Ai putea face doar rau. Sa jefuiesti,faci glume proaste, etc.
De ce sa fi invizibil? A fi invizibil e ca si cum nu ai trai, nu ai comunica, nu ai simti, nu ai insemna nimic pentru nimeni.
"Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni." - Maica Tereza
"Ai putea face doar rau. Sa jefuiesti, faci glume proaste, etc."
Nu ştiu, puţin probabil să poţi face ceva.
Daca cineva ar fi invizibil asa cum prezinta invizibilittea Wells, adica ireversibila pana la moarte, nu cred ca ar aduce avantaje prea mari, probabil doar daca vrei sa te izolezi de lume, sau sa umbili ca un ciudat infasurat in bandaje.In roman este haituit ca un caine pana la sfarsit, nu terorizeaza decat pe cei prea curiosi si mult prea enervanti.
"Nu ştiu, puţin probabil să poţi face ceva."
Adica? explica si tu
Nu stiu ce vorbesti tu, dar in cartea lui Wells, personajul vede foarte bine. Tu aduci in discutie alt subiect stiintific ce nu are legatura cu cartea, si anume ca daca lumina ar trece prin trupul uman ca si cand acesta nu ar exista nu s-ar mai forma nicio imagine a realitatii in interiorul ochiului, intrucat toate componentele acestuia ar fi practic nefolositoare. De fapt cred ca tu cunosti subiectul de pe un canal bine cunoscut de toti, Discovery si de la emisiunea lui Michio Kaku.
Ar afla cine-i fals si cine nu.Ar fi si el la curent cu barfa despre el.Nimeni
n-ar putea sa-i ascunda ceva daca el este in camera ascuns.De asemenea ar putea fi un obsedat de a
''rasplati ''oamenii.
Un vazator excelent intre oameni care nu-l observa, care nu poate fi ajutat de nimeni si care chiar daca ar dori ajutor nu l-ar putea obtine.Neajutorat da, dar nu cred ca si orb. Daca era orb nu vedea in jurul sau atatia oameni care l-ar fi putut ajuta si asta ii mai alina suferinta.Mai bine este sa stii ca esti in prapastie si nu vrea nimeni sa te ajute decat sa stii ca esti in prapastie si chiar daca ar vrea cineva sa te ajute n-ar putea.
Http://lumea-creatiei.eu5.org/Omul%20invizibil.html E foarte bine amanuntit.
Nu prea înţeleg legătura dintre întrebare şi răspunsul tău. Nu am nevoie de rezumat, am citit cartea iar recent a citit-o şi fiul.