anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ia uitați ce spune unul geniu(CookyDog) pe aci.

El zice că energia poate fi fără dar și poate transformată în materie :))
Și dovada lui doarme în articolul ăsta:
https://www.forbes.com/......to-matter/

Dacă e așa, de ce a eșuat experimentul din 2013 cu generatorul de particule?
"Particula lui Dumnezeu" = NECUNOSCUTA

Iată de ce Lumină și căldură nu sunt materie:
https://www.greelane.com/......er-608352/

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar așa este...
Einstein, parcă, spunea că 1cm^3 dintr-un măr, sau un măr conține suficientă energie cât explozia de la Hiroshima.
Nu a avansat suficient tehnologia, dar cred că se poate ajunge într-acolo încât să se poată face lucruri tangibile(materie) din energie(iar Biblia are numeroase exemple), sau să se schimbe proprietatea lucrurilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu, dar el e sigur de asta..Si vedem foarte bine de a lungul timpului că unele ecuații s-au schimbat. Când vine unul cu o ecuație mai strălucită, să vezi cum e înlocuită cu una.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Să zicem că ar fi posibilă transformarea, să zicem, dar ele rămân oricum separate prin natura lor. DECI, energia e energie, materie e materie.Că se poate trece de la una la alta prin transformarea asta ireală(doar formulă) e altă treabă, dar natura lor rămâne aceeași.Așa cum e la noi, duh e duh, trup e trup. La asta voiam să ajung.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

O pagina web cu greseli si pierde credibilitatea.
Cat despre lumina, e si materie, dar si unda.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Da, și materia e energie LOL
Eu nu am dezis asta, dar mă rog, e bună observația
Faptul că ele coexistă si nu pot fi separte e partea a două din povestea biblică "trup și suflet"Dar prin natura lor se diferențiază.(energia e energie, materia e materie)
Iar articolul țintește la ce am eu nevoie nu la ce nu am nevoie, și nu își pierde deloc credibilitatea. Numai bine!

anonim_4396

"De obicei, materia și energia se găsesc împreună, astfel că poate fi dificil să se facă distincția între ele"

Asta mă interesa pe mine din articol, bro.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

"E pe internet, deci trebuie sa fie adevarat." - Abraham Lincoln, inventatorul becului

anonim_4396

Tu de unde mă îți culegi informația?
Nu tot de pe internet?
Nu vorbeai tu de tehnologie cum că aia te ajută pe tine să devii un om cult?
Citatul ăsta de unde l-ai luat mă, cârnăcior?

Și articolul ăsta e 100% documentat la ce mă interesează pe mine.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Din surse credibile, nu de pe site-uri obscure cu greseli gramaticale, mai, retardel.

anonim_4396

Retard că ce, am cules o informație corectă dintr-un articol cu greșeli gramaticale dar cu informații adevărate și verificate?
"Dacă tăceai filosof rămâneai".

| Mosotti a răspuns:

Energia nu se poate transforma in materie, doar cu ajutorul energiei poti face materie formand atomi de anumit element si apoi format legaturile intre acei atomi (teoretic am putea, ca practic nu suntem in stare deocamata).
Dar cum energia e masa x c patrat (viteza luminii la patrat), nu stiu daca vom putea vreodata face asa ceva.

Normal ca a esuat ala, noi facem niste calculatoare de cacao, softuri care se blocheaza si nici aia macar nu stii de ce, crapa windows-ul si nici n-au fost in stare sa faca un log sa zica de ce s-a blocat, si noi vrem sa facem materie? Adica sa faci 10 g de materie ai nev de 0, 01 x 300000 la patrat energie, utopic.
N-am fost in stare sa facem un joc 100 % realist ca si cum ai filma, tragi in grad, dau cu grenada si nu explodeaza, realism cucu.

Lumina s-ar zice ca ar fi si unda si corpuscul. Daca ar fi unda, ar trece prin anumite medii, daca semnalu la telefon trece, si lumina nu, imi zice ca nu e unda ci corpuscul, se opresc particulele de zid, e doar o banuiala.
Ca sunetu trece! Daca ai un perte de 5 cm de BCA iti trece de prin branza, dar lumina nu-ti trece deloc, ala poti zice sigur ca e unda.

| Digikey a răspuns:

Are dreptate.
Energia este materie condensata, probabil ca au uitat sa va spuna in clasa a 6-a cand ai terminat tu scoala.