| UnderPressure a întrebat:

Legea lui Hubble spune ca toate galaxiile se indeparteaza de noi cu viteza V proportionala cu distanta R fata de Pamant.
Poate cineva sa imi explice de ce totusi galaxiile se ciocnesc unele de altele?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Universul este alcatuit din: galaxii, grupuri de galaxii, roiuri de galaxii, super-roiuri de galaxii, si Filamente (cele mai mari concentratii de materie).

https://www.tpu.ro/go-to-answer/15513571/

In primele randuri din link ai deplasarea structurilor de materie din clasa Sistemelor solare, al Galaxiilor, Grupurilor si Roiurilor de galaxii, cu mentiunea ca nu am dat acolo un exemplu de deplasare a Super-roiurilor.
Il dau aici: Super-roiul zis al lui Shapley (un super-roi de 70.000 +, galaxii) - Atractorul Shapley.

Prin urmare, Expansiunea nu se manifesta (inca!), la nivelul super-roiurilor, ci doar in cazul Filamentelor. (in jurul lor se grupeaza super-roiurile, roiurile si galaxiile, de aici rezultand ciocniri).
Chiar daca degenerarea actuala a cosmosului se va pastra, vom avea in continuare ciocniri inter-galaxii, Filamentele departandu-se unele de altele, dar concentrand in ele roiuri si super-roiuri de galaxii, probabil, atat timp cat va dura Era Steliferica.
In explicarea fenomenului mai intra si energia intunecata + materia intunecata (si ce fac ele) dar cred ca pe acest subiect ti-am raspuns cu ceva timp in urma.

22 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Probabil, răspunsul ar face obiectul - cel puțin - al unui curs universitar. Puțin probabil să se intâmple asta pe site.

-- sărbători frumoase --
-----------------------------

| RAY a răspuns:

Faptul ca se indeparteaza de noi nu inseamna ca ele intre nu se pot apropia, si andromeda vine spre noi si noi mergem spre alte galaxii,hubble a descoperit ca galaxiile se indeparteaza de noi cu cat sunt mai aproape dar si noi ne apropiem de ele si ele de noi, nu uita ca in spatiu, plus ca sa descoperit ceva care face ca galaxiile sa se indeparteze cu o viteza tot mai mare unele de altele cei drept sunt multe de aflat, dar daca toate se indeparteaza de noi atunci cum de andromeda se apropie de noi? sincer nu stiu ce sa spun, dar se apropie asta e clar

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Se indeparteaza de noi cu cat sunt mai departe

| UnTipObisnuit a răspuns:

Nu uita de gravitatie. Intr-un "cluster"(grupare de galaxi), distanta este prea mica, pentru ca acea departare sa fie mai puternica decat gravitatia, astfel ajung sa se ciocneasca.

| RAY a răspuns:

Prin urmare, Expansiunea nu se manifesta (inca!), la nivelul super-roiurilor, ci doar in cazul Filamentelor. (in jurul lor se grupeaza super-roiurile, roiurile si galaxiile, de aici rezultand ciocniri).
Chiar daca degenerarea actuala a cosmosului se va pastra, vom avea in continuare ciocniri inter-galaxii, Filamentele departandu-se unele de altele, dar concentrand in ele roiuri si super-roiuri de galaxii, probabil, atat timp cat va dura Era Steliferica.
In explicarea fenomenului mai intra si energia intunecata + materia intunecata (si ce fac ele) dar cred ca pe acest subiect ti-am raspuns cu ceva timp in urma.

asta inseama credinta in stiinta, nu se deplaseaza unele ca se deplaseaza altele dar Hubble a descoperit ca se indeparteaza toate de noi dar doar unele ca altele nu au chef probabil, dar tot stiinta spune ca 99% din univers noi nu il cunoastem, energia, materia neagra nu stim ce este, desigur ca nu se poate reproduce nici un rezultat

| UnderPressure explică (pentru RAY):

Am observat ca exista o tensiune intre tine si Darkmagic.
Nu este treaba mea sa fiu arbitru, eu doar intreb ce ma intereseaza apoi caut sa verific informatiile pe care le primesc in raspunsuri si ale lui m-au trimis intotdeauna unde trebuie.
Interesul meu nu este sa ma cert ci sa cunosc lucruri, de la oameni care au raspunsuri bune in foarte multe domenii.
Cand nu esti sigur de ceva te rog sa intreabi in continuare, cauta raspunsuri, nu te certa la intrebarile altora.

| RAY a răspuns (pentru UnderPressure):

Nu este treaba mea sa fiu arbitru, eu doar intreb ce ma intereseaza apoi caut sa verific informatiile pe care le primesc in raspunsuri si ale lui m-au trimis intotdeauna unde trebuie.

