Daca nu esti fericit, inseamna ca esti prost? Ce treaba are inteligenta cu fericirea?
Parerea mea, doar bogat deci ingamfat si tot odata inapt sa inchei toata seria cu o rima.Succes!
Jignesti doar pentru ca replica ti se parea geniala si nu te-ai putut abtine sa nu o faci, ceea ce denota mediocritate.
Lipsa inteligente nu inseamna ca esti prost, ci ca esti fericit?
Fraza asta spune multe, problema este si de cum o privesti.
Ce prosti se gandesc ca tu te referi la toata lumea cand spui asta.
Dupa mine este destul de adevarat. Daca nu esti inteligent, nu-ti bati capul cu toate prostiile, iti este indiferent daca se intampla ceva rau in tara, si asta inseamna fericire.
Poate la asta ai vrut sa te referi, nu ca daca esti fericit esti prost, sau la ce se mai gandesc altii
N-am chef sa ma cert cu tine, nu stiu cat de mediocru sunt eu pe langa tine. Ti se pare normal ce intreaba Inferno? Poate esti inteligent sau fericit? Nu poti fi inteligent si fericit doar prost si fericit? serios...
"Fericit" in sensul ca ai luat droguri (de prost) sau ca esti o persoana inculta dintr-un cuvant, deci esti fericit.Parerea mea este ca da in unele cazuri...dar si inteligenta poate oferi fericire in functie de cum o folosesti si cand o folosesti pentru ce si pentru cine o folosesti. Sper ca te-am ajutat!
Stai putin, tu vorbesti de realitate? Pai eu vorbeam de filosofie.
Daca esti suficient de inteligent incat sa realizezi ca trebuie sa devii prost atunci se poate sa fii si fericit.
Fericirea nu este o functie a nivelului de inteligenta.
"Nu e om, Kant. N-a reuşit să fie om cu toată stabilitatea lui. Iar badea Gheorghe, care se sincronizează cu clopotele de la biserică, e laureat al premiului Nobel pe lângă Kant." - Petre Tutea
Imi plac antilopele, le consider niste animale grozave spre deosebire de hiene pe care le consider oribile.
Deci avem ceva minunat si ceva oribil.
Sa spunem ca avem o antilopa printre 10 hiene. Ei, nu ar fi fost mai fericit acel animal din antilopa (ceva minunat) sa fie hiena (Ceva oribil). Daca era si el hiena ar fi trait fericit alaturi de celelalre. Dar pentru ca este antilopa va fi ucisa.
Pai nu tot prosti sunt fericiti... exisa deasemsni foarte multi oameni inteligenti si in acelasi timp fericiti
Și dacă nu sunt fericită, asta ar trebui să însemne cumva că sunt de o inteligență extraordinară?
Vezi, așa se induc unii în eroare...
P.S. Câți oameni complet lipsiți de inteligență ai văzut la viața ta? Cum o măsori? Inteligența. Cum știi că e sub zero?...
Inferno: "Nu ai nimerit citatul corect. Petre tutea spune ca ateii s-au nascut degeaba plus o gramada de lucruri ilogice. Nu valoreaza nimic pentru mine citatul asta".
Păi și tu spuneai că homosexualii sunt inutili și ar trebui exterminați.
http://www.tpu.ro/religie/de-ce-crestinii-sunt-homofobi/
Cu ce teoria ta e mai bună decât teoria (absurdă, dacă mă întrebi) lui Petre Țuțea?
Și înseamnă oare asta că Toate teoriile tale sunt greșite din start și nu merită atenție? (întreb și eu...)
De obicei se spune despre nebuni ca sunt fericiti si traiesc in lumea lor lipsita de griji! nu am auzit de vreun nebun sa fie inteligent ca de asta ii si spune nebun... daca esti inteligent poti fi si fericit pentru ca poti sa te detasezi de probleme si pentru scurt timp sa uiti de ele, dar asta nu inseamna ca scapi de ele.Eu cred ca poti fi fericit si atunci cand esti inteligent cu toate ca fericirea ta duce usor catre ipocrizie! Si daca nu ai inteligenta inseamna ca esti fericit, adica esti prost pentru ca nu ai abilitatea de a percepe lumea in reala ei infatisare!
Tu spui: http://i.imgur.com/NM5NI.jpg
Tot tu: http://i.imgur.com/NDLtk.jpg
Înlocuiește cuvântul "creștin" cu "prost" și "homofob" cu "fericit" și îți vei primi răspunsul.
Atunci cand esti lipsit de inteligenta traiesti in ignoranta si asta te poate face fericit. Insa dictonul asta nu e universal-valabil, nu?!
"Și dacă nu sunt fericită, asta ar trebui să însemne cumva că sunt de o inteligență extraordinară? "
Folosesti un proces ciclic ce nu are sens aici. Daca un prost e fericit asta nu inseamna ca un inteligent e trist. Poate sa fie si inteligentul trist sau fericit, nu are legatura. Eu am spus doar cum sunt oamenii lipsiti de inteligenta si ratiune.
"Câți oameni complet lipsiți de inteligență ai văzut la viața ta? Cum o măsori? Inteligența. Cum știi că e sub zero? "
Nu am intalnit oameni lipsiti de inteligenta,lipsa inteligentei,expresia pe care am folosit-o a fost o expresie. Daca cu cat esti mai putin inteligent cu atat vezi mai putine lucruri si cu atat esti mai fericit.
