anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Ideea că universul există acum într-o anumită configuraţie şi se schimbă în întregul lui său odată cu trecerea timpului nu mai e valabilă."

Cum adica "în întregul LUI SĂU"?

16 răspunsuri:
| RazvanLegendaVie a răspuns:

În universul nostru există planete, pe fiecare planetă se află câte ceva ce are doar acea planetă, adică în tot universul totul se schimbă.

| sierra1 a răspuns:

"Cum adica "în întregul LUI SĂU"?"

adică el, tăt-tăt-tăt!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RazvanLegendaVie):

N-are legatura cu ce am intrebat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Si nu era suficient "lui"? Sau "său"? De ce amandoua (daca nu e greseala)?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ineys):

Foloseste-te de cuvinte si raspunde la ce am intrebat deasupra daca crezi ca ai un raspuns.

| Ineys a răspuns (pentru anonim_4396):

Expresia aia poate sa fie inlocuita cu "in intregime", ce e asa greu?

"Ideea că universul există acum într-o anumită configuraţie şi se schimbă în intregime odată cu trecerea timpului nu mai e valabilă."

De fapt poate chiar sa dispara de tot:

"Ideea că universul există acum într-o anumită configuraţie şi se schimbă odată cu trecerea timpului nu mai e valabilă."

Se refera la faptul ca se schimba intregul univers simultan, adica nu se poate schimba doar o parte din el. Ori se schimba tot ori deloc, deoarece probabil exista anumite legi care nu permit asta. O analogie ar fi atunci cand fierbi o oala cu apa. Fierbe toata apa din oala, nu doar jumatate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ineys):

Ce e asa greu sa raspunzi la ce intreb eu?

"Si nu era suficient "lui"? Sau "său"? De ce amandoua (daca nu e greseala)?"

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ințeleptule, așa e o exprimare atotcuprinzătoare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Ce era lasat deoparte daca se folosea doar "lui" sau "său"?

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ars poetica

| Meme10Memu a răspuns:

Intregul univers este guvernat de aceleasi legi fizice. Comportamentul universului nu se schimba pentru ca legile fizice sunt neschimbatoare.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai daca universul este ceea ce exista, universul din univers.

Apa se schimba din mare, care este tot apa.

Depinde de unde ai luat fraza. Te rog ca pana maine sa imi faci o analiza critica asupra tuturor cuvintelor pe care le folosea Bacovia.

O sa intelegi ca fiecare are o perceptie deferita asupra cuvintelor, nu este o lege universala, absoluta, sa ii zicem asa.

De ce a folosit cuvantul ala? Ca asa a vrut.

| doctorandus a răspuns:

Se refera la respingerea conceptiei lui Newton despre timpul care este absolut si curge uniform peste tot in Univers.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DoarBogdan):

Vrei sa zici ca sicriele de plumb despre care vorbea Bacovia se prefaceau ca dorm acolo in cavouri? Sau ca pomii de pe strada SA LUI DÂNSULUI de fapt nu mai aveau putin si izbucneau in lacrimi, asemenea chitarilor alora de la O-Zone? Du-te, ma, ce chestie. Bine ca mi l-ai adus si mie in vedere pe baiatu asta Bacovia impreuna cu obiceiul LUI SĂU nastrusnic. N-am mai auzit pana acum ca poti sa folosesti un cuvant si prin acel cuvant sa vrei sa exprimi ceva cu totul diferit de sensul lui. Acum ca ma gandesc mai bine, un intreg univers ar putea sta in spatele acestor simple adunaturi de 3 litere, "lui" si "său". Cum anume le percepi in textul din intrebare, ce crezi ca inseamna de fapt?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Stiu la ce se refera.

Întrebări similare