Fiecare om are nevoie sa creada in ceva. Nu neaparat in divinitate. Insa pentru unii, e mai usor sa creada in divinitate pentru ca e o chestie mai accesibila, care vrand nevrand, ti se baga pe gat.De aceea, sunt si foarte putini atei in "adevaratul sens", pentru ca o caracteristica a lor, este sa nu creada in ceva. Exista, nu exista...nu avem de unde sti. Sunt foarte multi care se leaga de Dumnezeu pentru ca au nevoie de asta pentru a trece mai usor peste incercari. Nu poti tu sa le spui ca nu exista... pentru ei e foarte dureros acest lucru. Daca tu nu ai nevoie sa crezi in vreo forta divina, foarte bine. Toata stima si respectul. Insa nu, nu le spune celor ce cred ca nu El nu exista. Am invatat acest lucru de-a lungul timpului fiind implicata in multe discutii pe teme religioase.
@Bybby las-o in pace pe saraca fata! Ce ai cu ea? Pot sa stiu? A pus si ea o intrebare, si de acum o iei tare sau ce? Daca te dai tare credincioasa sa stii ca ai injurat ff. rau in ziua de Paste, si nu pari credincioasa cum vrei pari. Pentru cultura ta generala, daca ai fi asa credincioasa cum pari, ar trebui sa stii ca Domnului Nostru Iisus Hristos nu a fost chiar asa multumit de tine! SPECIMENE?!? Si tu ce esti? Nu esti tot un specimen? Un specimen IMPUTIT (sa stii ca tu esti, deoarece tu ai facut-o pe Catalyst), ca in ziua de Paste injuri ca... (macar am respect fata de Iih. Hr. si nu injur in ziua de Paste).
Daca ea nu crede e treaba ei, ce te bagi tu? POATE doar a pus intrebarea. Daca a pus intrebarea, nu inseamna ca e ateu, iar daca e, nu e treaba ta! E treaba ei! Si in caz ca nu exista nu vom pati nimic daca (,) credem in El. In cazul in care exista, cei care nu cred, vor fi judecati.
Ei bine eu am dovezi ca sa iti dovedesc ca exista.
Incep cu viata mea:d. Alergam dupa tata in casa. El a inchis usa (de termopan cu geam), si am intrat prin geamul usii, si mi-a intrat sticla in gat, si tatalui meu i-a intrat sub san, aproape de inima. Sticla era aproape de vena care e f. importanta, iar sticla care i-a intrat lui tata era f. aproape de inima. Dar chiar daca era f. aproape, Bunul Dumnezeu a facut in asa fel sa nu mor nici eu, nici tata, insa mi-a lasat mie si tatei un semn:d. Tata tocmai a terminat de judecat un popa, care umbla numai dupa bani, si s-a intamplat asta imediat. Deci cred ca a fost ceva de la Dumnezeu ca am scapat, alt fel... acum nu iti raspundeam la intrebare.
Acum dovezile religioase.
Crezi ca oamenii care erau atunci in vremea lui Iisus au inventat Invierea, etc asa de plictiseala? Crezi ca s-au facut Evanghelii asa de plictiseala?
aa...
M-am mai uitat la raspunsuri si ai zis ca ai vrea dovezi concrete. De exemplu, daca sarbatoresti/sarbatoreai Invierea, stii ca se aduce Lumina din Ierusalim (unde a fost rastignit Dl. Nostru Iih. Hr.). Cum apare lumina? NU, nu sunt fulgere. Se face o slujba/rugaciune (nu stiu sigur, trebuie sa ma informez) si apare pur si simplu. Asa, fara ca nimeni sa faca nimic, apare Lumina Duhului Sf. Asta ar fi o dovada ff. buna, deoarece cum sa apara in fiecare an, la data in care se sarbatoreste Invierea (stim cu totii ca Invierea este in functie de... am uitat sarbatoare lol.scz ). Deci eu cred in existenta Lui Dumnezeu, si am dovedit mai sus. Mi s-au mai intamplat multe, din care am scapat ca prin urechile acului, m-am ranit "la mustata".
Si de aceea cred in Dumnezeu (nu cred numai din acestea, si din dovezile care s-au transmis ani si ani la rand)!
Acum sper ca te-am ajutat!
Daca esti baiat scuze, dar dupa nume mi se pare ca esti fata!
@Ramona, crezi ca sunt asa de importante detaliile astea minuscule, daca avea testicule, daca nu avea, daca isi facea treburile, daca nu si le facea? De ce ar scrie Biblia asa ceva?!?
Bine...
Atunci @eucosti daca eu cu lumina de la Ierusalim nu dovedesc ca Exista, nici tu nu dovedesti ca (,) creierul tau exista! Eu nu pot sa-l vad! Unde e? Ce culoare are? Pot sa stiu! Hai ajuta-ma! Eu nu il vad, deci sunt atecreier ca nu ti-l vad! Ce culoare are? Rosu,verde,galben, negru, putrezit?
Haide...Zi-mi!
@Ramona, luminatia voastra, imi pare rau dar daca sunteti ateu nu mai comentati la adresa altor oameni (ex: danut). El, adica pardon dansul, este prea credincios sa ii spun el din cauza dumneavoastra, dansul are credinta si este tot ce trebuie. Lasa-ne pe noi in credinta noastra, sa "lingem" icoanele si sa ne inchinam Celui Ce Trebuie Slavit, iar luminatia ta sa se duca cu ateii!
In cazul in care nu exista, si credem nu se intampla! In cazul in care EXISTA (ceea ce este adevarat) si nu credem, dupa moarte va fi rau.
Lasa-ne pe noi sa sarutam icoanele, si sa e vedem de treburile noastre crestinii, sa ne inchinam Celui Ce Trebuie (nu satanei) si gata. Danut are multa dreptate, si i-o dau!
Astia sunt oameni adevarati!
Hai ateii, dati-mi stupid!
Nu te obliga nimeni sa adopti idei care nu iti sunt pe plac. Asa ca daca iti odihneste mintea sa nu crezi in Dumnezeu poti sa ramai relaxata.
Pana la urma, descoperirea Americii a demonstrat(prin descoperirea in America a unor civilizatii necrestinate) ca existau oameni care nu il cunosteau pe Dumnezeu. E adevarat, nu e? Cine stie... Poti sa intrebi daca nu cumva ceva nu exista, cu toate ca nu il vezi? Eu una cred, ma rog, dar nu-s genul de crestin inrait, ci care, in taina, simte ceva, catusi de putin, in suflet. Nu ii atest existenta, dar ca sa putem spune, cu majuscule, "EXISTA!", ne trebuie dovezi clare, si niciunul nu e capabil sa le aduca. Acum depinde de educatia si de sufletul fiecaruia.
@cristi202"A stat ascuns? Nu stiam asta. Stiu ca mii si mii de oameni l-au gasit." Crede-ma ca sta ascuns pentru acei copii din Africa care mor pe capete ca nu au o paine sa manance. De ce acolo nu se arata Dumnezeu? Acolo mii ce copilasi mor in timp ce tu te enervezi ca nu vine ospataru' la timp. Sa fim seriosi...
Http://www.youtube.com/watch?v=YoIDjj86fwI
http://www.youtube.com/watch?v=AcVSBLmT-So&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OxUgmWSg9C8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=cIPrchKHhT4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=R42TxJBkE7I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7Mxbv-1uiag&feature=related
@Alphawolf...1.site-urile pe care le-am postat nu sunt niste porcarii; 2. daca te-ai emotionat in urma vizionarii sa stii ca-mi pare rau pentru tine; 3.mult succes in studierea conceptiilor filozofice
Nu poti sustine ca ceva nu exista, doar pentru ca nu il poti vedea. E infantil. Daca cineva ti-ar spunea ca nu crede ca exista atomul, pentru ca el nu il vede, i-ai explica motivul pentru care nu il vede, ca ochiul uman nu a fost educat sa il vada si i-ai aduce dovezi ca exista sau l-ai lasa in prostia lui? Si inca ceva: Nu confunda ideea de divinitate nu tampeniile pe care le indruga popii, asta e cea mai mare greseala.
