Remarci ca toti incearca sa mute argumentatia in terenul lui "da demonstreaza tu!"
Daca te ajuta cu ceva niciunul nu o sa poata veni cu argumente pertinente de ce este ateu, Ce am remarcat eu este ca toti ateii (spre deosebire de agnostici) au trecut candva in viata printr-o trauma majora. Pot sa fie oameni exceptionali, dar au o trauma nerezolvata. Bine, in realitate niciunul nu este ateu 100% (pozitia este imposibila) si au ceva de impartit personal cu Cel de Sus. In rest au diverse credinte care mai de care mai sturlubatice.
Trebuie sa invatam sa respectam oamenii pentru ce cred, fie ca ei cred in IIsus, Mohammed, Shiva, Sfanta Macaroana sau zeul Ra sau cred in reincarnare sau cred in orice.Atata timp cat credinta ta nu afecteaza negativ alta persoana poti sa crezi si in zeul melc din partea mea, poti sa fii ateu, poti sa faci ce vrei.
Problema apare cand doua tabere nu reusesc sa empatizeze una cu cealalta si sa fie niste oameni rezonabili sau civilizati.
Puteti sa dezbateti o mie de ani, dar la urma urmei fiecare are convingerile lui si trebuie respectate.
Hai ca iti raspund. Acum ca vei rade sau nu, este problema ta, eu doar iti spun :
,,Dumnezeu a creat tot?'' - Da, Dumnezeu a creat tot, tot Universul
,,Cine a creat raul?'' - Raul nu a fost creat, el a aparut din bine (cel mai bun este exemplul lui Satana)
,,Dumnezeu e atotstiutor? '' - Da, Dumnezeu este atotstiutor
,,Stia ca va exista si rau?'' - El a creat totul perfect, bun. Fiecarei fiinte i-a dat libertatea de a alege. Din moment ce orice fiinta are dreptul de a alege, poate alege binele sau raul, deci practic era luat in calcul si raul.
,, Dumnezeu e atotputernic?'' - Desigur. Dumnezeu are puterea a tot si toate din moment ce El a creat totul.
,, Poate sa opreasca raul?'' - Poate sa opreasca raul, si o va face la finalul timpului, pana atunci ne Da libertatea de a Il urma sau nu, ne ofera schimbarea, ne mai ofera timp, pana se va decide inceperea unei noi lumi.
,, In conditiile astea, e Dumnezeu BUN?'' - Desigur ca Dumnezeu este bun. Daca ai fi citit din Biblie, ai fi aflat ca atentioneaza inainte de a actiona, ai fi aflat ca nu ne vrea raul etc (nu mai lungesc)
,, Cu ce e crestinismul mai presus decat orice alta religie? '' - Este mai presus deoarece ne invata sa ne purtam sau sa dobandim moralitatea, ne invata sa ne inchinam doar unui Dumnezeu, anume Dumnezeului adevarat, nu zeilor, adica ingerilor cazuti etc
,, De ce Dumnezeu si nu zeii greci sau cei egipteni sau oricare altii?'' - Deoarece aceia sunt ingeri cazuti, nu adevaratii creatori. Daca ai fi citit din Biblie sau daca ai fi luat-o logic, ai fi aflat ca ei nu au creat nimic, ci doar au intervenit cu tehnologia. Zeii despre care se spune ca sunt creatorii universului, fac o referire pagana indirecta la Dumnezeu, din mai multe motive.
Crezi pentru că N-AI văzut. Dacă ai fi văzut ai fi ȘTIUT. Celcestietot a scris: "Nu cu, dar in, da. Putem spune că_._." Oprește-te, alea sînt semantici. Nimeni nu s-a născut cu și în nici o religie.
Nu s-a întors nimeni din moartea fizică cu dovezi despre existența vieții după VIAȚĂ sau a vreunui "Doarme Doamne". Nimeni(!), deci oprește-te, pentru că minți o lume întreagă și unii dintre noi chiar ne-am dat seama de acel fapt.
E mult mai simplu să nu "ne" mai ocupăm deloc cu credințe/crezut/știri false.
Păi ce, am spus eu că m-am întors din moartea fizică? Nici nu mi s-a întâmplat asta, chiar nu știu cum de ți-a venit așa ceva în minte.
