| samiZiciPompier a întrebat:

Intrebarea mea este:
Pentru ce traiesti cand simti ca nu mai ai pentru ce trai?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Ptr TPU si alte site-uri de doua parale, ce mama naibii...

17 răspunsuri:
| tiberiupi a răspuns:

Pentru tine pentru a-ti demonstra ca esti tare si poti trece peste orice. stii proverbul Ce nu te omoara te intareste!

| IngerAlb a răspuns:

Pentru tine. Poti trece peste orice.

| DayLin7 a răspuns:

Pentru momentul in care vei avea pentru ce trai, pentru ziua de maine, pentru a-t aminti de cei dragi, sunt muuulte, trebuie doar sa le vezi.

| MâţulMov a răspuns:

Traiesc doar ca sa fiu un bun exemlpu pentru orce o debusolat, care si-a pierdut increderea in sine.

NOname
| NOname a răspuns:

Pentru speranța că într-o zi vei avea pentru ce trăi.

| samiZiciPompier explică:

Bune raspunsuri, daylin7 si noname. Totusi, bazandu-ma pe experientele din trecut, nu mai poate fi speranta pentru momentele respective.

| DomineRex a răspuns:

Pentru insitnctul de autoconservare, pentru asta traiesti tu si nu ai curajul sa te omori...
Ziua de maine nu conteaza deoarece nu e nici o garantie ca o mai apuci, incearca sa iti tii mintea ocupata sau daca nu indreaptate spre o religie la marea majoritate functioneaza...

| Vizitiul a răspuns:

Mori pentru ca nu mai ai pentru ce trai. Poti? Pentru asta sa traiesti...

| carminaburana43 a răspuns:

Dar nu ai copii? I-ai pierdut? Merita trai pentru copii. Daca nu ai copii incearca sa gasesti familii unde e nevoie sa ajuti in cresterea copiilor.Sau poate exista un batrin o batrinica pe pat de moarte si nu are cine sa-i dea un pahar de apa si tu poti face asta.Du-te la magazine si intereseaza-te unde sunt oameni nevoiasi care au nevoie de ajutorul tau.Traim in lumea asta sa fim buni de ceva si asta nu inseamna sa fimsuper campioni sau vedete inseamna sa fim de folos celorcare sunt mai slabi si neputinciosi ca noi sau pur si simplu au nevoie de un zimbet al nostru sau o vorba buna.In ultima instanta poti merge si la un spital de batrini sa intrebi cine nu are pe nimeni si sa mergi sa vizitezi saptaminal acea acele persoane sa vezi ce bine le va face caci cuiva le poasa si de ei.Sunt foarte multe variante pentru care merita sa traim chiar daca am ramas singuri in lume pentru ca sunt si altii ramasi singuri in lume care au nevoie de noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea Dumneavoastra este tipica unei persoane ce se afla intr'o perioada de criza si ce dezvolta sub impactul tensiunii psihice o stare depresiva. Stimatul meu Domn, cu tot respectul meu, spuneti'mi de ce credeti ca viata se numeste viata? Simplul fapt de a va interoga asupra acestei idei, exprima indirect ca aveti dorinta de "a trai" pentru ca inconstientul stie mai bine sa aseze cuvinte acolo unde nici o regula nu mai functioneaza. Oferitiva dreptul la viata si la timp de a o regasi. Timpul face totul. Viata provine din cuvantul latin "vita" si nu face referire doar la idea de viata par rapport la functionarea organismului viu dar si par rapport la functionarea omului ca si fiinta "métaphysique". Vreti sa stii pentru ce trebuie sa traim cand simtim ca nu mai avem pentru ce trai? Oferitiva timp sa priviti in strada oamenii si veti vedea ca: 1 iubirea
2 omenia
3 respectul fata de noi insine
4 oamenii, lumea
sunt unele din motivele existentei.
Si daca nu vrei sa traiti pentru altii, atunci facetio pentru Dumneavoastra. Ca fiinta umana aveti intregul meu respect, oricine ar fiti, e ceva ce va face unic si "luminos". Toti meritam sa traim pentru ca "a simti" ramane doar unul din cuvintele inimii obosite, insa exista alte cuvinte din partea lui "a simti" ce ne ridica din meditatia pe care ati postat-o aici. Sper sincer sa gasiti pacea adusa de viata. Sarbatori cu iubire si pace. Si permiteti'mi sa va spun ca nu sunteti singur, oricare ar fi contextul Dumneavoastra de viata. Dumneavoastra insuva, sunteti raspunsul la intrebarea "ce e viata?"... Orice greu e venit pentru a ne ridica, chiar daca uneori avem inima vida... ne ridicam mereu pentru ca stim ca viata are un parfum delicios, iubirea pentru celalat si iubirea pentru noi insine. un mare zambet calduros pentru cineva ce cauta esenta existentei.winking

| samiZiciPompier explică:

Merci dar am incetat sa functionez ca fiinta metafizica laughing de cand cea fizica a inceput sa isi ceara drepturile. Timpul fie cu Dumneavoastra.

| DayLin7 a răspuns (pentru NOname):

Nu pot sa creeed, eu am spus asta cu mult inaintea ta si ai fost de 3 ori maiapreciata... e asa o tampenie.Probabil doar pentru ca esti user-ul anului.

NOname
| NOname a răspuns (pentru DayLin7):

Asta să fie unica ta grijă...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Traiesti pentru ca e frumos sa traiesti.

| DanAmarandei a răspuns:

Pentru ca nu stii. Presupui. Nu stii sigur ca nu mai ai pentru ce trai! STII decat ce ti se intampla acum, habar n-ai ce ti se va intampla peste cateva secunde, poti doar sa te astepti la ceva, asta nu inseamna nicidecum certitudine. eu unul sunt curios... happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru samiZiciPompier):

Ma faceti sa zambesc, stiti de ce? pentru ca... fizica face casa buna cu metafizica, cand e doar fizica se naste "de ce sa traiesc?" cand e doar metafizica, se naste "obsesia:oare traiesc?". Va amintiti clipa cand ati fost cel mai fericit om? e motivul pentru care traiti. Cu respect o metafizica-fizica.

| Aleeeeeexandra a răspuns:

Pentru nimic.