Intrebarea ta, nu cred ca v-a gasi un raspuns pe acest tip de site, unde media de varsta este prea mica sau capabila sa iti poata da cineva un raspuns concis. Cred ca mai bine ai incerca pe la colegiul oamenilor de stiinta si astronomici.
Cred ca o sa asculti doar linistea, ori nu vei auzii nimic, ori vei auzii orice altceva, mai putin ceva apropiat de ce cauti sau te atepti. Bafta la ascultat.
Nimeni nu considera Universul infinit. Conditia ABSOLUTA pentru ca universul sa fie infinit este ca acesta sa existe dintotdeauna. Expansiunea si radiatia de fond dovedesc o explozie primordiala, un inceput...asadar orice are un inceput are si un sfarsit. Nimic ce are UN INCEPUT nu poate deveni INFINIT in spatiu-timp, atata timp cat spatiu-timpul reprezinta un continuum.
Dar daca tu spui ca Einstein s-a inselat si legile termodinamicii nu se aplica Universului pentru ca nu ar reprezenta un sistem termodinamic, atunci inseamna ca, cam 90% din ce stim despre Univers este gresit...
Bine, prin aceasta intrebare tu ai dorit mai mult sa stopezi crestinii care folosesc primele 2 principii ale termodinamicii pentru a,, anula'' teoria creatiei nu?!
PS: Intrebare le este adresata tuturor persoanelor, dar in special o persoana pe care o simpatizez excelente (prin seriozitatea lui si unele raspunsuri elaborate c-un "strop de ironie") - Inferno, Darkmagic... unde sunteti mai?
Ai scris un roman ma duc sa-mi iau ochelari, berea si sa citesc pe bune nu puteai scrie mai scurt?
Cum ai ajuns la concluzia ca in termodinamica universul este considerat infinit?