| iurii75 a întrebat:

Inferno într-o întrebare recentă mi-a amintit de cartea "Omul invizibil" de Wells. Fantezii desigur dar totuşi, dacă cineva ar reuşi să devină invizibil în modul făcut de eroul principal (Kent dacă nu greşesc), adică corpul uman să fie invizibil, ar avea el avantaje? De exemplu în roman el terorizeauă un oraş întreg. (Nu mă refer la tehnologii moderne gen pelerină sau ceva de genul acesta. În roman dacă eroul îmbrăca un costum - oamenii vedeau un costum gol umblând.)

30 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Daca vrei sa te razbuni pe lume...ar fi ideal.

Unealta pentru crima perfecta.

| iurii75 explică (pentru Apache):

Din contra, ar fi vai de tine, ai fi neajutorat tot odată nevăzândute nu prea ar putea să te ajute cineva.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Sa inteleg ca citesti si altceva in afara de "Turnul de veghe"?

| Hombre a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Da, "Ursul pacalit de vulpe".winking

| iurii75 explică (pentru мιнαɛℓα36):

Am citit şi citesc destul, te asigur.
Dar tu? thinking

| iurii75 explică (pentru Hombre):

Greşit. În varianta rusească e lupul.

| Inferno a răspuns:

Daca cineva ar fi invizibil asa cum prezinta invizibilittea Wells, adica ireversibila pana la moarte, nu cred ca ar aduce avantaje prea mari, probabil doar daca vrei sa te izolezi de lume, sau sa umbili ca un ciudat infasurat in bandaje.In roman este haituit ca un caine pana la sfarsit, nu terorizeaza decat pe cei prea curiosi si mult prea enervanti.

| iurii75 explică (pentru Inferno):

Ciar foarte izolat! rolling on the floor

| Inferno a răspuns (pentru iurii75):

Nu stiu ce vorbesti tu, dar in cartea lui Wells, personajul vede foarte bine. Tu aduci in discutie alt subiect stiintific ce nu are legatura cu cartea, si anume ca daca lumina ar trece prin trupul uman ca si cand acesta nu ar exista nu s-ar mai forma nicio imagine a realitatii in interiorul ochiului, intrucat toate componentele acestuia ar fi practic nefolositoare. De fapt cred ca tu cunosti subiectul de pe un canal bine cunoscut de toti, Discovery si de la emisiunea lui Michio Kaku.

| iurii75 explică (pentru Inferno):

Şi eroii lui Jules Verne călătoreau fericiţi în obuz cu toate că în realitate măsurile lor de precauţie sânt egale cu zero şi ei trebuiau să fie striviţi chiar în primele clipe.
P.S. Nu privesc emisiunile lui Micho Kaku, n-am avut ocazia.

| zurick a răspuns:

Ar afla cine-i fals si cine nu.Ar fi si el la curent cu barfa despre el.Nimeni
n-ar putea sa-i ascunda ceva daca el este in camera ascuns.De asemenea ar putea fi un obsedat de a
''rasplati ''oamenii.

| iurii75 explică (pentru zurick):

De fapt ar fi orb şi neajutorat. sad

| zurick a răspuns (pentru iurii75):

Un vazator excelent intre oameni care nu-l observa, care nu poate fi ajutat de nimeni si care chiar daca ar dori ajutor nu l-ar putea obtine.Neajutorat da, dar nu cred ca si orb. Daca era orb nu vedea in jurul sau atatia oameni care l-ar fi putut ajuta si asta ii mai alina suferinta.Mai bine este sa stii ca esti in prapastie si nu vrea nimeni sa te ajute decat sa stii ca esti in prapastie si chiar daca ar vrea cineva sa te ajute n-ar putea.

| iurii75 explică (pentru zurick):

Dacă corpul ar fi complet transparent, inclusiv ochii, pe retină nu s-ar forma nici o imagine, omul ar fi orb. happy

| Apache a răspuns (pentru iurii75):

,,Dacă corpul ar fi complet transparent, inclusiv ochii, pe retină nu s-ar forma nici o imagine, omul ar fi orb. happy,,

Cred ca iei chestia asta putin....prea in serios.

Deseori am putea judeca pe cineva sau ceva fără să luăm în calcul toate detaliile, ca în cazul de faţă cu avantajul invizibilului.

Uite încă o întrebare de acest gen:
http://www.tpu.ro/......-calitate/
Tu cît spui?

| suffarstar a răspuns:

Ai putea face doar rau. Sa jefuiesti,faci glume proaste, etc.
De ce sa fi invizibil? A fi invizibil e ca si cum nu ai trai, nu ai comunica, nu ai simti, nu ai insemna nimic pentru nimeni.
"Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni." - Maica Tereza

| iurii75 explică (pentru suffarstar):

"Ai putea face doar rau. Sa jefuiesti, faci glume proaste, etc."
Nu ştiu, puţin probabil să poţi face ceva. happy

| suffarstar a răspuns (pentru iurii75):

"Nu ştiu, puţin probabil să poţi face ceva."
Adica? thinking explica si tu

| iurii75 explică (pentru suffarstar):

Păi ai fi puţin cam...orb. sad

| suffarstar a răspuns (pentru iurii75):

Aaaaa.

| chazz a răspuns:

As teroriza toti profesorii din scoala, niste bani si cam atat.

| iurii75 explică (pentru chazz):

Mai degrabă ar da cu capul în pereţi laughing

| chazz a răspuns (pentru iurii75):

rolling on the floor

| lollipops a răspuns:

Numai dezbracata as merge. Dar mi s-ar vedea batul de la acadea...

| iurii75 explică (pentru lollipops):

Mă tem că ţi-ai face capul numai cucue. happy

| Inferno a răspuns (pentru lollipops):

Batul de la acadea si chiar si acadeaua, in carea lui Wells alimentele ingurgitate sunt vizibile in corpul celui invizibil.

| iurii75 explică (pentru Alexandru_Băluți_1990):

Nu prea înţeleg legătura dintre întrebare şi răspunsul tău. Nu am nevoie de rezumat, am citit cartea iar recent a citit-o şi fiul.