| RAY a întrebat:

In cursa evoluției umane, persoanele psihopatice nu erau mai avantajate cele care erau mai emotionale? de ce evoluția nu a promovat psihopatia?
un om 100% rational care nu simte deloc emoție, este un psihopat?

Răspuns Câştigător
| SG1995 a răspuns:

Un psihopat e lipsit de empatie nu de emoții. Deci e o diferență, el poate avea reacți emoționale de genul furiei, bucurie, tristețe, dar forma evoluată a emoțiilor reprezentată de sentimente și empatie nu există la un psihopat.
Acest deficit emoțional poate reprezentat un avantaj pentru pentru un individ în cadru unei specii, dar nu pentru specie în sine.
Evoluția specie umane s-a bazat mult nu doar pe transmiterea informației prin interacțiune genetică, cât prin interacțiune socială.
Indivizi care nu manifestă empatie sunt un de nedorit pentru o specie socială, care a supraviețuit în cea mai mare parte dosmar datorită capacități indiviziilor de-a colabora între ei.
Deci psihopatia e doar un aparent avantaj evolutiv, folositor pentru un individ, dar nu pentru o comunitate. Iar specia umană și-a câștigat statutul pe care acum îl deține doar datorită capacități de-a colabora a indiviziilor, și-a împărtăși informația prin intermediul unui limbaj.
Deci? Nota 10 pentru întrebare!

23 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lipsa empatiei e doar UNA dintre caracteristicile lor. Cum sa promovezi o boala, tu te auzi? Oricum sunt destul de promovati, sunt atatea filme si carti in care sunt romantizati. Si eu daca as fi autista, in lumea mea as avea multe avantaje, as sta si as visa cu ochii pe pereti si n-ar trebui sa mai merg la scoala sau munca, nici durere nu as prea simti, dar ca sa vezi, nu promoveaza nimeni autismul rolling on the floor.

Sunt rationala, nu prea simt emotie, se numeste personalitate flegmatica, schizoidism sau chiar alexitimie. Sunt multe lucruri care pot duce la lipsa emotiei, poate fi si un simptom al depresiei sau altor boli psihice.

Nu poti spune despre un om ca e psihopat doar pentru ca are o caracteristica de-a lor. Multe boli au simptome comune. Daca citesti acum despre schizofrenie sigur iti gasesti si tu niste simptome pe acolo, asta nu te face schizofrenic.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Stii ca chinezi au suferit o mutatie nu? ia sa transmis, nu asa functioneaza evolutia, nu este un proces facut ceva o fiinta constienta =un creator

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Una este sa nu simta emotie si alta e sa nu o arate faci o diferenta enormã. Nu existã om lipsit total de empatie

Tu la ce intrebare ai raspuns?

| relian a răspuns:

Nu erau mai avantajate, este ilogic ce spui tu. Daca evolutia ar fi avantajat un dezavantaj, atunci noi nu mai eram astazi aici laughing lipsa emotiilor duce la dispariatia speciei. Faci copii si dupa treci mai departe, adica ala sta si moare sau ceva de genul asta.Pricepusi? Oamenii nu-s roboti sa aiba un program, robotu nu simte nimic, dar daca are un program in care trebuie sa aiba grija de ceva anume, atuci el aia face.Omul prin sentimente are grija de semenii lui,de copii si asa mai departe.
Tu crezi ca natura a bagat toate astea,ori lea selectat sa le avem asa aiurea? Deci mai tot ce avem,simtim au un rol.
Un om care nu simte emotie are ceva probleme,deci nu stiu daca poti spune ca este psihopat,dar sigur normal nu este,cel putin din pct de vedere emdical. Poate sa nu faca rau nimanui, pur si simplu nu are emotii cum spui, dar normal nu este.
Sincer nici nu stiu daca exista oameni fara emotii, bine acum depinde la ce anume faci referire, emotii ar fi sentimente, da nu stiu pentru tine ce inseamna.

| doctorandus a răspuns:

La televiziunea olandeza a fost un high-functioning autist care zicea ca el nu simte iubire, ura, simpatie, dispret, etc., dar a invatat sa discute cu oamenii ca si cum i-ar pasa emotional de ei. Deci el nu are nevoi emotionale, dar stie ca altii au nevoi emotionale. Si nu, nu e nici gainar ca majoritatea psihopatilor si nici criminal in serie.

Tipul androidului Data din Star Trek (fara cip emotional).

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru RAY):

Si ochii albastri sunt o mutatie genetica, deci ce vrei sa zici :/
Uneori vorbesti in chineza pentru mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu avea rost sa raspund la intrebari pentru ca e ilogic ce spui, daca spuneai existentei da. Dar evolutiei nu, daca erau doar persoane cu tendinte psihopatice nu exista religie nu exista stiintã.

| RAY explică (pentru relian):

Natura nu e o entitate constienta

| RAY explică (pentru SG1995):

Eu am vrut sa intreb de ce trasaturi ca lipsa empatiei nu sa transmis mai bine?

| RAY explică (pentru supadeceapa):

Ca evolutia nu e enitate constienta si un proces

Faci copii si dupa treci mai departe, adica ala sta si moare sau ceva de genul asta.Pricepusi?

man masculi asa fac in majoritatea speciilor, se reproduc si atat, mamele da au empatie ceea ce da e un lucru pozitiv, dar iubirea care e rolul ei?

Evolutia nu are un scop, la majoritatea speciilor masculi se reproduc si atat, stiinta nu are legatura cu partea emotionala si cu partea rationala, religia da are legatura de acord cu tine

| RAY explică (pentru SG1995):

Nota 10 pentru raspuns

| RAY explică (pentru doctorandus):

Dar se poate scapa de partea emotionala? lobotomia ar ajuta in acest fel?

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Nu, lobotomia te face leguma, nici sa mananci singur nu mai poti.

| RAY explică (pentru doctorandus):

Nu poti scapa de partea emotionala?

supadeceapa

Ce rost are sa traiesti, daca nu simti nimic? laughing

| RAY explică (pentru supadeceapa):

Si daca ceea ce simti inseamna suferinta?

| relian a răspuns (pentru RAY):

Fara emotii asa ar face si mamele frate, de fapt la aia am facut referire nu la masculi laughing deci o mama fara emotii ar abandona copilul fara nici sa stie ce face, asta daca ar ajunge cumva sa faca si copii.Dar banui ca fara emotii nici nu vad cum ai putea face si sex laughing

| relian a răspuns (pentru RAY):

Cine spune ca natura ar fi constienta? Sau asa tragi tu concluzii,ori ce? Natura nu e o entinate, si speciile sunt sau fac parte din aceasta natura, asa ca noi zicem scurt natura a facut a dres. Daca vrei sa desenez zii, ca spun altfel.Tu ca individ, sau o specie afalandu'se in ceva conditii trebuie sa faca ceva sa supravietuiasca, tocmai aceste conditii cu tot ce inconajoara acea specie e numita natura.Deci acea specie datorita a tot ceea ce o incoanjura a ales sa pasttreze chestii care ia asigurat perpetuarea in timp. Daca emotiile nu jucau, sau nu ar juca nici un rol fi sigur ca nu am fi avut acum aceste emotii, nu tine nimeni chestii nefolositoare.

supadeceapa

Cat timp nu ai o boala incurabila, ai control asupra vietii tale. Tu decizi cum lasi lucrurile sa te afecteze. Si suferinta e buna, ascute mintea. Marile genii ale lumii crezi ca au trait in puf? laughing

Sexul nu presupune iubire