"Din moment ce orice fiinta are dreptul de a alege, poate alege binele sau raul, deci practic era luat in calcul si raul."
Asta nu merge, "a lua in calcul" e ceva ce ar face un om de rand, cineva care nu stie totul, ia in calcul posibilitati. Daca el e atotstiutor, el STIA ca va aparea rau si a lasat asta sa se intample. Deci degeaba nu l-a creat (desi nu prea e bine ca daca din binele creat de el a putut sa iasa rau inseamna ca are o creatie defecta, lucru improbabil pentru un atotstiutor, sau A VRUT sa iasa rau). E ca si cand asisti la o crima... daca esti neputincios, ok, e normal sa nu te bagi, dar daca STII clar ca AI PUTEREA sa opresti, din punct de vedere moral esti la fel de vinovat cum e criminalul.
"Daca ai fi citit din Biblie, ai fi aflat ca atentioneaza inainte de a actiona, ai fi aflat ca nu ne vrea raul etc"
Am citit Biblia, surpriza, si Vechiul Testament (de ce am o vaga impresia ca tu ai sarit peste el?). Ia uite ce face Doamne-Doamne pe acolo:
1. Omoara niste copii ca-si bat joc de un chel:
2 Împăraţi 2:23-24
23. De acolo s-a suit la Betel. Şi pe când mergea pe drum, nişte băieţaşi au ieşit din cetate şi şi-au bătut joc de el. Ei îi ziceau: "Suie-te, pleşuvule! Suie-te, pleşuvule!"
24. El s-a întors să-i privească şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit doi urşi din pădure şi au sfâşiat patruzeci şi doi din aceşti copii.
2. Omoara un om ca n-a vrut sa loveasca un altul:
1 Împăraţi 20:35-36
35. Unul din fiii prorocilor a zis tovarăşului său, după porunca Domnului: "Loveşte-mă, te rog!" Dar omul acela n-a vrut să-l lovească.
36. Atunci el i-a zis: "Pentru că n-ai ascultat de glasul Domnului, iată, când vei pleca de la mine, te va omorî un leu. Şi când a plecat de la el, l-a întâlnit un leu şi l-a omorât.
3. Omoara copiii pentru ce fac parintii lor:
Isaia 14:21
21. Pregătiţi măcelărirea fiilor, din pricina nelegiuirii părinţilor lor! Ca să nu se mai scoale să cucerească pământul şi să umple lumea cu cetăţi!
4. Omoara nou-nascutii
Exod 12:29-30
29. La miezul nopţii, Domnul a lovit pe toţi întâii născuţi din ţara Egiptului, de la întâiul născut al lui faraon, care şedea pe scaunul lui de domnie, până la întâiul născut al celui închis în temniţă, şi până la toţi întâii născuţi ai dobitoacelor.
Astea sunt doar cateva exemple, nu vreau sa scriu un roman asa ca ma opresc aici.
Pai eu când am venit pe lumea asta, putem spune că m-am născut într-o religie din care aveam să fac parte din ea, la botez de exemplu. Da, până atunci nu făceam parte, decât după botez. Poate că nu m-am exprimat eu cum trebuia, recunosc.
Nu sunt nici ateu, dar nici crestin.
Ambele tabere mi se par extreme. Ateii nu sunt dezvoltati spiritual incât sa fie constienti de propriile bios-uri/ crestinii isi formeaza ei propriile idei bazate pe o simpla carte scrisa acum mii de ani.
Nu as putea sa nu dau argumente ca nu existã dumnezeu.Dar pot sa-i spun de Dzeu Biblic.
Dupa este doar o simpla creatie a propriei imaginatii, al unor experiente de viata si a unei credinte care este adoptata constient sau inconstient, ne traind acele vremuri incât sa stie cu certitudine ce a fost, Deci practic, sunt in lumea lor, e doar o iluzie care e transformata in "realitate" de catre propria minte, propriile credinte indiferent ca sunt crestini/atei, fiecare suntem manipulati in stanga si-n dreapta. Aici nu vorbesc doar de religie.
Da, oamenii ca tine promovează idei precum judecata de apoi, zeul pe care nimeni nu o să îl vadă decît după viață și salvatori crucificați care s-au întors din moartea fizică și o faceți zilnic pentru că știți că altfel vi s-ar prăbuși toată filoporcăria.