Tu poti sa-mi spui mie despre anmale,care nu au inteligenta atat de dezvoltata ca noi,ca nu sunt fericite? Ele nici macar nu stiu de moarte,nici nu se gandesc la ea, nici nuexista pentru ele moartea. In timp ce noi, posesorii unei inteligente mari comparativ cu animalele ne facem griji cu o multime de lucruri inclusiv moartea.
Ambii, si prostul si inteligentul sufera la fel de mult, dar inteligentul realizeaza pe cand prostul nu si asta il face pe prost mai fericit.
"Păi și tu spuneai că homosexualii sunt inutili și ar trebui exterminați. "
Imi aduci si link-ul vad. Nu vad de ce aduci asta in discutie, ce treaba au homosexualii aici.
Bine recunosc ca m-a luat putin valul.
"Cu ce teoria ta e mai bună decât teoria (absurdă, dacă mă întrebi) lui Petre Țuțea? "
Nu inteleg cum poti sa compari doua lucruri diferite. Teoria mea este despre homosexuali si recunosc ca nu e corecta, in tim ce a lui Petre Tutea e absurada cum spui si tu.
"Și înseamnă oare asta că Toate teoriile tale sunt greșite din start și nu merită atenție? (întreb și eu...) "
Am inteles unde vrei sa ajungi. Petre Tutea a facut o multitudine de greseli pe care le-a sustinut. Eu am spus un lucru eronat pe care-l retrag. O eroare nu devine greseala daca este corectata. Eu nu insist pe teoriile mele. Se pe aceea chiar o retrag.
Aha. Ratiunea este cea care te face sa realizezi problemele. Da?
Atunci lipsa ei (ratiunii) te face sa nu mai vezi nicio problema si atunci esti fericit. Da?
Cum lipsa ratiunii este egala cu prostia,nebunia,etc. putem deduce ca cu cat ai mai putina ratiune cu atat vezi mai putine probleme si esti mai fericit.
Eu nu spun ca problemele nu exista,ele exista, sunt prezente acolo, doar ca tu nu le mai vezi.
Este ca si cand pui un om pe linia trenului. Trenul vine spre el si el se sperie, e ingrozit, apoi moarte si este lovit de tren.
Asta e omul rational.
Acum sa spunem ca pui un orb pe sina care nici nu aude. Trenul vine spre el, dar el nu stie, pentru ca nu-l poate vedea. Si in ultimele minute de viata el le petrece in fericire si siguranta pentru ca nu stie ce il asteapta. Desigura moare si el, dar nu a suferit atat.
Asta e omul lipsit de ratiune.
"Daca un prost e fericit asta nu inseamna ca un inteligent e trist."
Nu asta rezultă și din întrebarea ta.
Logic ar fi așa: dacă "lipsa inteligenței" (cum îi spui tu) = fericire, atunci excesul de inteligență = nefericire. Ceea ce în realitate nu se aplică decât în unele cazuri.
Există și oameni extrem de inteligenți, care nu se amărăsc din cauza mizeriei pe care o văd în jur și își trăiesc viața în pace și armonie (exemplu: Budda).
Dar îți dau dreptate, de cele mai multe ori un om cu un redus grad de inteligență/înțelegere pare/este mai fericit, pentru că nu știe multe, nu-și bate capul cu probleme existențialiste și se mulțumește cu puțin.
Însă nu ai de unde să știi, că așa cum pe tine, să zicem, te chinuie problema poluării globale, pe el nu-l chinuie gândul că "Maricica" și-a găsit pe altul sau găina nu mai dă ouă.
Pot fi probleme și preocupări de natură diferită, însă efectul lor (nefericirea) poate fi (aproape) identic...în ambele cazuri.
Categoria nebunilor însă...în nici un caz nu aș include-o nici în categoria proștilor (nu-mi spune că nu ai auzit de genii care au luat-o razna tocmai din cauza genialității lor), nici în categoria fericiților (nu știi cu ce coșmaruri, halucinații chinuitoare care nu-i lasă să doarmă se luptă schizofrenicii? ai putea să-i numești fericiți?).
"Nebunie" nu este egal "prostie" și nu este egal "fericire", decât uneori.
Nu-mi plac generalizările gratuite, iraționale și pripite.
Gândește înainte să faci o afirmație!
_____
Iar fericirea animalelor ("Tu poti sa-mi spui mie despre anmale, care nu au inteligenta atat de dezvoltata ca noi, ca nu sunt fericite?") mi se pare absurd s-o aduci în discuție, pentru că asta ar însemna că:
1. absolut toate animalele sunt fericite (de parcă ai avea cum s-o demonstrezi), inclusiv cele abuzate, care cresc în cuști minuscule în care nu-și permit să facă nici doi pași, subnutrite și chinuite (tu chiar crezi că fericirea depinde doar de intelect?! ...are you serious?!);
2. absolut toți oamenii sunt nefericiți, ceea ce e fals.
_____
Apreciez faptul că ți-ai recunoscut greșeala (mai bine mai târziu decât niciodată) - ai dat dovadă de inteligență.
Aducând în discuție erorile tale de logică din trecut, am vrut doar să subliniez faptul că argumentul tău ("Petre tutea spune ca ateii s-au nascut degeaba plus o gramada de lucruri ilogice. Nu valoreaza nimic pentru mine citatul asta") nu este valabil - nu poți să desconsideri complet părerile cuiva doar pentru că a debitat și prostii în trecut (cui nu i s-a întâmplat?).
_____
În mare...tot ce am să-ți reproșez este generalizarea și formularea greșită a întrebării. În rest, ceea ce spui cam tinde să aibă sens.
O zi bună.
RAY întreabă: