| Inferno a întrebat:

Imagineaza-ti ca esti inchis intr-o camera, nu exista ferestre,nu exista usi sau crapaturi.
Iar toata realitatea se rezuma la aceasta camera,dincolo de pereti fiind nimicul, neantul. O camera ce reprezinta chiar intregul spatiu existent. 1. )Daca am reusi sa facem o gaura intr-un perete, ce am vedea dincolo?
2.) Daca am elimina cu totul un perete si am incerca sa trecem dincolo ce s-ar intampla?

18 răspunsuri:
| AndreeaAda02 a răspuns:

Camera aia ca o cutie inchisa, este aceea in care sta fiecare dintre noi, neavand curajul sa iasa si lasand toate evenimentele din viata sa pe seama destinului. Cei care reusesc sa iasa din cutie sunt cei curajosi care dincolo de acei pereti descopera libertatea, de a face ce vrea fara sa tina cont de altii, sa fie propriul stapan.
La asta m-am gandit imediat ce am citit intrebarea ta. Poate nu e raspunsul pe care il doreai.

| 4b a răspuns:

Realitatea e ca sunt cam inchis sad

| FeliciaCorinaA a răspuns:

As vedea nimicul care, pana cand voi reusi sa il inteleg, va ramane asa.
Daca as incerca sa trec de cealalta parte as inceta sa mai exist in spatiul camerei mele fara sa dispar, insa. Probabil voi trece doar dupa ce voi privi indeajuns de mult "nimicul" astfel incat sa il pot intelege si sa pot trai in ceea ce, de fapt, reprezinta. Nu stiu daca reusesti sa intelegi ce vreau sa spun... S-ar putea sa ti se para ca am gandurile cam dezordonate big grin

| Klepto a răspuns:

Omul este curios, eu sunt bolnav recunoscut medical de curios, normal ca s-ar incerca iesirea din acea camera, chiar daca este nimic, omul trebuie sa stie ce este acolo, poate ca sa fie ceva ce dezamageste total, omul o sa fie calm dupa ce descopera misterul.
Singur intr-o camera, m-as plictisii si mintea mi-ar lua-o razna si ar incepe sa hiberbolizeze fiecare idee cat de mica despre ce se afla dincolo.
"Iarba este mai verde acolo" / "ce-ar fi daca", mi-ar invada mintea si m-as chinuii sa vad / sa ajung dincolo.
Ce am vedea dincolo? Nu stim si asta ii ceea ce nu ne da pace, ne imaginam ca orice ar putea fi acolo, o iesire, o bucata de halva, ceva ce ne lipseste momentan.
Ce am vedea suna retoric si irelevant, dorinta fiind una singura, sa vedem si atat, sa ne satisfacem curiozitatea.
Una este sa vedem ce este dincolo, alta este sa intram si sa experimentam.
Ce sa se intample in afara de faptul ca schimbam zona de confort si poate descoperim ca noi nu stiam chiar totul si iar "universul" nostru nu se rezuma doar la ceea ce vedem, ca si "the more i learn the less i know".
Am si un sentiment de deja-vu, parca ar fi o metoda de citire din psihologie.

| Exilee a răspuns:

Hm.

SI banuiesc (,) ca acei pereti fara geamuri, usi sau alte crapaturi ar preenta de fapt niste ''limite'' ale omului? De fapt, niste ''granite'' pe care omul ar trebui sa le depaseasca, nu-i asa? Adica este folosit c-un sens figurat
Hai sa incep cu inceputul. Daca ma aflu intr-o astfel de camera, primul gand care mi-ar veni in minte este ca trebuie sa-mi stapanesc spaima, nostalgia, frica pentru care sunt inchis. M-as simti tratat mai mult ca pe-un animal, ca pe o fiara salbatica. Daca as reusi sa sparg un perete, cu siguranta ca ar fi o dovada de pricepere din partea mea. Chiar si-n viata reala, avem de-a face cu astfel de cazuri (particulare bineinteles). Cand te afli la limita imposibilului, este de prisos sa-ti folosesti toate cunostintele acumulate, toate puterile pentru ca sa atingi noi granite. Cert e ca trebuie sa renunti atunci cand ne-a sosit ceasul Asa si-n cazul ''peretilor''. Daca as face o gaura, probabil ca as da de inca un ''astfel'' de zid, si mi-as spune ca acesta a fost de-abia primul obstacol.