Să vorbesc de mine. Eu nu am nicio intenție să promovez ceva ireal. Cu ce ies eu in câștig dacă mint? Cu nimic nu ies. Acum eu nu am pus întrebarea cu intenția să vorbesc despre tot felul de subiecte în comentarii, doar am pus-o cu scop informativ. Oricum faci ce vrei. Te poți documenta, cerceta de pe unde vrei tu cu privire la existența lui Dumnezeu, dar nu mă acuza pe mine pentru ceea ce fac. Eu doar am spus, ceea ce am spus, acum fiecare face ce vrea. Nu vreau să crezi că ne certăm, și nici nu o să o fac.
Dacă ești atee, îmi poți dovedi că nu există Dumnezeu? Pe ce vă bazați voi lipsa de credința? De ce când un om va prezintă dovezi documentate, voi le negați? Acum îți convin întrebările?
Nu pot să-mi imaginez in ce întuneric trăiesc persoanele care afirmă că sunt atei.
În fiecare zi îl vedem pe Dumnezeu prin complexitatea creației.
Un Dumnezeu nevăzut și totuși văzut prin tot ce a creat.
Că unii nu vor să accepte că există cineva care coordonează tot și cunoaște fiecare gând al nostru, e indiferență.
Sfatul meu e să citiți Biblia și veți găsi răspuns la multe întrebări care vă macină. Faptul că există bolii, dezastre naturale e tot din vina omului care mereu s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu.
Încercați să vă gândiți la sensul vieții voastre, nu mai priviți lucrurile superficial negând supremația și puterea lui Dumnezeu.
★„(desi nu prea e bine ca daca din binele creat de el a putut sa iasa rau inseamna ca are o creatie defecta, lucru improbabil pentru un atotstiutor, sau A VRUT sa iasa rau)" - Din moment ce a creat totul bun și El este bun, îți dai seama că nu a vrut să iasă nimic rău. Dacă nu ne Lăsa cu liber arbitru, tot El era de vina, dacă ne Lăsa fără, tot El era de vina. Încerci să acuzi orice ar fi din cate vad. Nu îți convine nimic.
★„dar daca STII clar ca AI PUTEREA sa opresti, din punct de vedere moral esti la fel de vinovat cum e criminalul." - Nu este adevărat. El a lăsat bun, Satana a fost de vină, că a avut dreptul de a alege. Dumnezeu l-a și avertizat.
★Am citit Biblia, surpriza, si Vechiul Testament (de ce am o vaga impresia ca tu ai sarit peste el?) - Nu am sărit peste, dar se pare că tu ai citat doar de pe un site care este împotriva Domnului, dacă vrei îți dau și link-ul.
★Despre copiii uciși :
-Lecția pe care trebuie să o învățăm de aici este că din copilărie oamenii încep să poartă răspundere morală pentru faptele și cuvintele lor. În cultura acelor vremuri, spre deosebire de vremea de azi, era un adânc respect arătat de către copii față de cei maturi. Copiii aceștia au arătat dispreț și și-au bătut joc de profet. Unii teologi susțin că copiii l-au recunoscut pe Elisei că este proroc tocmai prin faptul că era tuns chel, cum obișnuiau profeții. Dacă a fost așa, atunci fapta copiilor a fost și mai gravă prin faptul că și-au bătut joc de chemarea lui de profet și pedeapsa lor de la Dumnezeu a intervenit imediat. Lucrul acesta ar fi trebuit să-i facă conștienți și pe alți copii din acea vreme despre puterea Dumnezeului lui Elisei.
★2. Omoara un om ca n-a vrut sa loveasca un altul:
-Domnul trebuie ascultat. Un astfel de comportament a fost sancționat și dat drept exemplu. Bine a făcut.
★3. Omoara copiii pentru ce fac parintii lor:
-Este corect cum A acționat. Nu putea lăsa răul să fie răspândit + că a avertizat în Biblie că așa face.
★4. Omoara nou-nascutii
Exod 12:29-30:
-Egiptenii -> popor nenorocit care accepta sclavia, deci munca cu cârca, bătaia de joc, închinatul la idoli, practicile sexuale de toate tipurile etc. Ce a fost rău în a pedepsi un asemenea popor? Ia citește tu mai cu câteva capitole în urma ca să vezi ce au făcut, nu ne legăm numai de un verset ca manipulatorii, ne uităm și în urma.
★În concluzie, Dumnezeu nu a făcut nimic rău.
Nu-s atee.Si nu, nu pot dovedi ca Dumnezeu nu exista, cum nici tu nu-mi poți dovedi ca nu exista o piatra pe lumea asta care învie morții.Niciodata nu dovedești ca ceva nu exista, ci ca exista.
Prin "voi"presupun ca te referi la atei.Ce dovezi documentate?
Pe scepticism.Si pe fapte concrete.Pe asta își bazează ateii lipsa de credinta.CREDINTA.Practic e mura-n gura.Credinta presupune sa crezi in ceva. Daca era ceva dovedit, incontestabil, nu se mai punea problema de credinta.Nu crezi in axiome, nu crezi in 1+1=2,nu crezi ca pământul e rotund, ci știi.Si ai numi nebun pe oricine zice ca e plat.Aici e cu totul altceva.Nu știi ca Dumnezeu exista, ci crezi.Ateii nu cred.Nu-i poți condamna.
Cred in Dumnezeu, dar nu înțeleg atitudinea asta disprețuitoare fata de atei.Nu-i înțeleg pe cei care încearcă sa-i convingă pe altii.
Si da, îmi convin intrebarile.
Tu iti dai seama cum e ca acest dumnezeu sa stie ce gandeste 7, 5 miliarde de persoane in fiecare secunda,un om care traieste in asa zis lumina pe care o pretinzi ar pune un semn de intrebare, doar un om credul poate crede asa ceva, plus prejudecatile gen atei traiesc in intuneric sau sa citeasca biblia cand tu habar nu ai de ia ca de aveai stiai ca judecata aproapelui este pacat, apropo de biblia, stiai ca este interpretata in 4000 de feluri doar de catre crestini
Nu mai fii atât de dur cu fata . Fiecare om păcătuiește. Poate că are habar de ceea ce spui tu, nu îi poți citi gândurile. Dumnezeu știe totul, nu contează prin ce mijloace, contează că știe.
Sunt dovezi cu privire la Dumnezeu, și la creația Sa, doar atât îți spun. Se numește că, crezi, deoarece până acum nu L-ai vazut, doar L-ai "atins". Nu am dispreț față de atei, sincer. Eu doar îi informez pe alții, ei vor face ce vor, cum este și normal. Și apropo de piatra, îți pot da un argument că nu există, deoarece nu a fost documentat așa ceva în scrieri.
Dovezi incontestabile? Dovezi care atesta clar existența unui Dumnezeu? Nu.
Nu l-am atins.Nici tu nu l-ai atins.Crezi ca ai făcut-o.
Un argument valid voiam sa spun.Cum ar putea fi documentat dacă nimeni nu a găsit piatra aia pana acum? Poate fi pe fundul unui ocean, pe alta planeta, oriunde.Sau poate a fost documentata si nu ai tu acces la acele informații.
Nu-s nebuna, totuși.Nu am un fetish cu pietre magice.Stiu ca bat câmpii, dar din punctul de vedere al ateilor asta facem si noi cu Dumnezeu.Nu poți sa-mi demonstrezi ca piatra aia nu exista, cum nimeni nu poate demonstra ca Dumnezeu nu exista.Dar nici ca exista.
Cuvântul „atins" era o metafora. Da, evenimentele istorice prezentate în Biblie practic atestă existența lui Dumnezeu, evenimente biblice dovedite de cercetătorii specifici unei anumite ramuri, specializări. Legat de piatra, înțeleg că nu ești nebună, doar discutăm. Dacă este documentată, trebuie să fie făcută publică lucrarea practic. Da, unii fac asta cu Dumnezeu, alții nu, nu îi băgăm pe toți în aceeași oală.
Ok. Dar cum ar putea așa ceva să demonstreze că Dumnezeu nu există. Eu știam că așa ceva este în favoarea religiei. Poți să argumentezi puțin?
Numele site-ului ti-l dadeam si eu, doar nu ai impresia ca mi-as fi facut eu un carnetel in care sa notez citate din carticica aia stupida...care a fost tradusa de cateva ori, din care s-au eliminat si adaugat texte, deci trebuie sa ai probleme s-o iei de buna crezand ca e purul adevar. Iar daca tie ti se par in regula faptele respective atunci mi-e clar ca indiferent ce ti-as spune, ai zice ca nu e nimic rau. Oricum ai inceput sa vii cu negatii simple in loc de argumente, dar probabil ar fi nevoie sa iti dau un manual de logica si un altul de gandire critica ca sa intelegi de ce deja ai pierdut dezbaterea. Ah, vezi ca si Dumnezeu accepta sclavia si chiar indeamna la ea de cateva ori (gasesti tot pe site-ul ala exemple). Oricum, after all, sunt de acord cu tine: Dumnezeu nu a facut nimic rau...e usor complicat ca cineva care nu exista sa faca fapte rele sau bune
P.s. Nu te obosi sa raspunzi ca nu mai citesc, deja nu mai faci altceva decat sa spui ca e corect si adevarat orice afirma crestinismul, fara argumente, fara logica, fara nimic, deci e irelevant cu cate argumente ar veni altii si cat de corect ar fi ce afirma, tu ai spune tot "ba nu" si ai trai cu impresia ca ai dreptate. Dar daca pe tine te face fericit credinta asta oarba la care adaugi pseudoargumente, bravo tie!
I-ați argumentele acestea și dă-ți pe Mute Mode On după ce le citești :
★Faţă de argumentele Bibliei cu privire la existenţa lui Dumnezeu, există şi argumente logice. În primul rând, există argumentul ontologic. Cea mai cunoscută formă a argumentului ontologic utilizează conceptul de Dumnezeu pentru a demonstra existenţa lui Dumnezeu. Se începe prin definirea lui Dumnezeu drept "cineva sau ceva mai presus de care nimic nu poate fi conceput". Apoi este clar că a exista înseamnă mai mult decât a nu exista, şi astfel cel mai mare lucru care se poate concepe trebuie să existe. Dacă Dumnezeu nu ar exista, atunci El nu ar fi cea mai mare fiinţă care ar putea exista – însă asta ar intra în contradicţie chiar cu definiţia lui Dumnezeu. Cel de-al doilea argument este cel teleologic. Argumentul teleologic constă în aceea că întrucât universul ne arată o concepţie atât de uimitoare, încât trebuie să existe o Persoană Divină care să îl fi conceput. De exemplu, dacă pământul s-ar situa la numai câteva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi în măsură să aibă viaţă pe el aşa cum se întâmplă acum. Dacă elementele din atmosfera terestră ar avea proporţii diferite cu numai câteva procente, orice vieţuitoare de pe pământ ar muri. Probabilitatea de apariţie a unei singure molecule de proteină este de 1 la 10243 (adică 10 urmat de 243 zerouri). Pe de altă parte, o singură celula este formată din milioane de molecule de proteine.
Al treilea argument logic cu privire la existenţa lui Dumnezeu este denumit argumentul cosmologic. Fiecare efect trebuie să aibă o cauză. Universul şi orice există în el reprezintă un efect. Trebuie, deci, să existe ceva care să fi cauzat apariţia şi existenţa acestuia. În sfârşit în acest şir, trebuie să existe ceva "ne-cauzat" care să fi fost sursa a tot ceea ce a apărut şi există. Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decât Dumnezeu. Al patrulea argument este cunoscut şi sub numele de argumentul moral. Fiecare popor din istorie a avut o formă sau alta de norme sau legi. Toţi au avut o percepţie asupra binelui sau răului. Crimele, minciuna, hoţia şi imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu răul. De unde am putea să avem acest simţ al binelui şi răului dacă nu de la un Dumnezeu Sfânt?
Oamenii îşi justifică lipsa credinţei în Dumnezeu pentru că nu ar fi "ştiinţific" sau pentru că "nu ar exista dovezi". Adevăratul motiv este că odată ce oamenii ar recunoaşte că Dumnezeu există, ei ar trebui să recunoască şi că există şi o relaţie de responsabilitate faţă de Dumnezeu, şi în felul acesta că au nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu (Romani 3:23; 6:23). Dacă Dumnezeu există, atunci suntem responsabili pentru faptele noastre înaintea lui Dumnezeu.
★ Daca vrei mai multe argumente, îți mai dau, nicio problemă ★