| Celcestietot a întrebat:

INTREBARE PENTRU ATEI : Daca va intalniti cu un crestin, cu o persoana care crede in Dumnezeu, ce argument/argumente ati putea sa ii dati cum ca nu exista Dumnezeu? Trebuie neaparat sa ii dati un argument convingator sau mai multe convingatorare. Care ar fi acel argument/acele argumente?

Tratati serios aceasta intrebare. Nu vreau raspunsuri cum ca nu exista "zei", pentru ca este un argument pentru cei fara argumente, este egal cu 0 acest argument.

Răspuns Câştigător
| Sindbad a răspuns:

Remarci ca toti incearca sa mute argumentatia in terenul lui "da demonstreaza tu!"
Daca te ajuta cu ceva niciunul nu o sa poata veni cu argumente pertinente de ce este ateu, Ce am remarcat eu este ca toti ateii (spre deosebire de agnostici) au trecut candva in viata printr-o trauma majora. Pot sa fie oameni exceptionali, dar au o trauma nerezolvata. Bine, in realitate niciunul nu este ateu 100% (pozitia este imposibila) si au ceva de impartit personal cu Cel de Sus. In rest au diverse credinte care mai de care mai sturlubatice.

177 răspunsuri:
| Henry34 a răspuns (pentru RAY):

Si logica spune ca masturbarea e normala la varsta asta, de pacat stiu ca e dar lasa ma fac cuminte mai tarziu acum ma distrez si studiez

| RAY a răspuns (pentru Henry34):

Dar 4 ore ma laughing

| RAY a răspuns (pentru Henry34):

Iar incepi cu jigniri de astea crestine

Bula
| Bula a răspuns (pentru Celcestietot):

Creator - merge
Dar care tata are miliarde de copii? big grin

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Mă tu vrei să fii ateu, dar nu ai dovezi? Să te convingem noi să devii ateu?

Răspunsul meu este că nu îi pot dovedi obiectiv că nu există Dumnzeu, cum nici el nu îmi poate dovedi că există un Dumnezeu, la sfârșitul zilei, fiecare este ceea ce este.

| Notmyaccount a răspuns (pentru Celcestietot):

Ok, dar pot demonstra prin stiinte precum biologia si chimia ca nu exista, sau cel putin ca universul nu a avut nevoie de o forta divina ca sa fie creat.

| Celcestietot explică (pentru AnastasiaK):

Eu iti pot raspunde la toate intrebarile, dar s-ar putea sa ma iei in ras. Eu am pus oricum intrebarea cu scopul, ca de ce ateii nu cred in Dumnezeu. Ce stiu eu ce i-a facut sa nu creada.

| Notmyaccount a răspuns (pentru RAY):

In opinia mea a fi ateu inseamna a nu crede in nicio forta exterioara care ti-ar putea influenta existenta umana in vreun fel, indiferent ca e vorba de religie, Dumnezeu sau altceva. Daca tu crezi intr-un Dumnezeu nonreligios eu nu te pot considera ateu, cel putin nu inaibte sa iti aud si argumentele, doar ca eu chiar am mai auzit variante de genul asta si am deja o parere formata despre gandiri ca ale tale.

| Dalmore a răspuns:

Nu ii dau niciun argument, nu e treaba mea sa spal creiere. Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea.

| Simpatic a răspuns (pentru Celcestietot):

Si ateii nu sunt crestini sau cum?
Crestin te numesti ca esti botezat in primul rand si apoi ca faci parte dintr-o religie crestina...dar si multi atei sunt crestinizati, adica au nume de botez si toate cele doar ca nu sunt practicanti si au figurile lor in cap cum sa noi suntem miezul din Univers, nimic mai fals.
Eu sunt tot crestin si nu am nimic cu ateii si nici ei nu ar trebui sa aiba nimic cu crestinii si nici cu musulmanii si cu nimeni. Fiecare cu gandirea lui si sa respecte parcela celorlalti!
Nu de alta dar tocmai de al argmenente de astea pro si contra se nasc discutii contradictorii si la nivel mai mare sunt scanteile care dau foc razboaielor.

| Dalmore a răspuns (pentru anonim_4396):

Unde naiba ai vazut tu atei analfabeti? Sunt pe grupuri de atei pe Facebook si n-am vazut loc pe internetul asta unde sa se scrie mai corect laughing.

| RAY a răspuns (pentru Notmyaccount):

Eu sunt ateu agnostic = nu am credinta fata de zeii, dar nu sunt sigur 100% ca nu o exista vreun creator,energie,noi atei nu cunoastem totul incat sa stim, noi nu credem, noi nu spunem, ma eu stiu ca nu exista, e diferenta mare intre a crede vs a stii

| Celcestietot explică (pentru Bula):

Dumnezeu happy.

