Ai chef de stiinte politice Ebenezer!
Am sa incerc cateva idei...
1. Din punct de vedere sociologic da, lumea e condusa din umbra de "un grup mic", pentru ca tot sociologic vorbind, un grup mic inseamna 50 minus, si da, in acel grup o sa gasesti si evrei, dar niciodata chilieni sau vreun ins din...Republica Moldova.
2. Politica mondiala este influentata de familii dinastice si dusa la indeplinire de politicieni, acestia fiind prea vremelnici datorita mandatelor limitate pentru a putea conta in politici pe termen lung.
3. Pentru a-ti face o idee despre influente statale si supra statale, vezi pe net (unde esti artist!), cam ce putere au dinastii ca Astor, Rockefeller sau Rothschild...ca nu o sa scriu acum 200 de pagini.
4. In ceea ce-i priveste pe evrei, (doua dintre marile familii de mai sus sunt evreiesti), da, statistica evidentiaza fara drept de apel faptul ca in ciuda populatiei minuscule ca numar, evreii au dat lumii de-a lungul istoriei armate intregi de indivizi influenti, fie ca ne referim la savanti, industriasi, politicieni, bancheri, artisti, etc, niciun alt grup etnic de o asemenea "marime" neegaland aceste recorduri.
Daca ne referim la inteligenta, nu toata lumea crede V.T. care afirma ca Solomon a fost cel mai inteligent ins de pe planeta, dar tot evreii l-au dat si pe William Sidis si s-a pus punct discutiilor...
Concluzie:
Profund individualisti, evreii de rand isi conduc propriile afaceri dar Patriarhii marilor familii raspandite pe glob "ghidoneaza" totusi politicile mondiale, evident alaturi si de neevrei.
Mai doresti si alte explicatii referitoare la importanta sau neimportanta acestui grup etnic?
SUA s-au batut (si se vor bate cu oricine) pentru statul evreu.
E important statul evreu?
Pai...e de marimea judetului Calarasi, are aprox. 5 milioane de locuitori...si armament nuclear.
Ti-am pus punct?
Am uitat ca tu nu te multumesti niciodata cu un singur raspuns.
Daca te referi la psihic si mentalitate, (fizic nu au trei maini), "diferiti" ii fac ideea de "popor ales", prezenta in mentalul colectiv de niste mii de ani, si atitudinea antisemita.
Cand mai toata lumea te uraste sau doar te critica de la Rastignire incoace, ura asta sau te ucide, sau te face extrem de puternic mental.
Nu i-a ucis, deci...
P.S.
Daca mai pui inca si INCA o intrebare, te duci frumos la Conversatii, rubrica la care se poarta: "Ce ati facut azi?" si imediat: "Ce o sa faceti maine?", unde feel free sa intrebi de 3 x sau x de cate x vrei, unde "x" se citeste "ori"!
Ca să-ţi faci o idee globală, trebuie urmărit tot firul: Avraam, Isaac, Iacov...Rothschild. Şi fiind aşa de lung, nu e tocmai uşor de urmărit.
Nu am putut să trec de minutul 3, este o mizerie propagandistică. Nazismul este printre cele mai joase niveluri (dacă nu cel mai) la care se poate coborî omul.
Nu crezi ca evrei conduc lumea? https://www.youtube.com/watch?v=GBzthAr3JOk
Da stiu cum este. E usor sa astepti sa-ti dea media totul la nas in loc sa pui mana sa cercetezi, de vreme ce nu stii nici ca media este controlata la fel ca economia si folosita sa spele populatia pe creier. De ce sa te dau eu peste cap? N-ai decat sa cauti de exemplu cine conducea marile banci europene si americane (in special Rezerva Federala) in timpul crizei din anii '29 - '31.
Nazismul nu coboara mai jos decat bolsevismul
Nu cred că e o pierdere de timp. Este pur şi simplu o persoană care înţelege altfel lucrurile. Vrei să spui că toţi care au dat răspunsuri pe acest topic exprimând păreri diferite de ale tale sunt pierdere de timp? Trebuie toţi să fim de acord cu tine? Nu. Tocmai ăsta e rostul unei dezbateri, să vedem mai multe păreri, nu una singură. Nu mai suntem pe vremea "unanimităţii", a "unităţii de monolit". Şi nu cred că ai nimerit-o cu "du-te şi pupă nişte icoane", că nu pare deloc a fi o persoană înclinată spre religie. Hai mai bine să ne tratăm cu respect, să combatem o idee în mod decent, doar cu argumente şi nimic mai mult. Ce zici?
