| Theo94 a întrebat:

I.Q.-ul in multe tari dezvoltate este in scadere.
Care ar fi cauzele? Confort, nutritie, expunere media, schimbari in educatie, migratie, etc?

"IQ-ul americanilor este în cădere liberă. Ce arată ultimele studii"
https://adevarul.ro/......58657.html

"Are we becoming more STUPID? IQ scores are decreasing "
https://www.dailymail.co.uk/......cline.html

"Online tests suggest IQ scores in US dropped for the first time in nearly a century"
https://phys.org/news/2023-03-online-iq-scores-century.h tml

"Some research suggests that there may be an ongoing reversed Flynn effect (i.e., a decline in IQ scores) in Norway, Denmark, Australia, Britain, the Netherlands, Sweden, Finland, and German-speaking countries."
https://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect

"Efectul Flynn se referă la o creştere, în secolul al XX-lea, a scorurilor obţinute la testele de inteligenţă (IQ), în SUA şi în alte 24 de ţări dezvoltate, cu 3 până la 7 puncte, pentru fiecare deceniu, până pe la sfârşitul anilor 1990, după cum arată 73 de studii publicate începând cu anul 1932. Măsurătorile luate în calcul au vizat mai multe generaţii."

"Alte studii însă, din 2016, ale unor cercetători norvegieni, au evidenţiat un paradox – acela că, în pofida progresului fără precedent pe toate planurile, în anii 2000, într-un număr semnificativ de ţări, coeficientul de inteligenţă este în scădere, context în care vechea controversă despre inteligenţă – un dat natural sau o construcţie socială? – a fost repusă în discuţie."

https://destepti.ro/......in-declin/

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Un iq mai mare nu inseamna a avea o viata de succes sa stii, de fapt conteaza mai mult iq emotional, cât despre scădere mereu doar câteva procente din oameni au fost mai deosebiți sa spun asa, ideea e sa supraviețuiești și sa te reproduci nu sa înțelegi fizică cuantica, suntem maimuțe emotionale fara rațiune pline de prejudecăți cognitive

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Scrie acolo foarte CLAR: oamenii nu sunt, astăzi, neapărat mai [PROȘTI] să treacă testele IQ, ci doar depun mai puțin efort.

| Theo94 explică (pentru sierra1):

Am citit asta, dar de ce depun mai putin efort oamenii?
Din cauza confortului mai ridicat?

| sierra1 a răspuns (pentru Theo94):

Tu n-ai atacuri de lene?

| LordCristobal a răspuns:

Cred ca e si in interesul elitei politice ca oamenii sa nu fie atat de despteti si sa fie complet obedienti si sa nu puna intrebari.
Oricum si sistemul educational e foarte prost in multe tari, iti baga pe gat niste chestii fara sa te invete intr-un mod constructiv ceva.
Aici se mai poate adauga si faptul ca oamenii vor sa aiba locuri de munca si un venit sigur si sa se relaxeze si sa se bucure de bucuriile vietii fara sa isi mai puna mintea la contributie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e de mirare cu atâta bombardament cu divertisment de proastă calitate (muzica, filme, seriale, etc) și atâta hrana procesata chimic. Astea sunt doar doua dintre cauze.

| EliLeli a răspuns:

Stai linistit, IQ-ul nu a lovit niciodata tavanul. De unde stiu ei, cei care au facut aceste cercetari, ca e in scadere daca acum 500 de ani nu se masura (de exemplu)?
P.S. acum sunt cei mai educati oameni. Accesul la educatie este mult mai facil decat acum 100 de ani.

| NumănumescBrBr a răspuns:

Nu există o concluzie clară asupra cauzelor exacte. Unele dintre aceste teorii includ:
-Schimbările în educație
-Expunerea la medii virtuale
-Schimbările în nutriție
-Schimbările în migrație
-Schimbări în mediul de viață
-Ereditate

Deci nu există o singură cauză unică pentru scăderea IQ-ului.

| AlexandruIonescu86 a răspuns:

Cauzele scaderii IQ-ului in tarile dezvoltate pot fi multiple: factori genetici, schimbari in nutritie, expunere la media, migratie si schimbari in educatie. Studiile arata ca IQ-ul a scazut in SUA si alte tari dezvoltate, desi initial a crescut in secolul XX. Efectul Flynn, care se refera la cresterea IQ-ului in anii '90, pare sa se fi inversat. Concluziile sunt contradictorii, iar cauzele sunt inca subiect de controversa.

Întrebări similare