| modestul a întrebat:

Iata o scrisoare a demnitarului roman Publius Lentulus despre Iisus Hristos si o dovada zdrobitoare impotriva ateilor ca a exisat Iisus Hristos si mai ales ca a (asa cum au spus oamenii din acea vreme si asa cum a aflat de la ei Publius Lentulus)inviat morti si facut minuni. Iata descrierea, scrisoare care a fost trimisa senatului Romei.

in vremurile noastre si-a facut aparitia un om de mare virtute(care traieste si acum), pe nume Iisus Hristos. Poporul il numeste proorocal adevarului, iar ucenicii sa-i spun ca este Fiul Lui Dumnezeu.Invie morti si vindeca bolnavi.Este de statura mijlocie, are un chip frumos si placut, iar prezenta lui este impunatoare, incat cai care-l vad il iubesc vrand-nevrand si se tem de el. Pana la urechi, culoarea parului este ca cea alunei coapte, iar de la urechi pana la umeri, este ca pamantul rosu, dar mai stralucitor, despartit pe mijloc, dupa obiceiul nazarinenilor. Are fruntea lata si neteda. Fata sa este fara ridurisau pete, de culoare nici deschisa, nici inchisa; nasul si gura sunt fara cusur.Are barba nu prea lunga, deasa, de culoarea parului si despicata la mijloc. Privirea ii este serioasa si plina de stralucire; ochii luminosisi curati au in ei o dulceata deosebita.cand mustra, oamenii raman inmarmuriti; cand invata, este placut si iubit de toti.Nimeni nu l-a vazut vreodata razand; insa a fost vazut plangand.Bratele si mainile ii sunt frumoase.Este foarte placut cand se afla in mijlocul multimii, dar nu este vazut prea des.Cand vorbeste cu ceilalti, este foarte intelept si cuminte. Este cel mai deosebit om care a existat vreodata, pe pamant".

Scrisoarea a fost confirmata de Sf.Procopie si Nicodim Aghioritul.
Ce parere aveti? Mai ales ateii.

21 răspunsuri:
| SEAL a răspuns:

Iisus sunt sigur ca a existat din punct de vedere istoric

mira
| mira a răspuns:

Este un document important.

| Arthur a răspuns:

Eu nu am avut nici o îndoială. Este încă o dovadă a existenţei Mântuitorului.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Ateii stiu ca Iisus a existat, ii contesta doar natura divina. La fel stiu ca si Mohamed a existat, numai ca ii contesta si lui revelatiile. Relatarea lui Publius Lentulus e contestabila (nu de mine, ci de aia rai, "ateii") pentru ca e posibil ca ea sa nu fie o relatare personala, ci sa reia o relatare anterioara, si, mai ales, sa nu fie autentica dpdv istoric. Lentulus inca se zbate la granita dintre veridic si fictiv, textul fiind considerat fals de unii experti. Iti mai dau un exemplu din literatura crestina: relatarile despre "chinocephaloi" (oameni cu cap de caine), care apar si la Augustin si la Isidor din Sevilla, dar nu sunt observatii personale, ci preluari. De aceea, niciun teolog nu sare cu texte sa urle: "Na ma, au existat oameni cu cap de caine!"

| laura64 a răspuns:

Felicitari pentru postare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ISUS nu s-a nascut pe 25 dec.Pe 25 dec. dar pe calendarul gregorian, s-a nascut zeul soare(Hades)care e unul si acelasi cu Ioan Botezatorul si Pitagora, unul dintre masluitorii bibliei si unul dintre rivalii lui ISUS care intentioneaza falsificarea identitatii adevaratului ISUS si asasinarea LUI in secret, totodatalansandu-se pe el insusi in pozitia Creatorului introducand doar un,, I,, inainte de ISUS(IOAN-ISUS). Cat priveste adevaratul ISUS dupa studii intense va asigur ca ziua nasterii LUI poate fi putin dupa data de 21 august ce explica izbitor de ce CREATORUL a lasat sa se inteleaga ca este,, FIUL FECIOAREI,, Da, se pare ca intr-adevar HRISTOS A INVIAT. http://www.librodeurantia.org/lu/main.html Nasterea lui Iisus

Tot în acea noapte Maria a fost agitat, astfel încât nici unul dintre noi au dormit de mult. In zori, durerile de muncă au fost deja evidente, şi la prânz pe 21 august din anul 7 a. AD, cu ajutorul ofertei altor călători, Maria a dat naştere unui băieţel. Isus din Nazaret a fost născut în lume, învelite-l în haine pe care Maria a adus ca o măsură de precauţie, şi plasate in patutul din apropiere.

Astfel sa născut copilul promis, adică la fel ca toţi copiii înainte şi după au venit la lume. În a opta zi a naşterii sale şi în conformitate cu practica evreu, el a fost circumcisi si formal numit Iosua (Iisus).

| AvalohAlyn a răspuns:

O stiu de foarte mult timp scrisoarea.Este o dovada clara cum zici tu ca Mantuitorul Iisus Hristos a existat dar din cele spuse de Publius Lentulus se pare ca lumea zicea ca e mai mult decat un om, ca face minuni si invie morti.Deci e clar ca a fost Dumnezeu pe pamant.

| Hombre a răspuns:

Ciudata scrisoare, incepe cu "care traieste si acum" si se termina cu "Este cel mai deosebit om care a trait vreodata pe pamant".

| perla a răspuns:

Daca este adevarata ai facut bine ca ai publicat-o asa se vor trezi la viata un pic ateeii astia ca se cred buricu pamantului.tocmai aici e asecretu ca,, fericiti cei ce n-au vazut dar au crezut,, si daca am avea credinta cat un bob de mustar am putea muta muntii din loc. dar ...nu avem.

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Vai, exact ca in icoane. Presupun ca avea si parul lung, nu?

Abh
| Abh a răspuns:

N-a existat niciodata un Guvernator al Ierusalimulului si nici un Procurator al Iudeii cu numele Lentulus sau Ventulus cum apare in alte documente. Un guvernator roman nu s-ar fi adresat Senatului asa ca in scrisoare. In ultima instanta, un scriitor roman nu ar fi folosit expresiile „profet al adevarului", „fii oamenilor" sau „Iisus Hristos", primele doua fiind idiomuri ebraice iar al treilea este de origine greaca, de cand crestinismul a ajuns pe acele meleaguri sau dupa scrierea Noului Testament. Oricum, nu ar fi din timpul vietii lui Iisus.

dovada zdrobitoare ca vorbesti prostii.

| AvalohAlyn a răspuns:

Abh, cauta pe google Publius Lentulus sa vezi cate pagini gasesti.
Dar Abh si ceilalti atei, ce ziceti de celelalte scrisori, documente prin care oameni, scriitori sau istorici mentioneaza de Iisus Hristos si nu ca un om obisnuit ci ca un om special, facator de minuni. A?

Abh
| Abh a răspuns:

Alan, nici macar evreii nu aveau probleme cu Iisus ca facator de minuni, om special, etc., ci numai cu faptul ca se autoproclama Fiul lui Dumnezeu.
Acuma gandeste logic, ce guvernator roman, politeist, ar trimite senatului o scrisoare spunand despre cineva care ii reneaga religia ca "Este cel mai deosebit om care a existat vreodata, pe pamant"?

lolita
| lolita a răspuns:

Si daca a existat, ce? si dracula a existat si zorro si blody mary etc.
trebuie sa ma rog la un mort sa-mi faca viata mai buna? catora le-a facut-o?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lolita, apocalipsa 1/18.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Bun, să zicem că a existat din punct de vedere istoric. La fel se poate spune şi despre Siddhartha Gautama (numit ulterior Buddha) şi despre Mohamed şi ceva mai greu despre Moise, Abraham şi multe alte figuri legendare ale diverselor religii. Aşa că, domnule Modestul, dacă te-ai fi născut în Asia, Africa sau alte zone ale Terrei, i-ai fi susţinut pe aceştia. Ideea unde vreau să ajung este că nu trebuie să impunem altora ideile noastre, ci să acceptăm multiculturalitatea şi diversitatea confesională existentă în lume (poate că ăsta e şi farmecul umanităţii). Multe din conflictele omenirii de ieri şi de azi au la bază intoleranţa, concepţia că cel de o altă confesiune este un potenţial duşman. În secolul XXI trebuie să înţelegem că omul este bun sau rău, indiferent de concepţia religioasă pe care o are sau nu, concepţie care trebuie să ţină de intimitatea sa şi să nu influenţeze comportamentul persoanei cu cei din jur.

| feelsogood a răspuns:

happy
Eu cred ca tu nu intelegi niste lucruri elementare.
Unu la mana, generalizezi in legatura cu ateii, ca si cum ei ar reprezenta un grup cu conceptii comune. Ateii, pur si simplu (si oricat de greu pare de inteles si acceptat) NU cred in existenta unui Creator/zeitati superioare/orice forma de misticism. Este superficial sa consideri ca orice persoana care nu crede in ce am zis anterior ar avea vreun motiv sa nege orbeste existenta unui personaj pe nume Iisus/Isus Hristos. Nu vad ce interes ar avea aceste persoane (atei), prin definitie impasibile in probleme mistice, ca acest Iisus sa fi existat.
Ai impresia ca ateii (desi iar, nu poti generaliza) se lupta sa demonstreze ca Iisus, Buddha, Mahomed sau Zarathustra nu au existat? Ce interese au ei in legatura cu asta? Un om NU trebuie sa-si justifice lipsa credintei. Si, presupunand ca tu nu esti ateu, ci crestin, ma intreb de ce manifesti un entuziasm special in legatura cu aceasta scriere. Sau cumva nu ai auzit de alti istorici ai vremii care l-au pomenit pe acest Iisus?

| Adrian_Patroc_1965 a răspuns:

Slava Domnului ISUS

| Christel a răspuns:

Apropo, pentru cei care nu ştiu!
Lentulus era ateu, adică nu credea nici măcar în zeităţile păgâne.

| Quar_Iulian_1981 a răspuns (pentru Christel):

Ma uit la tot ce sa scris aici si ma crucesc. Voi chiar meritati sa fiti inselati, sa fiti dusi de nas. Credeti si in mos Craciun?

Eu am descoperit o scrisoare ca Martin Luther King activistul negru care a luptat si a murit pentru drepturile negrilor din SUA era alb dar se machia sa para ca e negru.
Albi (Caucazienii) sunt cei mai destepti oameni de aia si Hristos avea trasaturi Caucaziene ca noi si nu semitice.