| Celcestietot explică (pentru Notmyaccount):

Dumnezeu nu vine din acest univers, El l-a creat, iar stiinta explica cum a apasat el butonul creatiei - "Start". Doar cu asta sunt de acord.

| Nătărău a răspuns:

Nu e posibil să te conving că nu există, de-aia îi zice Credință/Neștiință(!). Doar acea credință "îl" ține "în viață" pe Zmeu. Cu alte cuvinte (fără nici o supărare), cei ce se ocupă cu Credințe țin și perpetuează minciunile în viață.

| Celcestietot explică (pentru Simpatic):

Nu sunt crestini ateii. Daca demisionezei de la un loc de munca, si te duci la altul, mai lucrezi la primul loc de munca?

| Notmyaccount a răspuns (pentru Celcestietot):

E peste puterea mea de a intelege ceea ce spui, dar o zic fara vreo urma de aroganta, pur si simplu nu iti inteleg punctul de vedere, desi mi-ar placea sa reusesc. Dar discutiile astea ma depasesc de la un anumit punct.

| Celcestietot explică (pentru 1231242):

Doream doar sa vad ideiile oamenilor cu privire la acest subiect.

| PumpkinDoll a răspuns (pentru Roelly202):

Nu trebuie sa dovedesti inexistenta, n-are relevanta deloc.E ''dovedita''automat de lipsa dovezilor.

| Roelly202 a răspuns:

Ba,eu am auzit undeva un proverb.
Daca crezi, nu pierzi nimic.
Daca nu crezi si a existat, ai pierdut totul.
Ganditi-va bine..Nu vreau nici eu sa ma cert sau sa schimb parerea altcuiva, dar totusi

| Nătărău a răspuns:

Celcestietot, numele tău ar trebui să fie Celcecredetot.;-)

| PumpkinDoll a răspuns:

Daca m-as intalni cu un crestin, i-as spune ca sunt atee, in timp ce facem cunostinta si daca nu e ''ok'' cu asta, mi-as vedea de drum.Am prieteni pocaiti care stiu ca-s atee si nu prea ii intereseaza, oricum, nici nu deschidem subiectul asta cand ne intalnim.

| Celcestietot explică (pentru Notmyaccount):

Inteleg. Nu este nicio problemawinking. In primul rand pare si logic ceea ce am spus, poate intr-o buna zi iti vei da seama ca asa este happy.

| Celcestietot explică (pentru Roelly202):

Cam asa este in legatura cu acel proverb, dar pana la urma fiecare face ce vrea, fiecare raspunde de propria persoana.

| Celcestietot explică (pentru Nătărău):

2 vorbe am sa iti spun.

1)Am pus numele random cand am creat contul, si nu l-am creat cu scopul de a raspunde pe acea anumita categorie.
2)De ce sa te mint, eu cred pentru ca am vazut, mi s-a intamplat si am si martori (oameni, ca sa nu se inteleaga altceva). Deci nu se pune problema de boala in cazul meu. Acum nu ma judeca, cum ca mint sau mai stiu eu ce. Da, m-am si documentat cu privire la multe...

| AnastasiaK a răspuns (pentru Celcestietot):

Raspunde la toate si ai grija sa nu te contrazici

| Celcestietot explică (pentru PumpkinDoll):

Majoritatea oamenilor nu vorbesc despre asta. Eu doar eram curios de ce nu cred unii, in ciuda dovezilor existente. Doar atat am de zis, nu incerc sa judec.

| Nătărău a răspuns:

Te-ai născut cu vreo religie? Nu. Nimeni nu s-a născut cu așa ceva. Toți ne-am născut ateiști.

| Thecurious a răspuns:

Una dintre cele mai mari dileme ale umanitatii, daca nu e cea mai mare : exista sau nu Dumnezeu?
"Divinitatea" este un subiect atat de controversat, incat nu mai are sens sa argumentez ceva. Filozofi, savanti, artisti au emis tone de argumente, TONE de argumente care sa le sustina convingerile.
De cele mai multe ori, cineva va cauta argumente care sa ii sustina opinia.
Daca nu putem sa gandim divinitatea, poate putem sa o simtim.
Unii o simt, altii nu.
Dezbaterile sunt interesante, caci e un subiect mereu actual, insa nu cred ca vom ajunge la un raspuns, vreodata sau... poate ca va cobora Dumnezeu pe pamand in timpul vietii noastre -pentru credinciosi si agnostici.

| Celcestietot explică (pentru Nătărău):

Nu cu, dar in, da. Putem spune ca ne-am nascut pe teren neutru, doar ca noi am ales sa fim ceea ce suntem astazi. Ateii deja sunt o formatiune la fel ca si crestinii, spun asta pentru ca ateii resping existenta zeilor sau a divinitatii, de aceea spun pe teren neutru ca suntem nascuti.