te uiti tu cu un telescop spre cer sa vezi,ce cauti? tu nu intelegi ca e tot un fel de credinta,ce cauti,cauti niste articole care le crezi =credinta acelasi ca si religia,nu ma cert cu dark nu am de ce din contra e pasionat de stiinta ca si mine,dar vad ca cei care cred in stiinta au credinta, ei nu stiu nimic ce stiu, stiu si eu ce au citit intr o carte =credinta, indentic cu biblia, geneza adam si eva vs a fost un big bang nu stim cum a aparut dar stim al naibi totul despre el =credinta, stiinta este noua credinta a omului din secolul 21

| UnderPressure explică (pentru RAY):

Tu te uiti printr-un telescop ca sa ii verifici raspunsurile?!?
Da un alt raspuns mai bun la asta sau la o alta intrebare si il iau pe al tau in considerare.
Si daca toate astea sunt credinte asa cum zici, care mai este rostul tau pe aici?
Inchidem TPU si credem.

Nu,si de asta am ajuns la concluzia ca e credinta, daca eu nu ma pot convinge de ceea ce stiu nu e doar o credinta, ba da, copii ceea ce invata la scoala e tot o credinta, pentru ca nu le dovedeste nimeni nimic

| Darkmagic a răspuns (pentru UnderPressure):

Back. happy
Credeam ca vorbesti singur. big grin
(am ignore de la Ray, de asta nu am vazut initial toata discutia)...
Prefer sa NU mai am de-a face cu acest user, (am si specificat asta unui oficial TPU care m-a contactat), deci lucrurile vor ramane ASA, si nu altfel.
Daca nu a inteles ceva, este strict problema acestui utilizator, explica-i tu sau oricine altineva, nu mai are importanta ce vrea el...ci ce nu vreau eu.

| UnderPressure explică (pentru Darkmagic):

Pacat. sad Nu stiam de ce nu raspunzi la niciuna din intrebarile lui.
Inseamna ca este altfel decat o arata pe site.
Multumesc pentru raspunsuri.

| DANNY1004 a răspuns (pentru UnderPressure):

Daca a fost in stare sa isi faca alt cont ca sa se propuna singur sa fie votat utilizatorul anului e clar cam cum gandeste. Bineinteles ca mi-a dat ignore dupa ce l-am dat de gol, pentru ca s-a simtit jignit happy

| RAY a răspuns (pentru DANNY1004):

Baiete anul trecut mi-am facut 295 de conturi incat sa ma votez a? ce tot scrii aiureli, acei useri care mau propus sunt seniori, ce castigi ca minti? ce rost are?

Pacat. sad Nu stiam de ce nu raspunzi la niciuna din intrebarile lui.
Inseamna ca este altfel decat o arata pe site laughing

tu crezi ca real suntem toti sfinti, calugari la vreo manastire, fara suparare esti credul

| Darkmagic a răspuns (pentru UnderPressure):

Nu-i niciun "pacat", asta este omul. laughing
Aici spune ca nu este certat cu mine, in alta parte zice ca el nu ignora pe nimeni...realitatea fiind exact invers, de asta am ales sa NU mai interactionez cu el, chiar daca mi-ar trimite cererea vietii. laughing
Poftim:
https://imgur.com/D9vEQW3
Cui i-o fi crescut nasul?
Cine are de pierdut ca nu-i raspund la intrebari?
Eu sigur NU. big grin
Nu-ti mai bate capul cu el.

| DANNY1004 a răspuns (pentru RAY):

Https://www.tpu.ro/utilizator/aboclu/raspunsuri/
Ray, baiete de 5 ani (dupa minte), tu ori nu stii ce inseamna senior ori ma crezi idiot.

Da omule cere adminului TPU ip acelui user,eu nu am alte conturi pe TPU doar asta,dovedeste ceea ce afirmi,nu ai dovedit nimic, prezinta dovada de la admin cum ca acel user si eu avem acelasi ip, tu crezi ca eu sunt copil sa ma joc pe aici, si eu pot afirma ca tu ai o suta de conturi, dovada omule nu vorbe goale, de unde stiu eu ca nu ai fost tu acel user incat sa scrii acum ca cica eu as fi fi calm ca exista modalitati de a descoperi un ip

| RAY a răspuns:

| Darkmagic eu nu ignor pe nimeni, pe nimeni care sa nu ma fi jignit, asta am afirmat

Ray baiete, dar poate tu erai la bunica ta cand ai facut contul acela sau te-ai conectat la internet de la gradinita, asa ca nu am ce sa fac cu ip-ul tau.

Mai omule dar de ce sa ma fi votat singur ma, cand am primit anul trecut 295 de voturi, desi eu am avut 295 de conturi de senior si aia care mau propus tot eu sunt, eu am 29 de ani nu sunt copil care se joaca pe TPU

Asa e. Tu esti foarte serios. Imi cer scuze ca nu mi-am dat seama pana acum.

Ce argument, dovedeste ceea ce afirmi