anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La varsta de 21 de ani am avut tensiunea 17 si ceva.
Credeti ca puteam muri atunci? Stau si ma gandesc acum daca am fost la un pas de moarte?

PS: a fost provocata de atacuri de panica succesive.

Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Raspunsul simplu si direct: nu mori din cauza unei tensiuni sistolice de 170 mmHg. In mod normal, daca faci sport, este normal ca presiunea sistolica sa creasca pana la 220 mmHg (22, cum spui tu).
In general, nu se moarte de pe urma unei hipertensiuni daca nu exista comorbiditati - adica daca nu ai inima serios bolnava. Se poate ajunge la probleme de sanatate, inclusiv infarct, daca hipertensiunea persista ani de zile, ducand la slabirea peretilor arterelor sau ai inimii (mai ales), si ischemie.

8 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Oricine poate sa moara oricand

| Mirel4412 a răspuns:

Ce intreaba omul ce raspunzi tu, da bine la profilul tau la raspunsuri, nu domnule zuzu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Zuzu1991):

Esti destept bravo

| Frank51 a răspuns:

Lasă că alții au murit și n-au avut nimic.

| IonutzCatalin a răspuns:

Daca problema persista si acum este recomandat sa mergeti la un medic specializat, nu trageti concluzii bazate pe ce scriu utilizatorii de pe retelele de socializare, forumuri etc

Doar un doctor va poate pune un diagnostic corect!

| Simpatic a răspuns:

Nu puteai sa mori la 17 si ceva crede-ma.
Am fost acum multi ani cu o ruda de-a mea la spital si un baiat de 30 de ani facuse 32 tensiunea si evident preinfarct dar nu murise, el a avut sansa e adevarat.
Dar sa zici ca cu 17 se poate muri...doar daca esti foarte ghinionist in rest nu ai cum.
Investigheaza cauza temerilor tale.

| RobertMoon a răspuns:

Cunosc persoane care au avut tensiunea peste 20 în mod constant și nu au murit și erau și în vârstă, deci tu aveai slabe șanse să mori ținând cont că ești tânăr și în putere bănuiesc.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se poate muri (nu "murii") dar depinde de organism. Eu la 52 de ani am avut 256 cu 180 (nu se scrie 17 ci 170!) dar am avut inima tare. Doctorul de pe salvarea SMURD s-a si mirat ca am scapat si mai si glumeam pentru ca la intrebarea "Nu sunteti mort?" i-am raspuns ca nu sunt locuri la cimitir.