Uite ce cred. Dupa cum se exprima, imi da de inteles ca este crestina si dupa cum ii cunosc eu pe crestini, as putea sa-i explic oricat de mult despre conceptul asta de criza creata intentionat sau razboaie mesterite din umbra ca ea tot o sa-mi zica ca sunt un conspirationist dus cu pluta din simplul motiv ca eu afirm ceva ce intra in contradictie cu ce stie ea deja din scoala si din medie.
Am o părere foarte proastă despre orice manifestare xenofobă, evident.
Singurele video-uri propagandiste pe care le-am putut urmări pe tema asta sunt de la tipa asta care e foarte simpatică
https://www.youtube.com/watch?v=0YO9pg1tzNo
Dar ce se afirma despre evrei e adv sau nu? am cautat pe net acele famili exista
https://www.youtube.com/watch?v=GBzthAr3JOk
Nu toți cei care au bănci sunt evrei la fel cum nu toți savanții sunt evrei, decât o parte din ei. De savanți nu mai zic, pot să îți dau exemple până mâine de oameni de știință remarcabili care nu au fost evrei. De asemenea eu am văzut evrei foarte proști pe Youtube. Unii dintre ei chiar se credeau superiori dar pe față deși nu e niciun criteriu pe baza căruia îi poți numi superiori având în vedere că așa cum am zis au fost o grămadă de oameni remarcabili ce nu erau evrei. Generalizarea e aiurea în general, mai ales pe criterii rasiale. Că s-au nimerit ca mulți oameni capabili să fie evrei asta nu îi face superiori. Nu toți evreii sunt la fel de capabili.
E genul de propagandă populistă făcută de români, când vezi tot felul de articole unde se spune că din noi se trag toate națiile și savanții.
Nu pot să îmi dau cu părerea dacă nu am niște statistici exacte. Nu te contrazic, sunt mulți evrei capabili dar sunt la fel de sigur că sunt și destui incapabili că i-am văzut eu. Adică ce vreau să zic prin a nu fi rasist. Să zicem că întâlnești un evreu. Tu îți vei face o părere despre el înainte să îl cunoști și deja îl vei crede inteligent și superior fără să scoată niciun cuvânt înainte? Scepticismul e bine venit și în relațiile interumane, că și tu îl promovai.
Cati evrei au fost capabili la ei in tara? Aia ce spune ray au ajuns sa fie asa datorita ca au avut conditii, daca ramaneau la ei in tara nu mai stiau nimic.Astia is exact ca si negrii doar pusi intr-o alta comunicate de albi atunci pot crea ceva. daca sunt lasa-i la ei in africa umbla si acum cu frunze de banan in jurul mijlocului asa si evreii pot apare din ei destepti doar daca stau intr-o comunitate de albi in Europa sau amemrica, ori daca la ei in tara au fost ajutati.Si de cand au fost ajutati de americani se si vede si la ei in tara. Daca erau lasati singuri ar fi umblat si cum cum umblau in urma cu mii de ani
Uite oamenii de culoare sa nu le zic negrii.Cnatareti,sau actori sau ce or mai fi, unde sunt astia? In Europa sau america.Arata unu de culoare in Africa mare cantarest sau mare om de stiinta.Deci albii sunt cei care au facut ca omenirea sa mearga inainte.Cu evrei sau fara ei oamenirea ar fi mers inainte. Evreii nu conduc nimic,eventual isi conduc afacerile ce le au care au, lumea este condusa de oameni, de aia de rand, oamenii de rand voteaza pe X sau pe Y si apoi aia conduc cat ii duce capu. Daca nu-i duce capu sau ii dcu doara la furat cum e cazul RO nu-i nimic asta a vrut populatia, aia nu au ajuns acolo sa conduca ca asa au vrut ei, nu au intrat cu forta.Deci lumea este condusa de populatie la modu general vorbind.
Păi în ce țară să rămână cei menționați de RAY? (Einstein, Freud, etc)
Daca ar fi ramas acolo undes toti evreii sau in Israel pe teritoriu ala, la aia am facut referire, sa stea acolo, astazi nu ar mai fi existat aia cei enumeri tu, sau nu ar mai fi fost asa de destepti.Am vrut sa arat ca anumite populatii nu scot capu, nu gandesc, decat daca is pusi intr-un alt mediu diferit de cel unde locuieste acea populatie.Nu stiu daca pricepi ce incerc sa zic, dar de desenat nu stau acum sa desenez
Irelevant Relian.
