anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi plac cuvintele si le urasc, le urasc pentru ca nu stiu ele sa fie atat de cuprinzatoare ca sufletul meu si atunci le urasc, le TAC. Ma defineste, insa, „a simti" si imi place verbul „a mirosi".
Astazi CINEVA mi-a spus ca ma defineste verbul „a vrea", dar pe care dintre noi nu-l caracterizeaza in ziua de azi?
Ce verbe va definesc si ce verbe va plac(stiu, va place „a iubi"!)?

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Cuvintele uneori ma mangaie, ma alinta, ma inalta, alteori ma dor. Pe acelea care ma dor nu le pot uita niciodata. Sunt mai grele decat orice lovitura. Dar daca totusi corespund realitatii, nu le pot uri. Le iubesc insa pe cele care ma ajuta sa ma dezvalui cat mai transparent, si imi plac desigur verbele "a iubi", "a ierta", "a dori", "a fi", si mai ales "a darui". Frumoasa intrebare...

20 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Pe langa '' a iubi '' care ma defineste clar, ar fi '' a simti '', '' a plange '', a '' cere '', '' a visa ''.

Si eu traiesc aceste senzatii. Chiar incep sa simt un fel de ura cand unele persoane vorbesc mai mult decat trebuie. Imi place cand e cazul si cuvintele sunt in plus sa ma lase sa ma bucur de pace si liniste. Unii pur si simplu simt nevoia sa vorbeasca intr-una. Prefer sa las emotiile sa vorbeasca pentru mine. Mai ales in relatii. De obicei, spun eu, e de preferat sa vorbesti despre orice cu partenera prin cuvinte, insa despre voi prin gesturi.

| Duhovnicul a răspuns:

Ma definesc verbele " a gandi ", " a iubi ", " a ajuta ", "a ierta ", "a progresa "; cam acestea imi sunt specifice happy

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Cuvintele mi-s prieteni şi duşmani, arme şi daruri, elixir şi otravă, deopotrivă, unele mă definesc deşi n-aş vrea, altele îmi plac dar nu mă cuprind în înţelesurile lor-a căuta, a iscodi, a visa, a citi, a crea, a rătăci, a regreta, a uita, a dori, a spera, a crede-sunt multe, poate prea multe... unul însă îmi place, mă defineşte, sună dulce şi tentant-a lenevi, a lenevi, a lenevi, e ca o melodie...

| Barajag a răspuns:

Ma definesc "a ajuta"(ajuta atat cat poti), a"gandi"(gandeste intotdeauna de doua ori inainte de a spune ceva de care apoi iti va parea rau)"a iubi"big grin(cui nu-i place asta?)hee hee"a lasa"egoismul deoparte,"a vrea". Ce? Desigur asa cum ma sti, vreau "sex"laughing

Răspuns utilizator avertizat
| JUSTERINIandBROOKS a răspuns:

"a mirosi". Miros de la distanta prefacutii si perversii.Nu-i suport.depinde cum percepe fiecare aceste verbe.si bineinteles, "a vrea". poate si "a oferi", dar nu tot timulbig grin

| Cσσкiє a răspuns:

Dmoniiiik! Bine aţi revenit printre noi! Păăăăibatting eyelashes,, A simţi",,, a iubi",,, a ajuta",,, a ierta",,, a plânge" şi,, a visa".
Simt oamenii de la distanţă,
Chiar nu mai am nicio speranţă...
Totuşi, trebuie să iubim,
Să ajutăm, să iertăm,
Să plângem numai de bucurie,
Să visăm numai la lucruri frumoase,
Să fim noi înşişi!

P. S. Poezia e făcută de mine, ador limba română! love struck

| Cσσкiє a răspuns:

Aoleo, mă scuzaţi. Mmm, se vede cine are experienţăhappy

| Cσσкiє a răspuns:

M-am grăbit să scriu, de asta. Mi-am dat şi eu seama, de-abia acum:-s Mai bine mai târziu decât niciodată!

| IcsD a răspuns:

"a visa "

| khrys a răspuns:

Ma defineste vb "a ajuta" '"a ierta". Nu sunt o persoana dura si nu suport nedreptatea. As vrea ca in lume sa fie multi de mine nu oameni care sa arate ca mine ci doar sa fie cu acelasi caracter ca al meu big grin.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Definitoriu pentru mine e ''a exista''. Imi place verbul ''a scruta''.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Verbul,, a avea``. Sunt cam posesivahee hee.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie-mi place "a seduce". Sau "a se duce"? Discutabil...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Andreea™. Mentiuni: "ai venit" si "însine/însene". Ce draguţă! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiu, Bent, te-am sedus si m-ai sedus!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@MarioEl, nu "a rostui"?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Imi pare rau ca Liverpool a pierdut calificarea! laughing Vis a vis verbe, pot spune ca... ma definesc aproape toate verbele posibile: a iubi, a visa, a percepe, a gandi, a reactiona, a dispretui, a tanji, a plange, a rade, a asculta, a compatimi, a munci, a ierta, a intelege, a ironiza, a darui. Of, sunt atat de multe...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

A)A sti, a analiza, a intelege, a calcula, a despica firu' in. cat s-o putea;
b) a privi, a asculta
c) a provoca

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ptr cine a crezut in cuvinte dintodeauna nu-i nimic nou.Nu exista cuvint care sa-mi placa.Mai presus de ele sint faptele. Pune-mi stupid.