut si ei. Lumea i-a uitat. Asa va uita si de corona asta. Timpul sterge tot, bun sau rau. Vin alte generatii care vor avea noi virusuri. Mergem mai departe.
"Iisus a spus ca vor fi epidemii inainte de Armaghedon." Mai precis unde? Poate în Apocalipsa după Ioan, dar nu Iisus a spus asta.
Epidemii sunt de când lumea. Ce-i drept nu prea știm de multe de î.Hr, dar cu siguranță erau și antunci, de fapt uite o listă a epidemiilor:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_epidemics
Și chiar dacă această epidemie e prezisă de Biblie, să nu uităm că acolo că nimeni nu poate prezice momentul Apocalipsei.
Tu esti dintre cei de la 2 Petru 3:4: "4. Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii."
Matei 24:7:"7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri."
Luca 21:11:"11. Şi vor fi cutremure mari şi, pe alocurea, foamete şi ciumă şi spaime şi semne mari din cer vor fi."
Tu esti dintre cei profetiti la 2 Petru 3:4:"4. Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii." Ultima mare epidemie mondiala a fost gripa spaniola cu numai 100 de ani in urma. Epidemiile s-au inmultit in utlimul secol. Ca sa nu mai orbim de ultimii 30 de ani: sida, mers, sars-cov, ebola, sars-cov2, ah1n1.
Dupa cum spune Biblia Ateista Hitchens 42:8 "Vor spune: Carte noastra are dreptate. Dar nu stiu ei ca daca spun asta demonstreaza corectitudinea cartii noatre".
Nosferatu 69:1 "Vor fi oameni care vor cita din cartea lor chestii care aparent se intampla, dar e pura intamplare."
Profeti 11:2 "Candva pe un site anonim, un crestin va intelege un argument pentru drept un argument pentru "
Ca să fiu mai precis cu tine:
Matei 24:36 "Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl."
Si ce vrei sa combati cu asta? N-am zis cand va veni sfarsitul.
Ia si citeste Biblia inspirata de Dumnezeu si nu Biblia ateista care conduce omul la intamplare.
Ok, eu înțelesesem că vrei să spui ceva de genul "epidemiile sunt din ce în ce mai multe prin urmare Apocalipsa va veni curând". Dacă nu spui asta, foarte bine, pentru că nu e consistent cu ce scrie în Biblie. Dacă vrei să spui "Se întâmplă chestiile astea care se întâmplă în Biblie zice că se vor întâmpla deci Biblia e complet corectă", tot avem ceva probleme.
Profețiile sunt imposibil de testat, adică dacă prezici că ceva cu o probabilitate non-zero, se va întâmpla cândva în viitor, spui ceva aproape evident, căci atâta timp cât ce spui nu e imposibil și e destul timp la mijloc, mai mult că sigur se va întâmpla. Deci faptul că în Biblie zice vor fi pandemii și asta s-a întâmplat, nici nu dovedește nici nu neagă validitatea Bibliei.
Cât despre Petru 3:4, cum ar fi dacă Darwin ar fi scris în Originea speciilor "vor fi oameni care vor critică aceste idei" asta cumva te-ar convinge cumva că are dreptate? Să fim serioși, e evident că o idee care e oarecum contra-intuitivă va fi criticată.
Ce spun eu, nu e Biblia ta e incorectă, doar că nu există momentan dovezi care să spună clar dacă e sau nu. Uite voi credincioși dacă n-ați mai încerca să demonstrații că există Dumnezeu sau că Biblia e cumva demonstrabil adevărată și ați recunoaște că toate astea sunt bazate pe credință (căci altfel ce rost ar avea liber arbitrul) ați avea discuții mult mai productive cu cei care nu cred.
Nu te-a invatat nimic ala din Biblie iar tu care nu studiezi personal Biblia te apuci sa vorbesti despre Biblie. Citesti in schimb biblia ateista care nu-ti promite decat moartea vesnica.
In Biblie scrie cand Iisus a fost intronat. Spune anul si sunt dovezi ca s-a implinit.
1. Biblia Ateistă nu există, e o glumă...
2. Ce legătură are asta cu subiectul discutat?
Tu ai scris in gluma o scurta biblie ateista si deci ea exista in capul tau. Are legatura cu subiectul. Subiectul in discutie e alcatuit din mai multe subiecte ca si acesta.
Realizezi că gimnastica asta mentală nu poate ascunde lucruri evidente: Biblia Ateistă nu există, în afară de "citatele" de mai sus și dacă eu am studiat sau nu Biblia și promisiunea de moarte a "Bibliei Ateiste" nu au nicio legătură cu întrebarea pusă de tine sau cu răspunsul meu. Sunt numai niște linii retorice pe care tu le copiezi de la cine știe cine și nu te-ai gândit cu adevărat la ele, doar te-au convins pe tine în mod subiectiv și emoțional, dar să fim sinceri, pentru mine sună doar a retorică goală.
Răspunsul tău denotă lipsă de gândire critică, deci du-te și mai gândește că n-ai înțeles sau, no, poate dacă înțelegi asta și dai un răspuns pe măsură, poate.