"care ar fi următoarea întrebare la care doriţi să aflaţi răspuns?"
cum pot sa ascend?
https://stargate.fandom.com/wiki/Ascension
Este tot ceea ce traim o reactie de la inceputul universului, de la prima actiune care a avut loc de la inceperea "timpului"?
Daca da, atunci prin aceeasi actiune s-ar fi ajuns tot aici? Exista vreo sansa sa existe o alternativa la universul nostru?
Ma gandesc la faptul ca nu avem liberul arbitru, ca nu putem controla noi de buna voie dorintele si atomii din creierele noastre si ca nu avem alternative.
Dar universul daca a inceput cu o explozie, pe care o numim big bang, ar putea sa inceapa si intr-un alt mod ca sa avem alternative?
Dă un search pe "Landscape" şi ai să vezi că ăsta nu este singurul univeres, că sunt o infinitate, fiecare cu alternativa lui. Deci orice este posibil. Aşa cum mai demult se credea că America este ţara tuturor posibilităţilor, aşa credem acum că trăim în Landscape-ul tuturor universurilor, în care totul este posibil, chiar şi imposibilul Lămurit?
Susskind?
Trebuie sa o citesc.
Daca seamana cu teoria stringurilor sau cu cea a multiversurilor inflationiste...mai vedem.
Gandeste-te ca la prima, am aratat pana si eu, pe TPU, de ce NU.
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16393619/
Acum...
Crezi ca as putea sa te intreb si eu ceva?
Ok. Exista alternative la universul nostru. Dar cum de sunt diferite de al nostru? Care este constanta care a schimbat totul si le-a facut diferite de al nostru?
La asta te refereai, nu?
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Cosmic_Landscape
Crezi că eu chiar sunt de acord cu teoria Landscape-ului? Cea mai dificilă problemă cu această teorie, eu aş rezuma-o cam aşa: Fizicienii care îmbrăţişează ideile respective nu au nicio posibilitate de a le controla. Cei care le resping nu găsesc nicio cale de a le evita.
Niciuna, nicialta. Să am toate cunoştinţele fiecărui om de pe pământ ar fi prea mult. Mi-ar pocni capul. Să cunosc o chestiune pe care nu o ştie nimeni...cum ar fi? Farmecul e să întreţii o discuţie cu cineva care mai ştie şi el câte ceva despre tema respectivă, să fie ca o dezbatere. Altfel, ce fac? Dezbat cu mine însumi?
Eu as vrea sa stiu ce este realitatea?
Am si o curiozitate mai recentă.
Cum funcționează rezonanța magnetică.
Am facut la mana si medicul nu mi-a spus ce se întâmplă acolo.
Realitatea nu o sa iti spuna nimeni pe de-a-ntregul ce este si cum este. Niciun om, si nicio stiinta.
Fizica nu poate elabora o teorie a "totului", aceasta fiind imposibil de formulat intr-un numar finit de enunturi. Fizica da doar modele, prima aproximatie semiclasica: modelul lui Bohr, a doua aproximatie: ecuatia lui Schrodinger, care este o aproximatie a ecuatiei lui Dirac, mai apoi vezi ca ecuatia lui Dirac este o aproximatie a teoriei cuantice a campurilor...
In matematica...vezi teorema indefinibilitatii a lui Tarski, si teoremele incompletitudinii lui Gödel, in speta, o criza a formalismului, a modului in care creierul nostru realizeaza actul gandirii matematice.
Singurul adevar absolut pe care il are umanitatea este Descartes: Cogito...
Eu pot sa iti spun teoretic, ce ti-a facut aparatul ala pentru ca practic, nu am vazut sau desfacut vreunul.
Un magnet foarte puternic produce un camp magnetic care iti aliniaza tie spinii atomilor recte, din mana.
Cand opresti actiunea magnetului, recte, campul magnetic, miscarea de precesie intra in relax, o masori cu niste bobine care sunt in jurul tau, si aceasta miscare de relaxare iti da (nu mai retin metoda de interpretare) indicatii despre densitate si interactiile de acolo.