O sa-ti explic cat pot eu de simplu si sper sa intelegi, desi e o intrebare foarte ciudata.Gandeste-te doar ca nimic nu poate fi miscat, creat, modificat si mai stiu eu ...si altele fara a-i face cineva ceva.Lumea n-ar fi putut fi creata doar din ciocnirea a 2 particule.Si chiar si asa... acestea nu ar fi aparut de nicaieri.
Dar ce te sfatuiesc e sa iti traiesti viata si sa fii recunoscatoare lui Dumnezeu caci ai ajuns sa traiesti, sa simti si sa iubesti numai cu ajutorul si cu voia Sa.Sa nu uiti asta! Sper sa sa te fi lamurit.
Frate terminativa cu aiureala asta despre Religi, Eu mai bine ma inchin planetei si fiintelor dupa ea, sau Soarelui decat sa cred in ce nu vad si nimeni nu poate dovedi existenta(nu " asa zise miracole si credinta ...in ce credinta? in niste icoane fara viata? ) Nu vedeti cum am ajuns? sa lasam totul pe mana lui "dumneazeu" Care dintre mine si tine e mai robot @cristi202? Eu sau Tu cu 360 de sarbatori si sfinti intr-un an? mi-e mila de tine (sincer) De aia Ne-am nascut fiecare cu un cap sa gandim si sa ne dam seama de ce se afla in jurul nostru, nu sa fim "sclavi" lor, Crede si nu Cerceta? e o mare minciuna adica sa credem in ce ne spune Ei la randul lor isi vad interesele.Albert Einstein (un exemplu) a cercetat si a pus la indoaiala religile si uite ca nu a fost un prost sau incuiat? asa ca astept Roboti si "sclavii" pardon Enoriasi' sa ma pupe in sfintele pasti ca uite de asta nu mai pot Eu dormi noaptea,
ps: Nu sunt ateu sau fac parte din alte religii si uite ca nu sunt traznit de fulger sau imi bate isus la usa sa ma intrebe dc nu mananc oua, miel sau porc de 2 ori pe an >_>
Eu nu iti pot spune 100% daca exista, sau nu exista Dumnezeu.In scimb iti pot spune ceea ce cred eu despre existenta Lui.
Din punctul meu de vedere,Dumnezeu exista.El este tot ceea ce vezi tu,intreaga natura,este Viata, Iubirea, Adevarul.De asemenea,este prezent peste tot.
Eu nu il vad pe Dumnezeu cum il vad unii oameni,adica un fel de imparat ce sta pe un nor si pedepseste cand cineva pacatuieste, ci din contra il vad cum ti-am zis mai sus.
Iti recomand sa citesti Conversatii cu Dumnezeu scrisa de Neale Donald Walsch dar si Biblia(daca nu ai citit-o inca) si poate ca asa vei ajunge la o concluzie(daca nu ai ajuns inca).
Am recomandat aceste carti pentru ca sunt foarte diferite si poti sa compari.
In orice caz, este bine sa crezi ceea ce tu crezi, si nu sa te iei dupa altii.
Exista si e in suflet.Pentru ca iubirea lui Dumnezeu o primesti in fiecare zi doar pentru ca mai vezi un rasarit de soare. Iubirea Lui o primesti la fiecare pas, chiar daca nu se intampla minuni zilnic.Si nu intotdeauna trebuie sa vezi ca sa crezi, trebuie sa simti.
Eu m-am convins,NU EXISTA,sunt o gramada de intrebari la care nu se gaseste un raspuns,de exemplu e ce nu ne ajuta Dumnezeu in caz de cutremur sau stiu eu ce.el fiind omniprezent, omniscient si atotputernic ar putea sa salveze oameni de la dezastre,oamnei care se roaga (poate) la el, dar nu o face pentru ca nu exista, mai sunt multe intrebari fara raspuns
anonim_4396 întreabă: