SAKHA REPUBLIC, RUSSIA
O portiune din Rusia, in mare parte nu este explorata din cauza temperaturilor, in jur de -45 grade Celsius.
VALE DO JAVARI, BRAZIL
O insula din Brazilia protejata de guvern in care locuiesc in jur de 2000 bastinasi, nu poti merge sa explorezi.
NORTHERN FOREST COMPLEX, MYANMAR
O padure situata pe pantele vestice ale muntilor Himalaya.
GANGKHAR PUENSUM
Un munte de 7000 metri situat in Bhutan care nu a fost inca explorat. S-au facut expeditii dar fara succes din cauza climatului.
YUCATAN CENOTES
Pesteri din Mexic, nu au fost explorate din cauza pericolului.
NEW HEBRIDES TRENCH
O groapa de 5 mile. Recent cercetatorii au inceput explorarea si au si gasit specii noi.
95% din oceanul planetar este neexplorat, evident că mai există o mulțime de specii nedescoperite.
Colegii din grupa mea de facultate. Fiecare e un specimen neidentificat.
Ce legatura are una cu alta?
Cuvantul cheie in ce ai spus tu e EXTRATERESTRA.
Descoperi o noua specie pe o planeta deja plina cu viata - mare descoperire, vai
Descoperi o noua specie pe o alta planeta - rezulta ca viata e destul de comuna in univers, nu suntem speciali etc.
Ce faci tu e ca si cum ai compara castigul premiului cel mare la loto cu castigul a 5 lei la pacanele, ca deh tot castig e
NASA se ocupa cu cercetari spatiale, n-ar sa lanseze rachete in Atlantic Sunt alte agentii care se ocupa cu explorarea mediului acvatic. Probabil nu-s asa faimoase ca nu necesita asa multa finantare ca o agentie spatiala si nu se afla la fel de intens sub vizorul investitorilor, care se asteapta la rezultate grandioase, pe masura resurselor investite.
Si noi iti spunem ca sunt o multime de agentii care se ocupa de explorarea "planetei albastre". Asa cum poti merge si mesteca guma in acelasi timp, asa si omerinrea explorara mai multe posibilitati odata. Daca ne-am fi focusat tot globul doar pe un lucru, probabil nici elictricitate inca nu am fi avut.
Echivalentul NASA ar fi NOAA ca agentie de baza a statelor unite pentru explorarea oceanelor. Daca te intereseaza mai mult, sunt sigur ca poti gasi mai multa informatie online. Insa pentru anume de ce oamenilor le sunt mai interesante stelele decat adancul intunecat, la fel cauta info legat despre asta pe google, la nivel psihologic. Eu personal, mai degraba as zbura pe Marte sau alte planete/sateliti, daca vom continua explorarea universului, in caz de razboi nuclear, decat sa ma scufund in ocean, intr-o apa eventual poluata radioactiv.