| Inferno a întrebat:

Lipsa inteligentei nu inseamna ca esti prost, inseamna ca esti fericit. Pareri?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Asa cum am facut mereu, nu pot spune decit despre mine;-Sint fericiiitttt...

39 răspunsuri:
| Inferno explică (pentru NOname):

O zi buna.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Inferno):

De ce să mă supăr? Chiar îmi place dezbaterea noastră. O găsesc antrenantă.

Să continuăm!

"Asta am spus si eu. Constientizare. Budda a constientizat ca "ignorand" oarecum situatia va fi mai fericit. Un om prost nu poate face asta."

Observi cum te contrazici sigur? Budda = un om inteligent (nu "lipsit de inteligență") = fericire.

Budda nu cred că a ignorat problemele existente, ci s-a ridicat deasupra lor, privind totul în ansamblu și conștientizând că importanța lor la nivel universal este nesemnificativă.
A fost un om pașnic și înțelept (nu doar inteligent).

"Un om inteligent poate sa constientizeze ce-l face fericit si ce nu si poate lua masuri pe cand unul prost nu poate face asta.
Sa spunem ca a mai aparut o constanta C (constientizarea) care schimba rationamentul tau, aparent corect."

Și cu ce schimbă acest lucru datele problemei și susține afirmația ta inițială, cea din întrebare?
Eu am spus: DACĂ "lipsa inteligenței" (cum îi spui tu) = fericire (adică A=B), atunci excesul de inteligență = nefericire (-A=-B).
Însă din moment ce ți-am demonstrat că A nu este egal B (pentru că și aici apar diverse constante, care nu pot fi ignorate și care schimbă radical rezultatul final), bineînțeles că nici -A nu este egal -B, cum era și de așteptat.

"Dar oare pot exista oameni atat de lipsiti de inteligenta incat sa nu-i preocupe nimic?"

Aici probabil vorbim deja despre dereglări psihice grave, oameni bolnavi, care sunt niște excepții. Și, cel mai probabil, nu simt nu doar nefericire/tristețe, ci și opusul ei - sunt apatici, ceea ce iar îți contrazice afirmația inițială, demonstrând că nu poate fi aplicată fără echivoc nici măcar în cazul excepțiilor.

Personal, aș putea să afirm doar că cei foarte puțin inteligenți (lipsiți complet de inteligență nu văd cum ar putea fi), la modul general vorbind, sunt (sau par) ceva mai fericiți decât cei cu o inteligență mult peste medie. Mai mult de atât, încât să fac din asta o regulă universală, nu-mi permite logica mea.

Bine, Inferno, a fost plăcut să facem schimb de idei.
O seară frumoasă.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Ha ha, până am terminat de scris, văd că te-ai și editat și ți-ai șters răspunsul. Editează-te la loc, ca să nu vorbesc singură.

| demonxyz a răspuns (pentru Inferno):

Multumesc ca esti de acord cu mine!

| DrugFree a răspuns (pentru Inferno):

Nu ca ma bag ca sa ma cert si eu sau "tin" cu NOname, dar chiar e o nesimtire sa editezi raspunsul ca sa te satisfaci si sa crezi ca o faci pe NOname proasta in fata celorlalti.
Sa revin: deci cum vad tu te certi singur si te contrazici singur. Daca ai o ipoteza si o sustii, nu o mai schimba pentru sa fii de acord cu persoane putin mai inteligente ca tine. Tu ai confirmat ca prostii sunt fericiti, dar apoi te-ai contrazis singur si ai zis ca nu toti prostii sunt fericiti si nu toti inteligentii sunt fericiti.
Deci pe final ai intrat singur in rahat.

| Inferno explică (pentru DrugFree):

"Nu ca ma bag ca sa ma cert si eu sau "tin" cu NOname, dar chiar e o nesimtire sa editezi raspunsul ca sa te satisfaci si sa crezi ca o faci pe NOname proasta in fata celorlalti. "
Nu prea esti inteligent, l-am editata ca nu mi-a mai placut raspunsul.

"deci cum vad tu te certi singur si te contrazici singur. "
Intrebarea era la modul general, prostii sunt fericiti. Acum ca exista si exemple de prosti nefericiti altceva.
Eu pot sa spun: Masinile sunt rapide. E corect? La modul general da, e corect. Dar tu poti sa-mi aduci o masina care nu merge mai deloc si atunci cade ipoteza mea? Nu, pentru ca o definitie se face la modul general.
"Daca ai o ipoteza si o sustii, nu o mai schimba pentru sa fii de acord cu persoane putin mai inteligente ca tine."
Aberezi total. Cand discut cu un prost imi schimb parerea si ii dau dreptate, dar cand vorbesc cu un om inteligent o sustin pe a mea.

| DrugFree a răspuns (pentru Inferno):

Din asta rezumi ca esti nehotarat si toti din jurul tau sunt prosti. Rezumi ca esti un prefacut. L-ai editat, iar acum NOname pare ca, continua degeaba discutia,. Decat sa il editezi, il reformulai, ca sa nu pari un prost in fata celorlalti si ca sa nu o faci pe NOname / pe tine de ras.

"Din asta rezumi ca esti nehotarat si toti din jurul tau sunt prosti."
Esti ilogic. Dein care asta rezuma? Eu am scris ceva tu ai tras o concluzie eronata ce nu are sens cu ce am spus eu.
"Decat sa il editezi, il reformulai"
Am scris doua pagini, tu crezi ca am vrut sa glumesc. Am scris doua pagini de informatii, pe care le-am sters. Nu stiam ca Noname va raspunde. Cand eu le-am sters nu am primit nici un raspuns. Daca stiam ca le citeste nu le mai stergeam.

Eu am scris raspunsul si l-am sters imediat, inainte ca Noname sa dea un raspuns. Problema e ca nu s-a sters pe loc, am mai stat cateva minute mesajul si Noname l-a vazut.