Nu avem algoritmul partea de software, partea de hardware o poti pune la un loc.
Problema e ca e foarte greu sa faci un algoritm care are constiina de sine, poti sa il inveti sa gaseasca patternuri, sa invete, sa poarte conversatii insa nu poate intelege de ce ceva e asa cum e si aia e partea importanta.
Cum adică din toate punctele de vedere?
Inteligența reprezintă capacitatea oamenilor de a se autoapăra (grija de sine si dezvoltare personală), capacitatea de a se reproduce, si de a-si îngriji odraslele. Încă nu s-a creat un calculator care să se îngrijească singur de curentul ce-l consumă si sa si-l producă singur... toate calculatoarele sunt conectate la priză si dacă le-ai tăiat cablul s-au oprit cât timp ai tu chef. Calculatoarele nu sunt capabile sa creeze rezistente, condensatori, memorii si să se ocupe singure de asamblat noi calculatoare. Si in ultimul rând, dacă nu se autoreproducere atunci ultimul rând nu mai există deoarece nu mai au de ce anume să se îngrijească.
Așadar, acele toate "punctele de vedere" se reduc la zero puncte de vedere, si la zero inteligență. Iar funcția de a executa (multe) operații logice (adunare, scădere... comparație) se numește procesare, nicidecum inteligență. Cel mai puternic calculator depinde de programele pe care le execută, că dacă îl pui sa adune 1+1... atunci degeaba are viteză si memorie si etc.
Din cate vad, doar raspunsuri mai proaste ca tine... si asta cred ca e greu! deci, felicitari, nu ajuti pe nimeni cu nimic, dar totusi te bagi in seama!
Citeste despre sisteme de automate finite si apoi despre retele neurale daca esti interesat de subiect desi e cam la nivel de masterat asa ca nu recomand.
Pe scurt, cel mai mare obstacol este lipsa de putere de procesare pentru a crea un sistem neural ce poate imita un om, o problema de complexitate O(n^k!). Chiar si daca ne-ar pica din cer datele necesare pentru a-l crea, tot nu avem suficienta putera sa il rulam in timp real.
Se spune ca ne trebuie cam de 10^17 ori mai multa putere de procesare decat avem acum ca sa incepem sa lucram cum trebuie.
Pai sunt roboti cu inteligenta artificiala care pot sa inteleaga si sentimentele. Chestia e ca robotii pot sa creada ca suntem inutili si sa ne omoare pentru a face alti roboti cu tesut uman
Faptul ca dau impresia ca ar fi inteligenti este total diferit de faptul ca pot sa gandeasca singuri in avans.
Nu exista roboti care pot sa "creada".
Problema cu intrebarea asta este atitudinea pe care ai folosit-o in a formula intrebarea, si anume: nu suntem capabili sa dezvoltam un soft, bla bla?
Asa ca, probabil nu intelegi subiectul, ceea ce inseamna ca n-au rost explicatii, ca oricum nu le ignori si vii cu alte intrebari stupide.
Softwareul nu poate lucra singur, el este o creație a minții umane care este superior doar in anumite domenii ale inteligenței umane.
Dar totuși face doar ceea ce e programat să facă.
Omul face ceea ce îi vine să facă, și nu este programat.
Un software care ar avea libertatea de a își creea propriile comenzi, poate fi periculos, depinde in ce este aplicat.
Un software nu va avea emoții reale.
Dar nu cred că cineva ar vrea să creeze un software care să își de-a propriile lui comenzi.
Și guvernul probabil ar interzice asta.
Te poți gândi la inteligență ca fiind capacitatea creierului de a procesa informații. În esență, creierul este o mașină care primește, procesează și trimite informații. Astfel, din această perspectivă, nu este vreo diferență între creier și un sistem automatizat.
Cum calculatorul are nevoie de electricitate, și omul are nevoie de aer, iar dacă îl privezi de el, moare. Diferența dintre om și creier este de fapt la partea hardware. Calculatorul nu se poate întreține singur pentru că nu a fost creat pentru asta, dar asta nu ține de inteligența acestuia. De exemplu: faptul că ești invalid (neputându-te îngriji singur) sau infertil (neputându-te reproduce) te face mai puțin inteligent?
Calculatorul procesează... corect. Si omul procesează, adică cugetă (compară, calculează, etc). Diferența între procesarea calculatorului si procesarea omului sta in faptul că acele procesări sunt înțelege doar de om. Pe calculator nu îl interesează cum arată numărul 1, nici litera A, dar le tipărește când e necesar, insă omul este cel ce hotărăște când este necesară acea tipărire, nicidecum calculatorul.
Un invalid, nefertil... dar si incapabil sa soluționeze problemele omenirii... evident că este un geniu pustiu!
Chrysstian întreabă:
anonim_4396 întreabă: