Tot ceea ce îți voi scrie in raspuns, sunt calcule făcute de mine pe baza folosirii aplicației de pași, am aplicație care măsoară pașii și o folosesc zilnic, eu parcurg zilnic intre 8000 și 15.000 pași pe zi.Ai calculat bine, numai că ceea ce ai spus nu e valabil pentru toată lumea, foarte putini oamenii reușesc performanta de a parcurge zilnic 20km,unii oamenii nu parcurg mai mult de 7, 8 kilometri pe zi, ce ai spus ar fi posibil doar daca un om ar merge zilnic
cam 4 ore cu viteza de 5km/h, și ar parcurge 20
de kilometri în fiecare zi ar fi posibil să facă 7200 de kilometri pe an, 1 kilometru însemna 1500 pasi × 5 kilometri pe oră, rezultă 7500 pași pe oră, de aici rezultă 7500 de pași ×4 kilometri=30.000
de pași, deci 30.000
pași însemna 20 kilometri și îi faci in 4 ore de mers continuu cu o viteza de 5 km/h, dar sunt și oamenii care fac doar 1200, 1300 pași într-un kilometru și merg mai încet cam 4 km/h (1300×4= 5200 pe ora) dar cunosc oamenii care umbla toată ziua la locul de muncă și nu ajung la performanta de 20.000 de pași pe zi,
Oamenii care muncesc de ani de zile nu stau sa isi calculeze pașii.
Tu ai timp sa faci asta.
Eu m-am referit la orice pași, adică și la ăia pe care îi faci umblând prin cameră sau prin jurul casei, deci nu neapărat la acei pași pe care îi facem pentru că doctorul recomandă mersul pe jos.
Da,numai ca foarte putini oamenii ajung sa parcurga kilometrii pe care i-ai spus tu, trebuie sa ai foarte mult timp liber sa poți să parcurgi 7000 sau 8000 de kilometri pe an
Problema este ca avem in buzunare cate un dispozitiv de numarat pasi, numit smart watch, iar acesta nu ne indica in jur de 30000 de pasi pe zi, pentru zilele fara activitati sportive intense, trasee sau marsuri de protest.