| Steregoi a întrebat:

La o privire superficiala teoria evolutionista ar parea oarecum in regula insa privind-o mai indeaproape explicatiile acestei teorii devin foarte subrede sau cu multe semne de intrebare si neclarificate. Va dau un exemplu.

In cazul evolutiei mamiferelor cum se face ca un spermatozoid si un ovul au vazut care sunt conditiile de mediu si in functie de acestea s-au gandit sa formeze o celula ou care la randul ei a format prin diferentiere celulara o maimuta mai desteapta asa numitul om de neanderthal?

Asta in conditiile in care maimuta mai proasta a supravietuit si ea pana azi.

Unii ar spune ca n-a fost nevoie ca spermatozoidul si ovulul sa-si puna intrebari de genul "cum sa faca?" pentru ca mediul a selectat maimuta mai desteapta. Daca am considera aceasta explicatie si tinand cont ca atat maimuta proasta cat si cea desteapta au trait in acelasi mediu atunci inseamna ca mediul e impartial si indiferent care supravietuieste si deci nu putem vorbi de o inteligenta a mediului. Daca mediul ar fi inteligent de ce ar fi lasat in viata si prostii si desteptii? Mediul nu are nici o preferinta si nici o inteligenta. Unde se regaseste deci forta inteligenta care dicteaza evolutia daca nici mediul nici spermatozoidul si nici ovulul nu au inteligenta necesara sa determine mamiferele sa evolueze?

Unii ar putea spune ca maimuta mai desteapta a lasat-o pe cea proasta sa traiasca pana in prezent cu un interes. Ce interes ar fi avut s-o lase sa traiasca? Ca s-o exploateze? Pica si aceasta varianta de raspuns pentru ca maimutele nu stiu sa faca nimic, nu stiu sa dea cu sapa nu stiu sa care lemne si nu stiu altceva decat sa se hraneasca si sa faca se_x. Asta in conditiile in care si maimuta proasta si cea desteapta mananca banane si deci maimuta desteapta ar fi avut un motiv foarte serios de concurenta spre exterminarea totala a maimutelor proaste pentru ca cele destepte sa puna stapanire totala pe bananieri. Unii ar putea spune ca maimutele destepte le-a lasat in viata pe cele destepte pentru a le consuma carnea. Pica si aceasta varianta de raspuns pentru ca maimutele nu consuma carne de maimuta. Iar interesul cu conservarea speciilor mai proaste sau mai neinteligente pe cale de disparitie a aparut abia recent.

Totusi mediul are de cele mai multe ori impact eliminatoriu pentru niste celule a caror procese interne se desfasoara cu viteze foarte mari. Problema mare pentru teoria evolutiei ramane. Ce le-a spus celulelor sa formeze maini, picioare, ochi si alte parti ale corpului? Mediul in niciun caz pentru ca mediul e neinteligent.

Ce raspuns aveti?

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Prietene, intreaba-te mai intai de unde avem coduri genetice, harti adn, programari biologice, apoi restul. Acel spermatozoid stie unde sa mearga de unde? I-a spus testiculul "ba la prima faci dreapta" sau cum.

Ideea care e? Ca nu are rost sa ne punem intrebari la care nu exista in momentul de fata un raspuns concret.

2 răspunsuri:
| unvecin a răspuns:

Îmi amintește de cartea "Evoluţionismul la bară" de Lucian Cristescu. Recomand.

| Steregoi explică (pentru Frank51):

Daca femeia ar sta cu capul in jos spermatozoizii ar iesi in sus afara? Ce le spune sa mearga spre interior si nu spre exterior? Au senzor de temperatura? rolling on the floor