Un iq mai mare nu inseamna a avea o viata de succes sa stii, de fapt conteaza mai mult iq emotional, cât despre scădere mereu doar câteva procente din oameni au fost mai deosebiți sa spun asa, ideea e sa supraviețuiești și sa te reproduci nu sa înțelegi fizică cuantica, suntem maimuțe emotionale fara rațiune pline de prejudecăți cognitive
Scrie acolo foarte CLAR: oamenii nu sunt, astăzi, neapărat mai [PROȘTI] să treacă testele IQ, ci doar depun mai puțin efort.
Nu există o concluzie clară asupra cauzelor exacte. Unele dintre aceste teorii includ:
-Schimbările în educație
-Expunerea la medii virtuale
-Schimbările în nutriție
-Schimbările în migrație
-Schimbări în mediul de viață
-Ereditate
Deci nu există o singură cauză unică pentru scăderea IQ-ului.
Stai linistit, IQ-ul nu a lovit niciodata tavanul. De unde stiu ei, cei care au facut aceste cercetari, ca e in scadere daca acum 500 de ani nu se masura (de exemplu)?
P.S. acum sunt cei mai educati oameni. Accesul la educatie este mult mai facil decat acum 100 de ani.
Cauzele scaderii IQ-ului in tarile dezvoltate pot fi multiple: factori genetici, schimbari in nutritie, expunere la media, migratie si schimbari in educatie. Studiile arata ca IQ-ul a scazut in SUA si alte tari dezvoltate, desi initial a crescut in secolul XX. Efectul Flynn, care se refera la cresterea IQ-ului in anii '90, pare sa se fi inversat. Concluziile sunt contradictorii, iar cauzele sunt inca subiect de controversa.
Cred ca e si in interesul elitei politice ca oamenii sa nu fie atat de despteti si sa fie complet obedienti si sa nu puna intrebari.
Oricum si sistemul educational e foarte prost in multe tari, iti baga pe gat niste chestii fara sa te invete intr-un mod constructiv ceva.
Aici se mai poate adauga si faptul ca oamenii vor sa aiba locuri de munca si un venit sigur si sa se relaxeze si sa se bucure de bucuriile vietii fara sa isi mai puna mintea la contributie.