| RAY a întrebat:

Lumea e condusa sau nu de un numar mic de evrei?

https://www.youtube.com/watch?v=OJFKZrzHJXE
aceasta intrebare nu vreau sa promoveaze rasismul si sa fie o discutie rationala

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Ai chef de stiinte politice Ebenezer! laughing
Am sa incerc cateva idei...
1. Din punct de vedere sociologic da, lumea e condusa din umbra de "un grup mic", pentru ca tot sociologic vorbind, un grup mic inseamna 50 minus, si da, in acel grup o sa gasesti si evrei, dar niciodata chilieni sau vreun ins din...Republica Moldova.
2. Politica mondiala este influentata de familii dinastice si dusa la indeplinire de politicieni, acestia fiind prea vremelnici datorita mandatelor limitate pentru a putea conta in politici pe termen lung.
3. Pentru a-ti face o idee despre influente statale si supra statale, vezi pe net (unde esti artist!), cam ce putere au dinastii ca Astor, Rockefeller sau Rothschild...ca nu o sa scriu acum 200 de pagini.
4. In ceea ce-i priveste pe evrei, (doua dintre marile familii de mai sus sunt evreiesti), da, statistica evidentiaza fara drept de apel faptul ca in ciuda populatiei minuscule ca numar, evreii au dat lumii de-a lungul istoriei armate intregi de indivizi influenti, fie ca ne referim la savanti, industriasi, politicieni, bancheri, artisti, etc, niciun alt grup etnic de o asemenea "marime" neegaland aceste recorduri.
Daca ne referim la inteligenta, nu toata lumea crede V.T. care afirma ca Solomon a fost cel mai inteligent ins de pe planeta, dar tot evreii l-au dat si pe William Sidis si s-a pus punct discutiilor...

Concluzie:
Profund individualisti, evreii de rand isi conduc propriile afaceri dar Patriarhii marilor familii raspandite pe glob "ghidoneaza" totusi politicile mondiale, evident alaturi si de neevrei.
Mai doresti si alte explicatii referitoare la importanta sau neimportanta acestui grup etnic?
SUA s-au batut (si se vor bate cu oricine) pentru statul evreu.
E important statul evreu?
Pai...e de marimea judetului Calarasi, are aprox. 5 milioane de locuitori...si armament nuclear.
Ti-am pus punct? happy

64 răspunsuri:
| Dragosdoar a răspuns (pentru Laura):

Nazismul nu coboara mai jos decat bolsevismul

| Mclaren12 a răspuns (pentru Laura):

Eram sigur ca esti o pierdere de timp laughing
Du-te tu si pupa niste icoane si nu te amesteca in discutii de genul ca nu-s de tine.

| sabin89 a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu cred că e o pierdere de timp. Este pur şi simplu o persoană care înţelege altfel lucrurile. Vrei să spui că toţi care au dat răspunsuri pe acest topic exprimând păreri diferite de ale tale sunt pierdere de timp? Trebuie toţi să fim de acord cu tine? Nu. Tocmai ăsta e rostul unei dezbateri, să vedem mai multe păreri, nu una singură. Nu mai suntem pe vremea "unanimităţii", a "unităţii de monolit". Şi nu cred că ai nimerit-o cu "du-te şi pupă nişte icoane", că nu pare deloc a fi o persoană înclinată spre religie. Hai mai bine să ne tratăm cu respect, să combatem o idee în mod decent, doar cu argumente şi nimic mai mult. Ce zici?

| Mclaren12 a răspuns (pentru sabin89):

Uite ce cred. Dupa cum se exprima, imi da de inteles ca este crestina si dupa cum ii cunosc eu pe crestini, as putea sa-i explic oricat de mult despre conceptul asta de criza creata intentionat sau razboaie mesterite din umbra ca ea tot o sa-mi zica ca sunt un conspirationist dus cu pluta din simplul motiv ca eu afirm ceva ce intra in contradictie cu ce stie ea deja din scoala si din medie.