Daca am elimina cu totul un perete?
Hm. Daca as putea sa-l elimin, m-as duce imediat dupa el. I-as ''urma'' intr-un fel traiectoria, avand in vedere ca am presupus ca ''dincolo este neantul''.

Ma rog, am impresia ca am aberat cam mult. Chiar sunt curios si ce raspunsuri vor da altii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca realitatea se rezuma numai la camera aia e clar ca nu i-ar trece nimanui prin cap sa faca gauri in pereti. Pentru ca nu si-ar da seama nimeni ca exista pereti. Cine s-ar gandi sa vada dincolo de realitate?
Poate chiar suntem inchisi intr-o camera si nu stim asta, dar ne dam cu parerea cum am sparge peretii daca am fi inchisi intr-o camera big grin

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

Bravo.

| WhatheWow a răspuns:

1. "Daca am reusi sa facem o gaura intr-un perete, ce am vedea dincolo?"
Cu siguranță că nimic.
2. "Daca am elimina cu totul un perete si am incerca sa trecem dincolo ce s-ar intampla?"
S-ar întâmpla ca nimicul care era să dispară căci prezența noastră acolo îi va lua locul. Fiind noi acolo, mai poți spune că nu-i nimic?

| Buresbista123 a răspuns:

Nu s ar intampla prea multe ai afla lucruri noi pe care probabil stiai ca exista sau iti imaginai ca pot exista iar o data ce ai spart zidul le ai si vazut, oricum nu are treaba cu realitatea intrebarea ta e o utopie, daca o formulai altfel era mai mult de comentat

| IDontMatterWhoYouAre a răspuns:

1.Intuneric.Lumina e imposibil, trebuie o sursa.
2.Acea camera este existenta, care face parte dintr-o existenta care-i inexistenta happy.Ai cadea in gol.Intrebarea ta n-are sens.Realitatea=Universul N-ARE LIMITE.Ele su realitatea. Daca am ajunge la granite, un perete laughing, noi vedem ca si cum ar fi mai multe dupa acel perete, dar nu putem trece. Poti crede una ca asta? laughinglaughing)

| IDontMatterWhoYouAre a răspuns (pentru WhatheWow):

Nimic nu-i nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca toata realitatea ar fi dictata de acei pereti, nu stiu ce intelegere am avea asupra lucrurilor ce s-ar afla dincolo de ei.

| Alphawolf a răspuns:

Teoria Big Bang ne spune ca universul este ca un balon care se umfla, se dilata fara a ocupa alt spatiu, scade densitatea de la inceput.
1. Nu ai reusi sa faci o gaura, pentru ca dincolo de "pereti" lipseste, nu se poate lua in discutie. Oricat ai incerca sa faci o gaura, acelasi "perete" ramane limita, cel mult maresti camera, dar tu tot in acea realitate ramai.
2. Nu poti elimina un perete, pentru ca peretele nu exista, exista doar existent.

| Duucu a răspuns:

Eu văd materie neagră, iar dacă aș sări de acolo, ori plutesc, ori cad, nu ai zis nimic de gravitație.

| Earthroot a răspuns:

Nu exista limite, si daca exista, ele exista doar cu scopul de a fi incalcate.

| contαbαndonαt a răspuns:

Cum intregul univers s-ar rezuma doar la acea camera, atunci logic n-as avea cum sa parasesc acel spatiu.Peretii exteriori nu exista, doar cei interiori care si intra in aria mea de intelegere pe cand realitatea obiectiva nu mai poate intra in domeniul nostru activ intelegere (posibil nici de inchipuire) caci suntem limitati de propria nat. astfel ca ceea ce se 'afla' dupa acei pereti n-are nici o imp... pentru noi cel putin.Ori calcand intr-un spatiu inexistent, in 'realitatea' noastra, am inceta sa mai existam in acest sens, devenind una cu lipsa existentei intr-un 'spatiu' inca de neperceput.

| 2012pam a răspuns:

Asta e intrebare fundamentala, exprimata putin diferit. e echivalenta cu : ce este dupa moarte? care este capatul universului? ce este timpul? care a fost inceputul? etc
Daca gasesti raspunsul te rog sa mi-l trimiti si mie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai da de altul.