| RAY a întrebat:

In lipsa unei dorinte alegi sinuciderea sau traiesti ca sa faci umbra pamantului? Meditatia poate aduce fericirea?

12 răspunsuri:
| RKBlue a răspuns:

Cum definesti "a face umbra pamantului"? Cand faci umbra pamantului?
Eu cred ca atunci cand nu faci nimic util pentru societate sau pentru planeta.Atunci cand nu ajuti pe nimeni cu nimic.

"Articolul 3
Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale."
Fiecare om are dreptul la viata.Punct.Nu zice ca trebuiesa faci cev anume.Nu zice ca trebuie sa muncesti, sa ai dorinte, sa ai 1, 80 m, etc.
Daca nu ai nici o dorinta, incerci sa cauti motivul pentru care esti asa.Nu e ceva de la sine,cel mai probabil.
Cu meditatia nu stiu ce sa zic.Mie personal mi se pare bullshit.
Dar,autosugestionarea pare efectiva. Poti incerca sa iti tot repeti,seara inainte de culcare,dimineata cand te trezesti, cand te uiti in oglinda, etc lucruri frumoase despre tine, ca vrei mai mult de la viata, ca esti capabil de mai mult, etc.Iti va da o stare de spirit mai buna, in timp.
Incearca ceva nou.Incearca sa inveti o limba straina, sa te apuci de desenat sau altceva.Dedicati o parte din timp acelui hobby.
Daca iti gasesti o oua dedicatie e foarte probabil sa-ti gasesti si o noua dorinta sau chiar mai multe.

| Mosotti a răspuns:

Daca suntem sanatosi nu exista sa nu avem dorinte, ele vin automat de la sine si mereu avem.
Daca nu am dorinte ma duc la medic si ii spun, el va constata ca am depresie si va lua masuri, se rezolva.

Suicidul trebuie sa apara doar in cazuri grave ireversibile, boli incurabile chinuitoare, incapacitante, sunt de acord cu ea in aceste conditii, in rest nu are sens, ca se rezolva.
Nu are sens sa aplicam o metoda permanenta pentru o problema temporara!

| RAY explică (pentru RKBlue):

Ai dreptate si asa nimic nu are sens, scop

| RAY explică (pentru Mosotti):

Ai dreptate, ma bucur ca imi raspundeti

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Citește Eclesiastul si vei vedea ca la sfârșitul vieții, indiferent cum trăiești, constați ca totul este deșertăciune si goana după vânt.

| StrongHeart a răspuns:

Nu imi place cum ai pus problema. Oamenii nu fac umbra pamantului, asta e datoria copacilor.Omul trebuie sa faca ceva in orice moment al vietii, nu sa stea.
Meditatia, yoga, toate astea sunt o pierdere de timp daca nu le folosesti in scopul de a deveni cineva.
Sa stai sa meditezi sub copac e inspirational pentru cei care oricum ar vrea sa stea degeaba.De asta nu am incredere in guru si tot felul de intelepti sau de oameni care dau lectii de viata,dar ei nu aplica ce predica,adica multi au facut afaceri si averi din a da altora sfaturi de viata,fara sa le aplice.
SI sunt din ce in ce mai multi de cand cu explozia internetului.
In ziua de azi,orice prost poate sa iti vanda secretele si misterele vietii, tot felul de vrajeli si sa-ti piarda timpul pentru ca informatia este foarte accesibila, dar nu inseamna ca e o informatie corecta sau buna.
Timpul e cel mai pretios lucru, trebuie folosit cu cap, nu acordand atentie la lucruri neimportante.Gandul la sinucidere vine tot dintr-o lipsa de ocupatie.
Fericirea oricum este de scurta durata,noi trebuie sa cautam linistea si implinirea sufleteasca.
Trebuie sa ajungem sa ne formam mintea si sufletul in asa fel,incat astfel de ganduri sa nu ne mai treaca prin cap,pentru ca sunt efectiv o pierdere de timp.
De ce sa nu te gandesti la lucruri mai frumoase,mai constructive? Oricum mori,deci sinuciderea e o prostie, tot acolo ajungi, dar e o diferenta de la cer la pamant intre omul care se lupta pana la capat si cel care renunta devreme la lupta si isi ia singur viata.E o prostie, uita lucrurile astea, concentreaza-te pe acum.Traiesti,existi,multumeste Universului ca nu te-ai nascut intr-o tara fara apa potabila sau unde sunt razboaie, ca ai avut acces la educatie si poti sa faci ceva productiv cu viata ta, nu iti irosi viata in temnita mintii.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In lipsa unei dorinte incep sa-mi doresc sa am una, un rost, ma apuc de orice activitate imi pica pe mana, iar de acolo ma descurc si beat.
Meditatia aduce plictiseala. Poti forma o rutina sedentara cu meditatie si un fel de fericire, dar asta nu va tine prea mult.

| EcceHomo a răspuns:

Am citit undeva despre un om care nu se regăsea nicaieri(doar când nu te regăsești crezi ca faci umbra pământului degeaba). A decis că ar fi mai bine să se sinucidă, însă, pentru asta avea nevoie sa se documenteze(era un intelectual). Dorința de a ști totul despre moarte, a devenit obsesivă. Astfel s-a născut prima dorință. Nu exista om care sa nu aibă macar o dorință.

| doctorandus a răspuns:

Daca te sinucizi mori ca prostu'. Sunt suficienti oameni care au comis sinucideri nereusite care-ti pot spune asta.

| Dana2103 a răspuns:

Calugarii nu se mai sinucid

| TristanTzara a răspuns (pentru Mosotti):

Păi da, fiindcă oamenii nu sunt sănătoși, de-aia se sinucid. Nu e de parcă există legături între probleme financiare sau perioade de criză economice și suicid.

Adevărul e că câteodată viața te lovește pre mult și prea tare și realizezi că pentru o perioadă lungă de timp viața ta o să implice multă suferință și nu vrei să trăiești o asemenea viață.

| Mosotti a răspuns (pentru TristanTzara):

Pai da! Si eu am avut ganduri din astea de la depresie prin 2010 cand eram mai grav, pentru ca imi furase viata complet, nu ma mai bucura nimic, nu mai aveam motivatie, dorinta, si deci fiecare zi era o suferinta, dar stiam ca e capcana si n-am facut asta, stiam ca viata nu e asa cum o vedeam.
Spre deosebire de multi care nu se prind si chiar cred ca viata e asa neagra.
Insa studiasem inainte si stiam ca asta e capcana depresiei. Nu era de la lovituri ale vietii.

Desi si suicidul poate sa nu fie doar din cauza depresiei, poate omul cum zici tu, are o viata de suferinta, a fost lovit tare si nu e multumit de ea, fara sa aiba depresie, si deci nu se mai poate bucura, si atunci ce sens are sa duca o viata de suferinta, e un drept democratic de a alege, nu stiu de ce multi vor sa ia acest drept omului, am luptat pentru democratie ca sa ce? Sa mi se zica "nu ai voie asta, nu e bine, esti bolnav, e pacat", lasa sa decid eu pentru mine. Evident dupa ce omu ala a incercat sa faca orice a putut ca sa rezolve problema, nu asa aiurea.
In cazul asta cand e de la lovituri mari, este altceva.

Întrebări similare