Rationamentul tau nu se poate aplica, fractura fiind faptul ca exista nenumarate alte grupuri etnice raspandite prin lume, grupuri cu mult mai numeroase decat evreii.
Avem in SUA italieni, polonezi, coreeni, mexicani, etc, de nu poate lumea sa-i incapa.
Chinezii sunt raspanditi efectiv in toata lumea, tiganii aproape, indienii la fel, filipinezii idem...
Exista grad de comparatie, CE sunt evreii, si ce sunt celelalte grupuri amintite?
Nu prea...
Oricum incearca lumea pe aici sa o dea, subiectul e cam inchis.
Păi exista Israelul atunci?
Man cred ca tu nu ai ce face si scrie mana fara tine am spus israel sau locul ala in care traiau evreii, deci ca locu ala avea un nume sau nu, acea zona acolo locuiaiu evreii.Cand am zis africa nu am dat nume de tara.Deci zic si eu Asia mica na.Deci daca toti evreii ar fi ramas in Asia mica nu ai mai fi vazut acum mamri destepti printre ei.Cam despre asat era vorba, asta incercam eu sa arat.Asa cum oamenii de culoare ajung sa creeze ceva, dar numai altundeva decat locul lor de bastina.asa si evreii.Deci ei numa intr-o alta comunitate, adica luati de a colo si pusi in Europa, America doara asa pot creea ceva.Altfel nu am mai fi auzit de ei nimic.Africanii se maninca si azi intre ei umbla cum am spus cu frunze de bana in jurul mijlocului, deci cam aia is, atat pot.Dar luati si civilizati altundeva, undeva unde exista scoli etc atunci pot si ei creea.
Nu am zis ca is prosti, dar ramand unde au aparut ei initial is zero.
Irelevant ce anume? Nu stiu la ce anume te referi sau face referire? Eu am spus ca lumea este condusa de oameni,adica de cei care voteaza, aia care conduc lumea ajung acolo prin vot, cei mai multi, majoritatea asa ajung sa conduca. Faptul ca oamenii se lasa cumparati nu ma intereseaza, deci conduce lumea oamenii, asa vor ei sa fie condusi.RO sa nu spui ca aia care sunt acum la putere sau cocotat acolo prin forta, sa fim realisti.Au fost votati, oamenii traiesc intr-o societate, se supun anumitor eglui si legi, toti le acceptam asa ca cine este ales ala conduce, fie ca ne place fie ca nu.Majoritatea are cuvintu.Ca e bine sau rau,asta e. Logic ar fi sa nu aibe oricine drept de vot, dar care este tara care face asa cevasau sa impuna asa ceva? In America ce este un sistem ceva mai selectat, dar stii cum eset aici, deci e oarecum mult mai bine decat in restul lumii, prostimea nu prea are puteri depline aici, asa este facut sistemu.
Nazismul o idee la fel "geniala" ca si comunismu, restul doar teorii ale conspiratiei.
Ma mir ca nu a aparut Mclaren cu teoriile lui
Am o parere proasta. Holocaustul arata ca nu controleaza evreii totul. Da, avea de ales. Sa ii lase dracu in pace. Nu stiu, nu m-am pus in cizmele lui Hitler dar as fi incercat sa rezolv problema fara uciderea oamenilor
Una este sa ai o teorie argumentata si dovedita de cazuri istorice si alta este sa te dai destept cand de fapt esti paralel cu realitatea. Ia zi, ce parere ai cu privire la intrebare? Sa vedem daca gresesc sau nu. In raspunsul asta doar te-ai legat de holocaust.
Sa spui ca lumea e condusa doar de evrei mi se pare o idiotenie dar asta nu inseamna ca nu exista oameni cu putere si interese specifice in spatele politicienilor, dar de aici pana la o oculta modiala e cale lunga.
M-am legat de Holocaust pentru ca intrebarea la asta se adresa initial, a modificat-o Ray mai tarziu.
Ai auzit de sionism? Sionismul este format exclusiv din evrei pentru ca este o organizatie evreiasca, nu este precum masoneria care initial era formata din gentili si evreii s-au infiltrat ulterior in ea.
Citeste Protocoalele Inteleptilor Sionului ca acolo este explicat destul de clar care este treaba si daca o sa fii deschis la minte ai sa vezi ca lumea in directia aia se intreapta. Si cauta pe Internet interviul lui Harold Wallace Rosenthal (fost sionist) in care recunoaste el insusi care-i treaba cu puterea evreilor. A fost omorat in acelasi an in care a participat la interviu.
Si cu Holocaustul o gafezi, as putea sa-ti dovedesc imediat ca n-ai dreptate dar nu prea am voie pentru ca o lege anti-constitutionala ne rapeste dreptul sa ne exprimam liberi in legatura cu evenimentul asta atat de controversat. Oare de ce?
E bine ca nu vrei sa cazi in admiratie fata de nazism si ar fi si mai bine sa si reusesti.
Daca tot ai pus un link de pe YouTube, tot acolo gasesti destule filmulete despre Auschwitz si alte lagare ale mortii.
Uita-te si la cateva din acelea si daca dupa aia inca te mai intrebi daca Hitler a procedat corect sau nu, atunci ai o mare problema.
Eu vream sa stiu daca ce se afirma e adv, logic ca nu a facut bine
Despre ce se afirma nu pot sa iti zic prea multe pentru ca mi-am dat seama inca de la inceput ca se generalizeaza in mod evident si cu rea credinta si dupa numai cateva minute am decis ca nu are rost sa pierd timpul uitandu-ma in continuare, mai ales atunci cand am ajuns la partea in care spunea ca evreii nu munceau cu tragere de inima la ordinele ocupantilor germani care de altfel au provocat direct sau indirect acele distrugeri. Asta da motiv de exterminare, pentru ca e clar ca numai niste oameni rai ca evreii ar putea avea asa o atitudine de neiertat.
Faza cu condusul lumi, am cautat pe net si chiar exista acele banci si acele famili
Practic sunt doua subiecte diferite si nu vad de ce trebuia sa aduci in discutie nazismul si uciderile in masa, cand pe tine de fapt te interesa daca lumea e condusa sau nu de un numar mic de evrei.
Am editat intrebarea
Aproximativ tot ce spune nenea Goebbels acolo este foarte aproape de adavar. Evreii au in sange puterea influentei in special in comert si in afaceri,numai pomenim de banci. Desigur,sunt multe exceptii, insa cele mai puternice familii din aceasta lume sunt famili de evrei. Bineinteles ca si goymul trebuia sa aiba partea lui de putere in aceasta lumea si o sa vezi si multi bisnitari de succes negri, albi, asiatici etc, insa toata puterea lor nu poate echivala ceea ce au strans familiile de evrei renumiti de pe acest pamant
Hitler a fost finantat la randul lui de evrei, totul despre nazism si holocaust sunt mult prea umflate, nu aveau cum sa moara peste 6 milioane de evrei atunci pentru ca asta ar fi insemnat extirparea natiei, daca vrei scrie Red Cross Holocaust, pe google, vei observa ca numarul evreilor in perioada nazismului a crescut, nu a scazut, intr-adevar au murit cateva zeci, poate sute de mii de evrei, dar asta doar ca sa le iasa aceasta inscenare, iar astazi evreii se bucura de un scut fantastic numit "antisemitism". Daca spui ceva urat de ei, chiar daca este adevarat esti bagat in puscarie. De ce toata lumea vorbeste despre cei "6" milioane de evrei omorati in timpul WW2, dar despre cei 48 de milioane de civili omorati nu spune nimeni nimic? De ce sunt ei atat de importanti? Prescott Bush(tatal lui G.H Bush), a fost bancherul lui Hitler, ce crezi, era evreu.
Nazistii nu au fost finantati de evrei. Cum sa fie finantati de evrei daca Hitler a incercat sa distruga tocmai ideologia lor de control politic si teritorial, adica comunismul? La momentul ala Germania era cea mai bogata tara din Europa, a adus detinuti la lagare ca sa fabrice armanent pentru armata si existau multe asemenea fabrici care au fost luate in vizor de sovietici si britanici (finantati de Rothschild). Nici pe Italia nu cred ca a finantat-o pentru ca si Mussolini incerca sa distruga comunismul doar ca el avea o alta filozofie politica pentru stat si populatie.
Nu am trait pe vremea aia ca sa stiu. Daca e sa o luam asa, si noi suntem un popor de ratati. Cum chinuie romanul caii? Cum taie roamanul porcu de craciun? Mergi pe camp si mai dai de cate un caine spanzurat, sa nu mai zic de cei abandonati. Mie nu mi e ciuda pe altcineva, daca se descurca mai bine decat mine.
Bogdan_Olariu_1998 întreabă:
zurick întreabă: